Стани богат - тема 16

• 16 808
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Така си изгърмя жокерите…

# 496
Много се забави. А и тя какво изброяваше вариантите? Просто да пита къде е родена, онзи отваря Уикито и готово. Това се търси супер лесно. Освен да му е бил бавен нетът.

# 497
Изхаби жокери за няма нищо и при двата въпроса.

# 498
Щеше да се отрови човека заради жокерката

Реално, червената мухоморка се познава по точиците/люспици и не е баш като булката на вид

И, отделно - булката не е чак тъй жълто-кафеникава, а по-скоро червенее (но това са бързите къртинки от Уикито).

Гъбата булка е наречена така заради „булото“, с което са покрити младите гъбки. С порастването това було се разкъсва и по-старите гъби започват да наподобяват мухоморката. Неопитните гъбари могат да ги объркат.
На манатарката отровният двойник е дяволската гъба, а на печурката – бялата мухоморка.

ПП Проверих в Гугъл – паметта ме е подвела – булката и червената мухоморка си приличат и се бъркат като млади, не като стари гъби.

# 499
  • София
Боже, Еврипид (Трагедии!!!)

# 500
Еврипид, разбира се.  Как така реши, че е Омир???

Уби мЪ направо. Може лин да не знае какъв е Омир???

# 501
Тази жена се изложи като кифладжийка.

Бива, бива да не си чувал Есхил, Софокъл, Еврипид...

# 502
  • София
Омир не е ли подвеждащо?
Твърде очевидно е.
Би трябвало да е Еврипид според мен, но не съм 100% сигурен.
Мхмхмхм

# 503
Знаех си, че е Еврипид

# 504
Омир,беше подвеждащ отговор.

# 505
Омир е много ранен, освен това е сляп певец и е автор на Илияда и Одисея, които съвсем не са пиеси, нито трагедии, нито комедии. Даже не виждам и подвеждане.

# 506
Просто за мен Омир е най-разпознаваем като име,за това подвежда.

# 507
  • Русе

Този въпрос с най-дългото управление е егати висшият пилотаж. Само професионален историк или маниак може да отговори.

Висшият пилотаж беше с килките (!), а правителствата на третата българска държава все пак се учат в училище.Не можах да ги науча в университета по История на БКП (обаче си бях направила пищови - дати, имена), но една от любимите ми книги е Строители на съвременна България - много добре ги знам от там, защото съм ги преживявала емоционално. Помня дори и двудневното управление на Климент - този русофил и предател!

# 508
Аз мразех историята на Третото българско царство и съответно не знаех отговора.

# 509
Аз мразех историята на Третото българско царство и съответно не знаех отговора.

Точно като мен Simple Smile Отделно, че не мога да помня дати.

Общи условия

Активация на акаунт