Студенти в Нидерландия - 19

• 74 199
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Аз имам позната студентка, която завърши ветеринарна медицина в България. Вярно е с много добра подготовка и почти навсякъде из държавите и казаха, че ще и признаят дипломата, защото навсякъде животните са с еднакво устройство. Та тя каза, че има много чуждестранни студенти, дошли в България за да изучават ветеринарна и друга медицина.

# 226
Аз имам позната студентка, която завърши ветеринарна медицина в България. Вярно е с много добра подготовка и почти навсякъде из държавите и казаха, че ще и признаят дипломата, защото навсякъде животните са с еднакво устройство. Та тя каза, че има много чуждестранни студенти, дошли в България за да изучават ветеринарна и друга медицина.
Много благодаря! И аз си мисля, че няма смисъл конкретно за тази специалност да се изучава в чужбина. Ще мислим. Благодаря!

# 227
Много благодаря на включилите се по въпроса с мишките.
Очевидно проблемът е повсеместен в Нидерландия.   
Междувременно бях на отдавна планирано гости на щерката. Е, мишка не сме хванали, не сме и видяли повече (слава Богу). Предвид конструктивните особености на сградата - изцяло дървена над кота нула, неизолираните вертикални разводки за вода и газ в сградата, вероятността да се преборим с тях е нищожна. Ще си решава дЯтето дали ще сменя квартира или ще преглътне съжителството.
Поне ще оценят удобството и комфорта на дома си.

# 228
  • La casa de Mickey Mouse
Току-що се завърнахме с малката дъщеря от ден на отворените врати на Leiden University, кампус Хага - определени специалности се позиционирани там. Понеже бях оставила организацията на девойката, направихме няколко зига-зага през града, докато попаднем в кампуса. Без да искаме, попаднахме и в The Hague University of Applied Sciences (THUAS), където се оказа, че също има Ден на отворените врати. Една мила девойка ни сканира QR-чето и ни покани, хич не разбра и тя, че не сме за там. Ами не знам какво мислят нидерландците за приложните университети, но беше пълно с младежи, а университетът изглежда приказно...Имаше даже студенти, които посрещаха още на гарата. Бих казала, че в приложния университет посещаемостта беше дори по-голяма. На девойката направо не и се тръгваше, толкова ѝ хареса и на двете места...
Нидерландците много добре знаят каква е разликата между двата типа университета, но поради вида на тяхното средно образования, по-голямата част от децата които учат в приложни университети, нямат възможност (дипломата им не позволява) да отидат в research университети. Така, че поне за мен сравнение не може да се прави.

# 229
Здравейте! Има ли място от където дъщеря ми би могла да си купи медицински крем за лице. Акнето, което беше изчезнало почти се е обострило от няколко дена и продуктите, които беше взела от България не помагат.

# 230
Използвала ли е продукти на The Ordinary (немедицински продукти са)?

# 231
Не е, но аз съм използвала  и ѝ препоръчах азелаинова киселина да си купи. Прочетох за Скиторен, но доколкото разбрах е бг продукт.

# 232
Ще пиша на лично съобщение.

# 233
Синът ми би трябвало да има в него рецепта за  Еpiduo, но с този крем трябва много да се внимава.
Утре ще го попитам  дали си е взел рецептата, в момента не мога да говоря с него, защото има работна среща.

# 234
охлювчетоо, не тормози детето. Щом е с рецепта, трябва лекар все пак да го предпише, а дъщеря ми до сега е контролирала положението с медицинска козметика. Търся вариант за продукт без рецепта.

# 235
В момента въведоха отново и Basic Grant, който е 469 евро на месец и не зависи от доходите на родителите. Препоръчвам да си направите DIGID и да ползвате портала mijn.duo.nl .Ако доходите ви са под тавана, може и за двата гранта.
Синът ми ще подава документи за студентско финасиране, тъй като работи и си е направил достатъчно часове. Чудя се какви документи ние да вземем от НАП.
Съгласно инфото на първа страница:
"За доходите на двамата родители за предходните 2 календарни години (преведено на английски) - справка от работодателя (за наети) или от НАП „Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ“ (за всички -. самонаети, безработни и наети). В НАП се подава искане за издаване на документ. Важно е да пишете, че е за Нидерландия (точно къде), за да сложат допълнителен зелен печат."
Обаче като чета в DUO:
"DUO calculates the supplementary grant per calendar year. We use the income from 2 years before that calendar year. So for the 2023 supplementary grant the reference year is 2021."
Аз го разбирам, че искат инфо за дохода за годината 2 календарни години назад. Тоест за 1 година преди две години.
Има разминаване в информацията. Моля за съвети.

Аз да попитам, че така и не ми стана ясно пък и никъде не видях написано за basic grant-а изисква ли се студента да работи или не?

# 236
  • Варна
Тук дерматолозите изписват правен в домашни условия лосион за акне за мазна кожа при младежите . По принцип акнето и черните точки при се лекуват както външно , така и вътрешно с правилно и полезно хранене . При моя изчезва и след време пак се появява .
Но снощи беше на полезна храна , изпълнителен иначе . 😀

Даже вкарал подредба и стил . Simple Smile

# 237
Ах, тези хумус Simple Smile
Синът ми откара почти година на хумус, след като до смърт му омръзнаха полуготовите спагети които вареше в микровълновите фурни в столовата на университета .
Сега е профи и често се глезят с мусака.

# 238
  • София
Синът ми би трябвало да има в него рецепта за  Еpiduo, но с този крем трябва много да се внимава.
Утре ще го попитам  дали си е взел рецептата, в момента не мога да говоря с него, защото има работна среща.

Защо трябва да се внимава?
Моят син го ползва от години и дерматолога не е казал да има проблем.
Каза, че ще го спрем, когато трайно няма пъпки.
Изрично го питах до кога да мажем.

# 239
  • Варна
Ах, тези хумус Simple Smile
Синът ми откара почти година на хумус, след като до смърт му омръзнаха полуготовите спагети които вареше в микровълновите фурни в столовата на университета .
Сега е профи и често се глезят с мусака.

Ааааа не ,има и негови произведения вече Simple Smile,той готови истории не обича много .

Общи условия

Активация на акаунт