Студенти в Нидерландия - 19

• 73 098
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Аз понеже бях с нагласата, че като завърши, ще се прибере в България а сега виждам, че плановете му са съвсем различни, та се оказах не подготвена. Ако в един момент и двете деца се окажат навън, нашите планове с баща им също ще се променят, няма смисъл да стоим тук и да чакаме за кой празник ще се приберат.Само да сме здрави.

# 616
  • Sofia
Ех, че хубаво чувство за хумор имат децата. Като че ли обърнахме ролите - сега те ни успокояват и подкрепят! dodo, децата ни са пътували с един и същи полет. Тя е в Айндховен, така че ако имате нужда от някаква помощ, пиши.
Аз пък си мислех следващия път да не букваме толкова ранен полет, никак не е удобен. Важното е, че младежите се адаптират добре, харесва им начина им на живот там, имат среда, приятели, независими са. Само да са здрави и няма какво повече да искаме.

Благодаря! Ти също ми пиши ако имате нужда от нещо или момчешка товарна сила:)) Познавам и чудесен евтин майстор в Бреда!
И ние няма да ползваме вече този полет. Нито на идване, нито на връщане. Миналата седмица (30.12) пътувах с момчетата, отново с Wizz, отново ранен полет. И макар, че бяхме само с ръчен багаж, опашката на Терминал 1 беше грандиозна. Причината беше единственият пуснат рентген, който задръстваше движението на опашката. На възмущението ми една служителка отвърна, че новият концесионер съкратил половината персонал. Отвратително безобразие!
Защо пиша това, за да имате предвид, че опашката на терминал 1 се движи бавно и има риск от изпускане на полет. Затова по-рано. Лошото е, че няма как предварително да се знае дали ще има повече полети, съответно хора и може да се виси излишно дълго. Както днес сутринта 🤯
Не е имало хора и синът ми е висял повече от два часа на гейта. За сметка на ставане в три през ноща😩

# 617
Да, не са удобни ранните полети, но от друга страна, ако закъснее, някак има повече възможности за тези, които трябва и влак да гонят. През февруари , девойката ще пътува през Брюксел, точно защото няма да успее да стигне толкова рано  до Айндховен. Ще видим как ще е от там. Иначе видя се с приятели, роднини, учи. Хубаво е когато са си тук децата!

# 618
Да, наистина момичета,сякаш сега децата ни успокояват 🤗😀, безценно е чувството им за хумор.
Ние летяхме вчера,с ранния полет на Wizz много неудобно е ,имаше е адски много хора.Вече ще търсим по удобни полети. След 2 седмици пак си чакам гостенче, за седмица,та това малко ме крепи ,да не съм тъжна и унила.
Dodo, наистина вчера си имаше риск от изпускане на полета,на терминал 1, синковеца беше почти 1 30 мин.преди полета,минал е доста накрая ...
Момичета чета ви,че някои младежи са с намерението да останат в Нидерландия след завършването,хем ми става мъчно, едновременно пък възможностите на децата,да се развиват са големи....живи и здрави да са само децата🙏😀,и ние да ги подкрепяме!

# 619
Синът ми пътува днес  към Нидерландия. Тъй като нямаше багаж за чекиране е минал много бързо през контрола на летището( в 5 ч. сутринта с Бг еър). Но на гишетата за чекиране на багажа е имало страшно много хора. Успешена да е годината за всички студенти и кандидат-студенти. Започваме нетърпеливо да чакаме датата за следващия полет на децата ни към дома Simple Smile

# 620
Аз нямам бъдеща дата за прибиране. Тя работи, чака я завършване, да реши къде да продължи магистратурата - следователно преместване.
Още като каза в 11 клас, че няма никакво намерение да учи в България, вече знаех, че няма да е при мен. Планове за момента да се връща не съществуват - това, което гони като професия, го няма в нашата страна. Вероятно след магистратурата и Нидерландия няма да е, но пък аз живея с мисълта да съм чуждестранна баба Simple Smile
Където иска да е, само да е здрава - виждам, че подрежда нещата си и съм щастлива.

# 621
Нашето момиче отлита във вторник (09.01) с Луфтханза, като този път се молим да няма изненади…Иначе, от 2-3 години знаем, че няма да се връща за сега в България … и вече приехме, че ние ще ходим на гости… във времето, когато те не могат…(използвам “те” защото живее с гадже- българин). Пожелавам на всички- деца и родители, здраве и спокойствие, защото което трябва- ще се случи!

