Египет /Тема 15/

• 60 996
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Beyond the Frontiers
Казанова си е супер 🙂

# 196
  • На планетата Земя
Ето мираж в пустинята, сниман по време на пиш паузата от Абу Симбел към кораба в Асуан.

И как изглежда пътят:

А това е хартията във вецето по отсечката Луксор - Хургада 😁

# 197

И затова никога не оставаше без "работа" Simple Smile

Докато по пирамидите неговите мърляви и силно ухаещи колеги си седяха безработни .

И една последна препоръка от мен защото взех да ставам досаден .
Когато привършите обиколката на пирамидите в Гиза и отидете на пазарчето за сувенири не бързайте да си купувате такива от първият сувенир селър при който гида ви е завел !
Нещата които той и другите продават , примерно за пет или десет долара в момента в който се разбере , че групата е от българи другите селъри почват да му правят сечено и да ги предлагат по пет или десет лева Blush
Та хубаво е да си приготвите по няколко банкноти от упоменатият номинал защото нямат левове да връщат и рестото е в лири или долари но вече по съвсем друг курс .

# 198
Полезни съвети давате
Тази Казанова, за какви пари си демонстрира грациозната походка?

# 199
....
Тази Казанова, за какви пари ....

10 долара , както колегите и в Гиза .

# 200
Здравейте, в Хургада сме от днес и искаме да си запазим някои екскурзии и трипчета, но ни се иска да резервираме през Get your guide, защото са доста по евтини. Някой дали ги е ползвал, какво ви е мнението и тъй като сме 3 жени, 1 момиче и 1 момче, дали ще бъде ок?

# 201
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, в Хургада сме от днес и искаме да си запазим някои екскурзии и трипчета, но ни се иска да резервираме през Get your guide, защото са доста по евтини. Някой дали ги е ползвал, какво ви е мнението и тъй като сме 3 жени, 1 момиче и 1 момче, дали ще бъде ок?
Това е платформа. Като Букинг. На нея има различни фирми. Четете оценки и избирате.
Аз съм ги ползвала в Дубай. Не съм имала проблем.

Защо не чекнете директно към местни фирми: Canary tours, Аладин, има и една българка Мария. Във фейсбук може да ги намерите.

# 202
Криса, през Аладин резервирайте
https://aladdin-travels.com/language/bg/%D1%83-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0/

# 203
Аладин предлагат ли екскурзии освен във вторник и сряда до Луксор? Или просто в тези дни са българоговорящи екскурзоводите?

# 204
  • Beyond the Frontiers
Аладин предлагат ли екскурзии освен във вторник и сряда до Луксор? Или просто в тези дни са българоговорящи екскурзоводите?
Защо не ги питате?

# 205
Влизам да споделя съвсем актуалното си лично впечатление и... чета и не вярвам на ушите си!!!
Толкова апокалиптични постове има, че се чудя дали съм била в Египет...
В Египет, по принцип, има военно управление. Имат една доста добра /като количество и качество/ армия. Не си представям как ще се втурнат разни тъмни субекти към някакъв курорт и ще се настанят на шезлонгите, да речем.
Всеки, който е бил там, знае, че влизането в Шарм става през КПП. Отделно всеки хотел си има КПП и охрана на него. Отделно са “уличните“ постове. С кучета или без кучета. Истината е, че това е една от малкото държави, в която охраната е на ниво. Както и да е.
Този път бяхме в Марса Алам. Впечатленията ми са от JAZ Grand Marsa. Един доста добър хотел, с голяма територия, пипната анимация, добър избор при храната. Това, което не ни хареса, нямаше нищо общо с хотела. Духаше вятър. В определени моменти се виждах като Дороти, която отлита към Оз....Добре, че съм била послушна и съм папкала, та си тежа на мястото. От този вятър рифа пред хотела беше атракция само от към понтона, но не и от към водата. В близост има залив, който е чудесен, пълен с корали и рибки. Направихме си екскурзия и до залива Абу Дабаб, Прекрасен плаж, платен е, но с уникален риф. Скитнахме и до Порт Галиб, ама беше пълно с пияни германци и поляци, които пееха. Силно и фалшиво.
Казват, че Марса Алам е рай за шнорхелистите. Най-вероятно е така, ама за мен Джаз Фанара в Шарм си остава с най-хубавият риф.
Ще се радвам, ако някой смята да посети JAZ Grand Marsa и аз съм била полезна с написаното.

# 206
  • Beyond the Frontiers
Това с вятъра май е на късмет....Аз в Гранд Марса си плувах/ плавах супер....ама така като ме духа тази пролет в Шарм...при все че съм отраснала в Бургас, много беше...

# 207
Здравейте, някой може ли да сподели как можем да направим проверка колко Интернет е останал в местните карти? Или се проверява по някакъв начин през телефона? Иска ми се да си сверя часовника 😃

# 208
... как можем да направим проверка колко Интернет е останал в местните карти? ....

Ако си с Андроид натискаш иконата за "мобилен интернет" и задържаш . Излиза ти колко нет си похарчила от началото на отчетния период , в случаят поставянето на египетската карта . Изваждаш го от общите мегабайти закупен такъв и знаеш колко ти остава .

# 209
При мен така не става с проверката. Мисля, че зависи от телефона. Здраве да е ще ползвам докато има.

Общи условия

Активация на акаунт