Студенти в Нидерландия - 19

• 73 089
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Да се похваля и аз - Нашето момче вече има диплома с отличие за високи резултати, така и не я научих как се казва програмата:).Присъстваха преподавателите, които са били ръководители на дипломните им работи, те представяха децата, и разказваха накратко за дипломната, преподавателя на синът ми го поздрави с българското "Честито", изненада ни, след това на коктейла дойде да се запознае с нас и да ни поздрави. Имаше едно холандче, което поздравиха за изключително високи резултати. Днес дадоха 21 дипломи, не на целия курс, имало график. Имаше деца от Турция, Полша, Унгария, Македония, Сърбия, Румъния, Германия, Индия, Франция и Нидерландия. Хубаво беше, ние сме щастливи, студента надявам се също, първия семестър ще бъде в неговия си университет, от втория в Делфт, кандидатства в Делфт в последния възможен ден, получи почти веднага потвърждение, но нямаше никакво време за търсене на жилище, затова ще си изкара първия семестър в Vrije.Има риск да му се удължи с няколко 4-5 месеца магистратурата, той смята, че ще се оправи и няма да се наложи, но каквото такова.    Успяхме да разгледаме набързо част от  университета, хареса ни, на брата на студента също му хареса, което е добре, защото догодина по това време, му предстои кандидатстване.
Амстердам много ни хареса, макар че моите планове за разходки претърпяха сериозна промяна, защото с моите мъже,  за мен не беше разходка ами търчене,  направо участвах в Амстердамския маратон,  ама за три дни, аз си ги знам, че ходят бързо, ама като са по един вървят с моето темпо, а сега тримата заедно беше сериозна тренировка. От сряда тихо и кротко, ще си стоя на бюрото:)

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 17:38 от охлювчетоо

# 91
  • София
Честито Охлювче, браво на момчето ти, успех и в магистратурата! Благодаря, че споделяш! Той като магистър има право на общежитие, нали, в стаите до сина ми в даже повечето са магистри.
Много студено там тия дни, 9-10 градуса, ще се взима Мерино явно Smile

# 92
Да се похваля и аз - Нашето момче вече има диплома с отличие за високи резултати, така и не я научих как се казва програмата:).Присъстваха преподавателите, които са били ръководители на дипломните им работи, те представяха децата, и разказваха накратко за дипломната, преподавателя на синът ми го поздрави с българското "Честито", изненада ни, след това на коктейла дойде да се запознае с нас и да ни поздрави. Имаше едно холандче, което поздравиха за изключително високи резултати. Днес дадоха 21 дипломи, не на целия курс, имало график. Имаше деца от Турция, Полша, Унгария, Македония, Сърбия, Румъния, Германия, Индия, Франция и Нидерландия. Хубаво беше, ние сме щастливи, студента надявам се също, първия семестър ще бъде в неговия си университет, от втория в Делфт, кандидатства в Делфт в последния възможен ден, получи почти веднага потвърждение, но нямаше никакво време за търсене на жилище, затова ще си изкара първия семестър в Vrije.Има риск да му се удължи с няколко 4-5 месеца магистратурата, той смята, че ще се оправи и няма да се наложи, но каквото такова.    Успяхме да разгледаме набързо част от  университета, хареса ни, на брата на студента също му хареса, което е добре, защото догодина по това време, му предстои кандидатстване.
Амстердам много ни хареса, макар че моите планове за разходки претърпяха сериозна промяна, защото с моите мъже,  за мен не беше разходка ами търчене,  направо участвах в Амстердамския маратон,  ама за три дни, аз си ги знам, че ходят бързо, ама като са по един вървят с моето темпо, а сега тримата заедно беше сериозна тренировка. От сряда тихо и кротко, ще си стоя на бюрото:)[img]
Честито ви дипломиране! Пожелавам още много успехи и дано да сбъдне мечтите си младежът!
Бихте ли споделили малко повече как става приемът в магистратура? Само с документи ли се кандидатства или има някакви изпити? Каква магистратура избра?

# 93
  • София
Честито дипломиране на сина ти, Охлювче! Да постига много успехи и занапред!

# 94
Честито дипломиране! Само успехи!

# 95
Честито Охлювче, браво!!!Ей ,че ми стана хубаво на душата!Още едно успешно българче!Продължавай да пишеш и да си с нас тук !

# 96
  • Габрово
Честито дипломиране Simple Smile
Ние тези дни сме в NL. Времето наистина е малко хладно 😁, но не е чак за мерино все още 😉 Малко пообиколихме - Амстердам, Ротердам... Нарадвахме се на момчето ни и утре обратно към БГ 🫤

# 97
Благодаря, момичета!
Нищо не знам за кандидатстването за магистратура, той нямаше намерение да сменя унито, но се подразни от променената в последния момент програма в неговия университет.
Вчера от университета зарадваха родителите, защото отделиха време за всяко едно дете и семейство.

# 98
  • дядовата ръкавичка
Да се похваля и аз - Нашето момче вече има диплома с отличие за високи резултати, така и не я научих как се казва програмата:).

Честито, охлювче! Здрав и все така успешен да е!
Cum Laude се казва в Щатите, в Европа - with distinction или with honor. Simple Smile

При сина в ТУ Айндховен не беше толкова тържествено и с индивидуално отношение дипломирането. Всички бакалаври и магистри бяха почетени Simple Smile в един ден за 2-3 часа.
За магистратура, ако е в Нидерландия и в аналогичен университет,  според сина ми, те приемат автоматично само с резултати от бакалавърската програма.

# 99
"With Distinction" е аналогичното на "Cum Laude" Simple Smile
"Honour" програмата е допълнителна и носи и допълнително кредити...
В скрития текст извадка от дипломата Бакалавър в UvA 180 кредита +30 Minor +30 Honours programme
Скрит текст:

# 100
  • La casa de Mickey Mouse
Всички деца които успяха да  завършат  първата си година получиха диплома или сертификат !Тържеството беше грандиозно с поименно викане на всяко дете  при връчването!За съжаление едва 50-60% от започналите получиха такава и обяснението е ,че първата година е най-трудна  за адаптация , а и голяма част от децата не издържаха на темпото на учение.
Това за кой университет е? Наистина ли това тържество е по-официално от дипломирането? Присъстват ли родители?
[/quote]
Това го има само при децата завършващи приложен университет - след първата година в приложен университет си достигнал нивото да учиш в академичен - за това е толкова официално. С две думи, децата завършило средното си образование в Холандия, но не в най високия профил, след като получат тази диплома вече имат най-висок етап на средно образование и могат да кандидатстват в академичен университет

# 101
И в академичните раздават Сертификат за завършена първата година Simple Smile
Не им ги раздадоха тържествено, че беше 2020, та...
Скрит текст:

# 102
Всички деца които успяха да  завършат  първата си година получиха диплома или сертификат !Тържеството беше грандиозно с поименно викане на всяко дете  при връчването!За съжаление едва 50-60% от започналите получиха такава и обяснението е ,че първата година е най-трудна  за адаптация , а и голяма част от децата не издържаха на темпото на учение.
Това за кой университет е? Наистина ли това тържество е по-официално от дипломирането? Присъстват ли родители?
Това го има само при децата завършващи приложен университет - след първата година в приложен университет си достигнал нивото да учиш в академичен - за това е толкова официално. С две думи, децата завършило средното си образование в Холандия, но не в най високия профил, след като получат тази диплома вече имат най-висок етап на средно образование и могат да кандидатстват в академичен университет
[/quote]
Ние сме в Академичен и ще има официално връчване на сертификат, удостоверяващ взимането на всички изпити.

# 103
И в академичните раздават Сертификат за завършена първата година Simple Smile
Не им ги раздадоха тържествено, че беше 2020, та...
Скрит текст:
Ами, не, не раздават навсякъде. В UU не се раздават. Възможно е ако си изискаш да ти предоставят такъв, но няма официално раздаване. Вече е в трети курс и дори не е чувал да се споменава за такова тържество.

# 104
  • Варна
Обичам да чета за “нашите” деца такива новини 🙂
Охлювче , честито и успехи занапред ! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт