Египет /Тема 15/

• 57 928
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Beyond the Frontiers
Пиша в БГ Мама от 18 години. Никога, в нито един мой пост няма името на фирмата ми или линк към нея. Никога не съм карала някой да пише отзиви тук или да ме споменава. Никога не съм крила, каква е професията ми и няма да спра да я защитавам, и не се срамувам от нея.

Не смятам, че форумът е място за решаване на търговски спорове, но пък ако не отговоря, най-вероятно ще се приеме като признаване на вина.  Освен това като страна в казуса имам право и аз да допълня моята гледна точка и да защитя името си:
- резервиран е хотел Щайгенбергер Аква Меджик - втора линия.

- Поискана ми беше оферта по промоция за двама плащат, а дете е безплатно. По тази промоция се предлагаха: Aladdin Beach Resort 4* - Steigenberger Aqua Magic 5* - CHARMILLION GARDENS AQUA PARK 5* - Barcelо Tiran Sharm Resort 5*. Посъветвах да се избере Щайгенбергер, който въпреки втората си линия, е наистина най-добър като ниво.

- Абакс не работи с краен клиент, на сайта им ясно е посочено, че комуникацията е през агент. Хубаво е, че все пак някой колега е отговорил.
Всичко, което те пращат към клиент обаче, първо го коментират с нас. Ние - агентите винаги сме в копие на техните имейли. И обикновенно ни питат: а вашите клиенти не знаят ли, че не работим директно с тях? Не знаят ли, че вие сте им агент?
На всяка страница в техния сайт ясно е написано: *МОЛИМ, АКО СТЕ КРАЕН КЛИЕНТ ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ВАШИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТ, КЪДЕТО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ! - относно главните букви - копирано е от сайта им.
Наложи се няколко пъти да го напиша в комуникацията.

- Официалната информация получена от Абакс е, че няма места в хотела. Това е изпратено и към клиента. Туроператорите не взимат стаи от Букинг и дали те имат места, не ги касае. Всичко останало е спекулации по темата.

- Предложени са на практика 5 варианта за избор - два алтернативи хотела първоначално, които не допаднаха на клиента: Джаз Аквамарин - заради плажа, Ксанаду Макади - заради часовете на работа на аквапарка. Предложено е Джаз Оазис, Desert rose - и те не допаднаха, а и двата са с чудесни плажове за плуване и аквапаркове.
Като ниво на хотел Джаз Аквамарин е най-добър и е най-близо до Щайгенбергер и за това е препоръчан от мен. Факт е че Абакс нямат много хотели в офертите си и съответно други опции като хотели от висок клас и наличност, които да предложат.
И разбира се, не на последно място, е предложено и връщане незабавно на платеното капаро.
Резервацията е направена на 30.06, за проблема е съобщено на 11.07. Пътуването беше 5.09.
По избраната дата нямаше алтернативна програма на друг туроператор за Египет за да предложа нещо друго.

Всички предложени варианти са били без доплащане от страна на клиента и всякакви разлики в цените се поемат от туроператора.

В крайна сметка беше избран хотел Джаз Аквамарин. В Щайгенбергер резервацията беше за двойна стая делукс, дамата настоя, че това не е равностойно на двойна стая супериор и съответно беше ъпгрейдната във фамилна стая делукс в Джаз.

- Лично аз съм плувала в съседния залив на Джаз Аквамарин. Така че е нормално да твърдя, че може да се плува. Този въпрос беше зададен от дамата и в група за Египет във фейсбук и там също имаше отговори в двете посоки: че може да се плува в съседния залив и че не може пред самия хотел. Някои хора споделиха, че са плували точно както аз твърдя в съседния залив, други че не може и там.

- За съжаление по повод оплакването, че пазачът не пуска туристите да отидат в съседния залив, аз не мога да направя нищо.  

- По повод всички други оплаквания, които получих по време на самото пътуване на дамата на имейл, съм отговаряла своевременно и съответно съм информирала директно гидовете, които бяха на място /Стоян и Станислав/. Според дамата те са се намесили, за съжаление без особен успех. Но никой по веригата не е игнорирал оплакването.

