Пъзели 59

• 28 329
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Сега погледнах в Озон, като каза Бухтичка, мнението си за Блубърд. Освен на Блек сии, на другите марки за жалост не пише къде са произведени. Има ли някъде, където може да се види такава информация?

# 526
Бухтичка, имам 5 наредени Блубърд и още толкова в чакащи, но разлика не съм видяла да има. Качеството си е едно и също ... или попадам само на правени едикъде си, не съм се заглеждала откъде са. Разликата с Трефл е, че вторите са с по-кофти цветове и обикновено изсветлени, както и в качеството на самите парчета - разслояват се лесно, миришат ужасно, не са така стегнати и т.н.
Та, Блубърда с Трефл въобще не мога да оприлича, по-скоро са си абсолютен Касторленд.
Сега погледнах чакащите кутии - на всички пише Полша.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 11:28 от evencee

# 527
Сега погледнах в Озон, като каза Бухтичка, мнението си за Блубърд. Освен на Блек сии, на другите марки за жалост не пише къде са произведени. Има ли някъде, където може да се види такава информация?
Кажи за кои те интересува и ще ти кажа Smile Принципо повечето ги произвеждат на едно място, не на 5 различни.
Но има по-големи фирми, които са производители, и по-малки, които преценяват, че им е по-изгодно някоя от въпросните големи да им отпечата пъзелите, вместо сами да се заемат с производствен процес. Това не се обявява официално, просто като отвориш два пъзела и видиш, че са еднакви ти светва.
Иначе за Блубърд Зори отдавна ме просветли, че държвата производител я пише на сайта им за отделните пъзели - https://www.bluebird-puzzle.com/
Гибсън са другите, за които се сещам, които ги правят на две места. Аз лично предпочитам правоъгълните кутии и вече нямам особено желание да взимам от квадратните.

# 528
Това за Блубърд и аз го разбрах, но по-кофтия начин. Първият, който редих беше със страхотно качество, супер ме впечатли и набързо поръчах още 5-6. Пълна трагедия след първия нареден. От тогава винаги гледам в сайта, който Бухтичка е споделила.
Това, за което съм сигурна за тази марка е, че пъзелите им с мини части са произведени в Турция и там няма грешка с качеството. Обожавам мини части.
Точно за това набързо прескочих поста за 6К на Schmidt и даже не искам да си меря масата SatisfiedSatisfied

# 529
  • Варна
Аз пък ненавиждам мини части и точно по тази причина не купувам над 1000 парчета от Блубърд и Касторланд.

# 530
Досега съм им правила само по 1000 на блубърдите (и един 500 май) и съм много доволна. Сега като ви слушам направо ме засърбяха ръцете да отворя  един 4000  с Раждането на Венера... Joy а съм казала, че сега ще е време за някое от другите хобита и ако изобщо почвам пъзел ще е спечеленият от Роден пъзел... Stuck Out Tongue Winking Eye Ех, 24 часа в денонощието не са достатъчни за всичко...

# 531
  • София
Сега се опитах да намеря два пъзела на Блубърд в сайта им, търся ги по оригиналното им име взето от озон и баркода, но ги няма.

# 532
  • София
Официално откривам сезона на коледните пъзели. Сега ми се изясни защо Фандъкова държи коледната украса целогодишно - това развалиш ли го, няма сила, която да те накара да го наредиш наново Joy Но аз имам слабост към коледните пъзели и старателно си боцках лампичка след лампичка. Мона Лиза, благодаря.

П.П. Ама съм литераторка - в три изречения три пъти "коледни" Grinning

# 533
Ти си отговорник по математиката Wink

# 534
  • София, България
Викам си, я какъв готин пъзел, пък той бил мой. Joy

# 535
  • София
sali, важното е, че не се губи ритмиката на изказа и не звучат като повторения Wink Пък как ги редите такива лампички и шалчета... луди жени, луди Hug

# 536
  • София
Тони, нали знаеш- всеки луд с номера си Joy От снимката не се вижда, но всички къщи, дръвчета и прозорци са в лампички, даже по едното куче има, а другото, да не остане по-назад, е в дрешка на точки някакви  GrinningНо виж, аз посмъртно няма да седна да редя твоята чернотия със сините очи или едно дантелено момиче, което се въртеше из темата. А, и капачките на Мона Лиза Joy

# 537
  • София
Е, да, аз не казвам, че и аз не съм луда Grinning

# 538
  • София, България
Капачки, бурканчета, етикетчета, бутилки, кенчета, опаковки... еххх! HeartStuck Out Tongue Winking Eye

# 539
И аз да се поФаля с нещо наредено. Касторланд 1500 части.Харесаха ми и на мен мини частите....

Общи условия

Активация на акаунт