# 622
У нас ситуацията е "яко хейт на Нидерландия "
Каката, 3-та година студентка там, чака с нетърпение да завърши и да се махне.
Малкият: условно приет в ТУ Айндховен и Грьонинген се залови да кандидатства в щатите ...
Аз вече само наблюдавам "търсещите ми деца" Simple Smile
Абе, да са живи и здрави!

# 623
  • Бургас
И моят момък отлетя тази сутрин с полета на Уиз в 6.30 за Айндховен, ама  много тегаво се получи, щото тръгнаха от Бургас вчера следобед и до  3 сутринта обикаляли из София и после към летището, в самолета пък не успял да заспи и  изобщо хич не му харесал толкова ранен полет и занапред ще ги избягва, надявам се до лятото да не напира да си идва, че много скъпи билетите, а и сме далече от София и съвсем трудна е логистиката, още ме е яд, че спряха полетите от Бургас…ако намеря евтини билети, мога аз да отида за няколко дни пролетта

# 624
Честита Нова Година, дами!
Моето пиленце излетя още на трети, защото сама беше наясно, че тук няма да е в състояние да учи, а задачите стават все по-трудни и по-трудни. Само дето разнася учебниците по самолети.
Имам въпрос към ветераните, че в тази област съм пълен новак. Девойката мина на 3-годишно обучение в BUAS, специалността е Изкуствен интелект, не че това има значение. Съответно въпросът за стажа ДОГОДИНА вече започва да виси с пълна сила. Вашите деца как си търсиха стажове, през кои сайтове/платформи? А как преминаха стажовете, пътуваха ли, още една квартира ли търсеха?
Много ще съм благодарна за всякаква подсказка от страна на ветераните.

# 625
Моето пиленце излетя още на трети, защото сама беше наясно, че тук няма да е в състояние да учи, а задачите стават все по-трудни и по-трудни. Само дето разнася учебниците по самолети.
Имам въпрос към ветераните, че в тази област съм пълен новак. Девойката мина на 3-годишно обучение в BUAS, специалността е Изкуствен интелект, не че това има значение. Съответно въпросът за стажа ДОГОДИНА вече започва да виси с пълна сила. Вашите деца как си търсиха стажове, през кои сайтове/платформи? А как преминаха стажовете, пътуваха ли, още една квартира ли търсеха?
Аз не зная дали ще съм Ви полезна, но моят син се отказа от стажа. Учи в изследователски университет и кредитите от стажа замести с кредити от други курсове. Така реши, защото се позабави с търсенето и прецени, че ще му е сложно с подредения му, понастоящем, живот - работа, проекти, жилище, транспорт, спорт. Дори не подозирахме, че това е възможно. А в началото на следването точно стажът в тази специалност го привличаше. Нещата се променят.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 21:37 от Kepeva

# 626
  • София

Моят син е в същата специалност и същата ситуация. Явно са колеги. Ще споделяме опит.
Като начало го посъветвахме да пита в университета. Би трябвало да им дадат някакви насоки.

# 627
В университета има такива дни в които бизнесът отива при децата и търси стажанти. Нещо като малък панаир с щандове на различни компании се получава. От там децата събират информация за фирмите които набират стажанти. ИЕ е толкова актуална тема днес, че няма фирма която да не се възползва по някакъв начин от ползите му. Регистрацията в linked in също дава поглед върху фирмите в бранша. При търсене да не се ограничава само с Бреда. Ротердам е голям индустриален хъб, удобен е за пътуване от Бреда  и шансовете за добър стаж в разпознаваема компания са големи. Самите деца имат предостатъчно информация за фирмите на пазара , университета също помага при намиране на стаж. Не се притеснявайте, това са си техни ангажименти, ще се справят .

# 628
  • Бургас
И моето сърце отлетя за Холандия вчера. Толкова ми е тъжно, че съм малко нефункционална, а и той не беше някак ентуасизиран от връщането.
Хубава седмица пожелавам и на вас и на студентите ни, на някои от които предстоят изпити!

# 629
И моето дете отлетя тази сутрин с ранния полет на Уиз за Айндховен. Оплака се от силно миризлив пътник до нея, започнала да се задушава по някое време и й прилошало. Климатикът успял да я спаси да издържи. Иначе наистина е трудно с ранния полет - пътува от Пловдив, цяла нощ броди из София и в 4 часа е на летището.

Охлювче, какви са плановете на Вашето дете? Ако не се лъжа трябва да е втори курс, като моето. Ние още не сме се ориентирали.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 10:06 от stella1977

Общи условия

Активация на акаунт