Студенти в Нидерландия - 19

• 73 109
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Охлювче,честито на твоето момче🍀😀!
Червенокоске, благодаря за линковете за дрогерии, много добра информация 🙂!
При синковеца от тази седмица има топло в къщата,не съм разбрала че имат възможност за регулиране... което е добре наистина.
Аз имам перипетии с един колет ,който пратих за Айдховен,и ни го върнаха обратно,бях бясна,като обяснение ни писаха грешен адрес и Форс мажор,два дни престой в някакъв офис в Нидерландия и обратно към България.Големи разправии със Спиди.А като се има предвид че пращам за втори път на този адрес,първия път всичко беше ок.Та вчера сначале потегли колете,дай боже да пристигне до целта😀

# 121
  • София
Аз последно пращах с Арамекс. Петък сутрин го взеха от вкъщи, в понеделник следобяд беше при синът ми в Нидерландия. 20кг около 75лв ми излезе.

# 122
може ли български тел. номер да се даде, и да врата ли го доставят

# 123
Аз последно пращах с Арамекс. Петък сутрин го взеха от вкъщи, в понеделник следобяд беше при синът ми в Нидерландия. 20кг около 75лв ми излезе.

Оооо ми то направо експресно,много бързо,със Спиди от Бургас до Айндховен е 8-9 дни,може и аз да се ориентирам към Арамекс. Платих със Спиди
за 20 кг 63 лв .

# 124
  • София
До вратата, да. Не знам за БГ номер, синът ми е с холандски.

# 125
До вратата, да. Не знам за БГ номер, синът ми е с холандски.
Няма никакъв проблем. Три години пращам на бг номер, моят син не си е купувал холандска карта, и си стига за 4-5 дни със Спиди.

# 126
Здравейте,
Аз да питам за отоплението - от кога е прието да се пуска там и на колко градуса?  Тия дни е студено и девойката мръзне вкъщи. Аз казах да го пуска. Ама тя се притеснява да не надвиши лимита от разходи за отопление, включени в наема.
В Ксиор сметките са общи. Тя ще мръзне, друг ще забрави парното... После - екстра чардж, ДЪЛЖИТЕ!

# 127
  • София
Здравейте,
Аз да питам за отоплението - от кога е прието да се пуска там и на колко градуса?  Тия дни е студено и девойката мръзне вкъщи. Аз казах да го пуска. Ама тя се притеснява да не надвиши лимита от разходи за отопление, включени в наема.
В Ксиор сметките са общи. Тя ще мръзне, друг ще забрави парното... После - екстра чардж, ДЪЛЖИТЕ!
Не е в Ксиор. Но не значи, че и при нея няма да е така - ще я накарам да пита.
Благодаря на всички, които се включиха с мнение!

# 128
Да, не е имало проблем никога.

# 129
  • София
Здравейте, за наше най-голямо съжаление, синът ни получи сериозен здравословен проблем и ще се наложи да го приберем в България за известно време:-( Той е студент в БУАС, Бреда, 2-ра година. Във връзка с това освобождаваме квартира в самия центъра на Бреда, обзаведена стая 15 кв. м , ако има все още хора с проблем с настаняването може да се свържат с мен.
Ако някой има опит с прекъсване на обучението за  примерно 1 год, бих бил много благодарен ако сподели подробности. Идеята ни е да си продължи 2 курс през 24-25 учебна година.

# 130
stamby1973 - ако младежът има нужда от някаква помощ, синът ми е в този град и бих могла да ги свържа.

# 131
  • Sofia
stamby1973 - ако младежът има нужда от някаква помощ, синът ми е в този град и бих могла да ги свържа.

Моят също. Насреща сме!

# 132
Ох, какво да кажа? Май ще се местя в темите  за Испания, защото моята кандидатствала за обмен и веднага я одобрили, защото има някакъв ръждясал  испански. Ама то добре, че като разбрах - другите опции били Виетнам, Индонезия и Аруба. Потърсили мнения и разбрала, че ще стажува по-скоро мануална терапия по курортите т.е. ще прави масажи до откат и тя решила да отиде в Испания, защото там е стаж в болница.
Ооообаче! Като прочетох, че в Мадрид е същата сага с квартирите, лошо ми стана. Дано университетът да помогне както направиха за голямата в Австралия, че иначе за 4 месеца освен airbnb друго едва ли ще намерим.

# 133
  • София
Silent Smile, кой университет е това в Испания? Обикновено в Мадрид има варианти за студентски общежития, но не знам детайли.

# 134
  • Варна
Моят онзи ден ми спомена , че също искал и мислел да си кара магистратурата в Испания ( досега не ми беше споменавал ) и му казах , че за там му трябва испански , да започва да го учи ! Даже ако има в Тилбург университет такъв курс , да го запише , не знам там имат ли езикови курсове ?! Ще му кажа да погледне Simple Smile Ако няма да си сменя дестинацията .

Иначе младежа е добре , минаха втория голям ешелон изпити мин седмица , от два има резултат , чака от другите два . Тази седмица има лекции малко и гостенка от Бг , която разхожда из Ротердам и Амстердам и Тилбург и се забавляват . Има да прави вече сериозен голям проект , който е с по дълъг срок , трябвало и книга да се прочете и на известно време консулт с професора . Били 4 деца , той неговата част я е започнал .И в петък живот и здраве си го чакам за 5 дни с една раница и без лаптоп , да си почине качествено 😀

Надявам се , че всички други зайци са се климатизирали вече ( останалите не зайци да отмятат успешно Simple Smile) и мамите да са спокойни !🍀

Общи условия

Активация на акаунт