Студенти в Нидерландия - 19

• 73 097
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Пенева, каква роля играят допълнителните кредити от Онър програмата? Питам, защото моята дъщеря тази година е в такава програма, но не съм наясно какви ще са плюсовете. Тя мисли за магистратура в Щатите евентуално, но още не сме проучили как стои въпросът там с магистратурата. Та тези допълнителни кредити биха ли й помогнали?

# 106
Честото, охлювче!

# 107
Пенева, каква роля играят допълнителните кредити от Онър програмата? Питам, защото моята дъщеря тази година е в такава програма, но не съм наясно какви ще са плюсовете. Тя мисли за магистратура в Щатите евентуално, но още не сме проучили как стои въпросът там с магистратурата. Та тези допълнителни кредити биха ли й помогнали?
Ами да си провери за конкретния университет, за конкретната магистратура, точно нейните дисциплини от Honours и/или Minors дали ще са полезни. Част от CVто са, добавка в кредитите са...
Нищо повече не знам, защото младежа сам си бута нещата...

# 108
Честито!
Онърс програмата е лъскава добавка към дипломата и допълнителни кредити. Синът ми завърши две такива програми - в първи курс и обща за втори и трети. В  третата година му донесе и допълнителен стаж, който той много искаше, както и правото да ползва до 6000 евро за обучение по избор. Той избра 2 седмици в Япония на научни конференции и да разгледа страната. Едно момиче, което изследваше въздействието върху коралите, отиде на практика на Карибите, трето избра обмен в Южна Корея.

# 109
Аз мисля, че и през трите години беше в програмата. Когато ги представяха под името беше изписана програмата, за тези които са били по нея.Днес е зает до късно и не мога да го разпитам.

# 110
Честито!
Онърс програмата е лъскава добавка към дипломата и допълнителни кредити. Синът ми завърши две такива програми - в първи курс и обща за втори и трети. В  третата година му донесе и допълнителен стаж, който той много искаше, както и правото да ползва до 6000 евро за обучение по избор. Той избра 2 седмици в Япония на научни конференции и да разгледа страната. Едно момиче, което изследваше въздействието върху коралите, отиде на практика на Карибите, трето избра обмен в Южна Корея.
Това за кой университет е?

# 111
Radboud в Nijmegen. Моят човек учи микробиология, но онърс програмите бяха общи за всички научни направления - общо 15 места за целия университет. Не знам дали и в другите университети е така.

# 112
  • София
Добро утро, моля за помощ кои бяха дрогериите в Ниделандия - онлайн и офлайн ?
Имаше тук в пространството публикувани 2 вериги, ама не намирам с търсачката.
Щерката май е възпалила коляното (предполагам от колелото) и сега я боли като ступва и го разгъва.
Искам да разгледам за някакво мазило и да пратя на ортопеда тук да препоръча какво да вземе.
Мерси!

# 113
Не всички лекарства/мазила ги има в дрогериите. Ортопеда да й изпише рецепта с лекарствената форма (гел, маз, таблети...) и активната съставка (на латински) и името, печат и подпис на лекаря и може да вземе от аптека.
В търсачката напишете drogist и nl и ще излязат. Най-добре да погледне и на картата дали наблизо няма, може да й препоръчат нещо билково леко поне за временно успокоение.

# 114
  • София
Не всички лекарства/мазила ги има в дрогериите. Ортопеда да й изпише рецепта с лекарствената форма (гел, маз, таблети...) и активната съставка (на латински) и името, печат и подпис на лекаря и може да вземе от аптека.
В търсачката напишете drogist и nl и ще излязат. Най-добре да погледне и на картата дали наблизо няма, може да й препоръчат нещо билково леко поне за временно успокоение.
Мерси. Да, аз й казах да вземе на Кройтенхоф нещо евкалипт, охлаждащо и да пие едно обезболяващо.

# 115
Здравейте, някъде пишеше , но не го намирам за фирма за преводи. Трябва да преведа документа от холандски за здравните осигуровки.
Може ли да ми препоръчате.

# 116
Документа, че е записан, обичайно е двуезичен Thinking една страница на холандки и една на английски. Превеждаме само английската и прилагам само нея...

# 117
За дрогериите не знам какви има в конкретните градове, но може да търси Kruidvat , Etos , Holland and Barret , Da .
Ако се сетя други, ще добавя.

# 118
  • София
Здравейте,
Аз да питам за отоплението - от кога е прието да се пуска там и на колко градуса?  Тия дни е студено и девойката мръзне вкъщи. Аз казах да го пуска. Ама тя се притеснява да не надвиши лимита от разходи за отопление, включени в наема.

# 119
При моята девойка е целогодишно. Сега, вярно им казаха да правят икономии и когато са извън стаите да го спират, като нямат някакви лимити, просто да бъдат отговорни. Тя е заморничава и не търпи студ. Гледа да поддържа поне 21-22градуса в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт