🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 4 (03.10 - 17.10) 🐄

• 29 233
  • 662
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Какъв обрат и драма.
И Канатица за втори път е в Рая!
Аз се чудех защо не спират играта след 7-то яйце на Ния, защото дефакто в този момент Елбетица уж бяха спечелили. А то или са видели още тогава, че не са здрави яйцата, но са си замълчали, за да си играят просто играта Елбетица или така или иначе след края на играта се прави ревизия на всички яйца и се гледа.
Аз лично изключвам някаква измама, въпреки че чисто математически какъв е шансът точно 3 яйца да са счупени и така да стигнем до дузпи? Математически е доста малък. Мхмхм. Добре де, както и да е. Вярвам им, защото играчите са там на терен и според мен от всеки отбор е имал представител когато са ги преглеждат дали са здрави.
Реално в самата битка Канатица бяха големи каръци, толкова много нелепи грешки направиха.
При Елбетица пък отново несериозно отношение на Андрей. Не знам какво очакваше да стане като си бе отдалечил толкова много ръцете от улея.
Определено за мен от това което видях Елбетица са много по-компактен отбор, но Канатица имат Коко и Павел.
Засега Коко блести в тези чисто кардио битки с тичане. Сами Хосни обаче каза за него в Надкаста, че му липсвала двигателна култура и не е впечатлен, смята го за слаб. А Сами разбира много. Искам да го видя Коко в истински фермерски дуел със сечене, рязане, коване, да има и за ловкост и сръчност, както и груба сила. А не само да тича.

Петър е време да свие малко перките, да се смири и сниши, защото наистина започва да изнервя отбора си. Жените все още са с него, но и те не обичат когато има напрежение и дрязги. А Петър сам ги създава. Дори и да е прав, абе замълчи си бе човек! Стига давал съвети и суфлирал на всеки. Не се ли усеща, че изнервя съотборниците си и не е само Сергей и Андрей. Просто останалите мълчат засега. Ако наистина иска да спечели сезона не е това начина. То за спечелване е почти невъзможно вече, но поне до финал да стигне. И това вече е все по-съмнително обаче...

Хорхе сам си сложи въжето на врата. При положение, че целия отбор иска да изгони Иванка, точно сега ли намери да го играе жертва и да се тръшка? Дори Кенан му се ядоса. И с право. Сега си представям как сънят на Иванка се сбъдва и тя е на колене от радост след шокиращ обрат срещу наперената Приси, а пък Хорхе е размазан брутално от Петър. И уж, уж Иванка ще си ходи, но да не си тръгне Хорхето? Не, не го вярвам в процентно отношение и съм гласувал за Иванка, обаче съм изгледал много ферми, в които много често се е случвало до изненадващ обрат. Когато масово се очаква даден участник да си тръгне, но се случва нещо неочаквано и той се спасява по някакъв чудодеен начин...

# 526
Сами в Сървайвър подкрепяше Чефо, пък го видяхме същия каква двигателна култура има...
Не е и необходимо да е впечатлен от Коко.

За анкетата - убедителна победа за Елбетица и изгонена Иванка. Ако все пак се случи чудо и Канатица победи, смятам че Присияна ще отпадне.

# 527
  • Разпиляна във въображението
И аз не съм впечатлена от Коко. Ако ги нямаше грешките Георги щеше да го отвее като куцо пиле домат. Толкова яйца изпочупи и пак само на две от противника.

# 528
  • Варна
Да не забравяме,че след като си счупи яйцето,той се връща бягайки,а не доиграва терена.Т.е. 1 счупено яйце,не е равно на почти минато трасе.
По тази логика и Канатица имат почти незнам си колко яйца и замалко е щяла да отвее Елбетица.Да не говорим,че при тях имаше счупване,точно накрая на трасето.

# 529
Ако това, ако онова... Грешките на Георги са именно защото бързаше. Ако беше по-внимателен, не толкова пренавит, но малко по-бавен най-вероятно щяха пак да са равни.

# 530
  • Разпиляна във въображението
Едното падна при спускането, а другото се счупи при хващането при мрежата. Според мен Георги беше по-бърз.

Не знам защо зачетоха хващане на яйце при Канатица, което се спря само в края на спускането си? Това си е директна помощ, макар и неволна - неопънато платно.

# 531
  • София
Те не върнаха и Павел, който падна преди да е стигнал края на варелите.
Не вярвам в честността на провеждане на вчерашната битка.

# 532
Благодаря , Мари, за линковете! Сега изгледах снощния епизод.
   Да кажа първо за Теодора. Има проблем със самооценката това момиче. Вярно е , че ако издаде тайната на млякото и сиренето , помага на другите, ама чак пък така да му кляка на тоя Кенан. Аз не бих. Ще премислям повече какво си говоря с другите, няма да вися на оградата, но не бих се снишавала така, щото Кенчо и Ванчо така ми казват.Трябва да има някаква чистота в отношенията.А и в последните пазари не нейните продукти, а  на Елбетица печелят.
    Хорхе-то , като ощипана госпожица реагира. Те двамата с Кенчо ас им като лагера в 6ти клас.
   Най - големият дразнител ми е Дуловският разбирач.Все той знае, все той може, а какво виждаме- или лежи на балите със сено , или вътре на креватите. И ръси мозък.Че и прост на всичкото отгоре.
   Коко е моят фаворит. Харесва ми и Иван как играе , как разсъждава/ с малки изключения/ . От Елбетица нямам мъж фаворит. Петър ще се наиграе, ми се струва.Сергей-искам да кажа, ама нямам желание и аха да се изрепчи на Пепе и не му стига смелост. Като че ли злобее срещу него, но не му стиска да хване юздите на отбора, а и не може. Дон Жуанът ми е ...бррррр, с тази негова обсебеност към Валерия. Андрей е несериозен, лигави се.
    Интересен ще е дуелът и  мисля,че Елбетица ще победят.

