Студенти в Нидерландия - 19

• 73 502
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Silent Smile, кой университет е това в Испания? Обикновено в Мадрид има варианти за студентски общежития, но не знам детайли.

Francisco de Vitoria е университета. На сайтовете им пише, че имат, но е с кандидатстване. Навярно за обмена имат запазени стаи, но докато не стане ясно - ще седя, ще стискам зъби да не питам и ще чакам да ми се съобщи.

# 136
  • Варна
Привет ! Голямо затишие тук Simple Smile
Искам да попитам майките на новобранците , децата ви подадоха ли вече някакви молби за помощи и какво се случва ако да ?! Simple Smile Поздрави !
Ако искат и на каките и батковците да споделят Simple Smile

# 137
Привет ! Голямо затишие тук Simple Smile
Искам да попитам майките на новобранците , децата ви подадоха ли вече някакви молби за помощи и какво се случва ако да ?! Simple Smile Поздрави !
Ако искат и на каките и батковците да споделят Simple Smile

Синът ми е студент в ТУ Делфт и живее на общежитие в самостоятелна стая с баня/WC и кухня, за което има възможност да ползва надбавка към наема (rent allowance). С DigiD подаде заявка за надбавката за 2023г. за месеците от септември до декември и вчера вече имаше превод за 3-те месеца. Предполагам, че за декември ще му я преведат следващия месец.

# 138
Здравейте, има ли изискване до колко ЕВРО,трябва да бъде наема

# 139
  • Варна
Моят живее в къща с още 3 ма младежа , в стая , срещу 450 евро на месец с включени режийни ?! Наета от агенция , а той е регистриран в Община и има тяхна банкова сметка и тел номер .

# 140
Здравейте момичета,

Искам да попитам някой имал ли е следния казус.
Август синът ми кандидатства за заема за образование, като в същата заявка беше отбелязал,че иска и помощта за студен живеещ далеч от родителите си.Почти веднага одобриха заема 192 евро на месец и поискаха в четириседмичен срок да даде документи за помощта. Видяхме, че се изисква работа и не подадохме. След като мина този срок ни накараха да върнем тези 192 евро, които ни бяха превели септември.
Той се обади, водеха разговори и му пратиха да попълни бланка, за да оправят кредита за заем.
Днес получи имейл,че максимум който могат да му дадат е 96 евро.
Не мога да си обясня защо при условия,че при този заем няма условия.

Ще съм благодарна ако някой сподели практика.

# 141
Кой точно е този заем за образование?
Малко ми е объркано - 192 евро месечно не е ли това, което се отпуска за заем за таксата? Там няма условие за работа на студента.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 16:03 от chervenokoska_2

# 142
Таксата за годината, разделена на месечни вноски.

# 143
Да не би 96 евро да е остатък за някакъв месец? Не мога да коментирам без да знам подробности от кореспонденцията.
Ясна ми е сумата за месечни вноски за таксата (вече 4 години я получаваме), но така написано първоначално излиза, че по някакъв начин е обвързано с друг допълнителен заем за работещ студент. Там обаче отпусканата сума е плаваща и зависи от много фактори. Двете суми се отпускат независимо одна от друга.
Ако желаете пуснете отговора на DUO, да се опитаме да разгдаем.

# 144
Ако синът Ви е първи курс, мисля че заемът за таксата е около 90 евро месечно, предвид че първокурсниците плащат таксата с 50% отстъпка

# 145
А, това е точно така, въобще не го съобразих. Така сумата напълно излиза.

# 146
Това ми изпрати.
Ще го помоля да прати и кореспонденцията.
Втори курс е!
Той започна работа на 11.10, но ние не сме подавали документи за друга помощ все още.
И понеже знам,че таксата не е обвързана с работа съм изненадана.

Благодаря

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 16:38 от sneji_

# 147
Всичко си е съвсем точно. Това е сумата за таксата разделена на 10 вноски, като едната е  по-голяма и компенсира различието.

# 148
Виждам три вноски ноември. Да речем, че една е за октомври, но другите... За съжаление нямам представа какво е тяхното основание, трябва да запита DUO, иначе само гадая в случая.
Сумата за второкурсници е пълна такса, не би следвало да има намаление. Отделно виждам са писали от септемви 2023 до август 2024 - това са 12 вноски.
Вие платили ли сте някаква сума на университета (би трябвало)? Да не би от това да идва разликата? Сметнете остатъка и го разделете на месеците.

# 149
Виждам три вноски ноември. Да речем, че една е за октомври, но другите... За съжаление нямам представа какво е тяхното основание, трябва да запита DUO, иначе само гадая в случая.
Сумата за второкурсници е пълна такса, не би следвало да има намаление. Отделно виждам са писали от септемви 2023 до август 2024 - това са 12 вноски.
Вие платили ли сте някаква сума на университета (би трябвало)? Да не би от това да идва разликата? Сметнете остатъка и го разделете на месеците.

Ами понеже на 22.09 като преведоха 192 евро на следващия ден казаха,че трябва да ги върнем и ние ги върнахме. При което аз платих за септември и октомври таксата към университета. общо 490 евро.
Да,мисля,че така ще ни излезе сметката.
Много благодаря на всички, че ми разбутаха мозъка, ще смятам Simple Smile

Единствената сметка, която излиза,че са му дали заем за първи курс.Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 17:23 от sneji_

Общи условия

Активация на акаунт