# 533
  • София
IriS - Прогнозата ми е, че със Сергей ще се прецакат взаимно, което ще закара Жоро и Андрей близо до финала. За прецакването прогнозирам същото. Във вс.случаи ще има облагодетелствани от такъв развой. Но вече зависи те как ще си доиграят картите.
Reina - Обаче като видях и втората, явно ще е по-разумно да я [Иванка] сложат на въжената клетка. Така и така където и да е, все ще падне. В клетката или от клетката - важното е (особено за отбора им) не само да падне, но и да изпадне.
Гласувах, но още нямам любимци или "най-неприятни". Снощните игра/епизод (като цяло) ми харесаха. Време беше за териториална размяна. Любопитно ми е също дали "буржоата" ще дооблагородяват ин/екс-териора, както първия път.

# 534
Аз се чудех защо не разчистят и не пооправят Ада, но за 3 дни не си заслужава много-много.

# 535
# 536
  • Варна
Като видя Кенан излегнат се сещам, че дядо ми имаше един израз:
Легнал като рязан турчин. Кенан направо ми го онагледява.

# 537
  • София
Фаворити и прогнози

След седмица 6 (истинска, не фермерска)
Плюсчета/минусчета / Фаворити

++
Мартина

+
Ния, Еми и Петър
Коко и Павел

= / +
Присияна и Андрей
Теди, Иван и Боби

=
Кенан и Хорхе
Жоро, Сергей и Линда

= / -
Валерия и Лили

-
Иванка

--
Нямам

За съжаление след 6 седмици в ефир правя първата си ревизия на прогнозите и вече Коко става моят топ фаворит за крайната победа като гледам колко хора му симпатизират във фейсбук и тук.
Единствения шанс да не спечели сезона е да отпадне преди финала, но как да стане това, като реално противниковия отбор не го избират на дуел. А пък ако го изберат, то няма да го изгонят.
Не съм видял до този момент да има някакви тайни коалиции и стратегическа игра, а и тези участници нямат капацитета за нея.
Само Петър има този потенциал, но и той ако е наистина стратег трябва да се опита да отстрани УхаЖоро преди финала. Дали ще го направи? Предстои да видим.

И така топ фаворит:
Коко
И веднага след него Мартина, която заедно с Нанси от ден едно ми бяха първите и основни фаворитки за спечелването на сезон 9. Е, Нанси вече не е в играта за голямо мое съжаление.

Сериозни фаворити:
Жоро, Андрей, Еми и Ния
Тук добавям УхаЖоро и вече имам каре от потенциални финалисти!

Фаворити:
Петър, Кенан, Боби, Павел и Сергей.
Присияна и Валерия

Тук сложих Валерия вместо Теди, не знам и аз защо. Нека има леко движение просто.
Добавих и Павел от уважение към силата му, но изобщо не го виждам като реален претендент. Припрян е, още е прекалено млад и зелен и това го смущава. Може би ще отпадне на полуфиналите или ще бъде изгонен на по-преден етап от играта.

И така моите четирима финалисти са (по класическата схема от двама мъже и две жени):
Мартина и Ния
Коко и Андрей

Ако трябва да разширя списъка и да посоча по 4 човека от отбор финалисти (2х2), то:
Мъже:
Коко и Боби от Канатица
Андрей и Жоро от Елбетица
-
Жени:
Мартина и Ния от Елбетица
Хм, то от Канатица не виждам такива. Значи Еми и Приси.
Сори Теди. Единствения ти шанс е така да влезеш под кожата на Иван и Коко и да не те гонят от симпатии. Ама на полуфинал как ще се биеш не знам. Не виждам чисто физически шанс да стигне големия финал.

Най-лошото е, че нямам никаква идея от колко човека ще е финала този сезон и как ще се класират участниците за него, за това и аз се чудя как да си формулирам прогнозите.

# 538
Аз очаквам както е тръгнало да бъде като ИВ да са трима на финала. Без значение дали е жена или мъж.

# 539
  • София
Ще видим и пендарите какво ще означават. Аз си мисля дали няма да може единият отбор да прати повече хора на полуфинал или ще е предимство за полуфинала. Да пратиш повече хора е добро предимство, защото много ти се увеличават шансовете да се класираш. Особено в Елбетица, където има няколко петлета.

На мен Ухажоро ми се струва една идея по-силен от Петър и ако се изправят един срещу друг, бих заложила на първия.

Общи условия

Активация на акаунт