- По повод рекламацията, която получих заради разминаването в документите изготвени от Абакс и офертата, е изплатена финансова компенсация. Проблемът беше, че във ваучерите/договорите поради технически пропуск  на Абакс излизаше, че туристите се настаняват на база all inclusive в Кайро, естествено по оферта не е така.
Сумата на резервацията е 3090 лв. за програма Кайро и Хургада, за двама с дете под 12 и настаняване в Джаз Аквамарин фамилна стая делукс, обезщетението е 300 лв.

- Лично аз съм била на разположение непрекъснато. Отговорила съм на всички въпроси, които са ми зададени. Старала съм се да съм максимално изчерпателна и подробна, както за хотелите така и за самата програма и дестинация.

И не на последно място фирмата ми е агент, а не туроператор по програмата. За нейното изпълнение отговаря Абакс.

Да и аз се чудя  защо все още работят с този хотел .Единия  от предложените ни хотели, който ние избрахюе тогава беше от веригата Jaz и не съжалявхме за избора си . Всичко беше топ!
Щайгенбергер са много добри хотели. И се търсят доста, но е факт, че често ни създават проблем.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 07:22 от Galactic Voyager

# 421
  • В полите на Витоша :)
Казах, че няма да влизам в спор, но не мога да замълча при изкривяване на истината.
... В крайна сметка беше избран хотел Джаз Аквамарин. В Щайгенбергер резервацията беше за двойна стая делукс, дамата настоя, че това не е равностойно на двойна стая супериор и съответно беше ъпгрейдната във фамилна стая делукс в Джаз....
И дума не съм казала за вида стая, предложен в Jaz Aquamarine. "Джаз Аквамарин ползва и плажа на съседния хотел, където може спокойно да се къпе човек и да плува. В случая и двата аквапарка са на територията на хотела. Тук може да се предложи фамилна стая." - това получих по имейл след отказа ни за предложените първоначално 2 хотела и молба за други варианти.

Относно другите предложени хотели - те изобщо не са на нивото на Steigenberger, естествено, че няма да се съгласим на по-нисък клас. В Египет има 2 вида 5-звездни хотели - посредствени 5* и реални такива. Desert Rose е от първия вид, няма нищо общо нито със Steigenberger, нито с Jaz Aquamarine.

Ето и коментарите от Елена Кумчева към предложените хотели, ясно се вижда, че не отговарят на критериите ни (може да са от полза за други потребители):
"Джаз Макадина също не е в Хургада, както Ксанаду. Аквапаркът се доплаща и не е в самата територия на хотела, а в двойната стая не може да се настаняват двама възрастни и дете. Капацитетът е до двама възрастни. Нямаме опция да го предложим като вариант.
Вариант е Джаз Оазис - но отново обръщам внимание, че аквапаркът не е в хотела и се доплаща. Плюс, че хотелът е извън Хургада.
Хотел в Хургада, с хубав плаж, аквапарк мога да предложа Desert rose. Супериорна стая с гледка градина - това са ремонтираните стаи и са най-добри."

Всички оплаквания бяха свързани с хотела в Кайро и пускането на пликчета за бакшиш в автобуса, при положение че има "задължителна такса от 5 долара за обслужване в Кайро". Компенсацията е именно заради ниското ниво на хотела в Кайро (за който писах тук и приложих снимки).

silva mladenova, не мога да предложа хотели, тъй като не съм запозната с тях. Това ни беше първо пътуване до Египет, а Steigenberger ни беше препоръчан от приятели, които знаят какви са критериите ни.

# 422
  • Beyond the Frontiers
Green_Eyed, вие ми се обадихте и попитахте, как така имате двойна делукс в Щайгенбергер, а ви дават двойна супериор в Джаз. Съответно след разговор с Абакс ви издействах фамилна делукс.
За непознаващите хотел Джаз, Абакс не предлагат по-висок клас стая, това е максимално луксозното им помещение там.

Обезщетението е заради разминаването във ваучера и договора, а не заради вашето мнение за хотела в Кайро.

Бакшишите също нямат нищо общо. Но да и това беше част от оплакването ви.

Не ви хареса Джаз Аквамарин заради плажа, Ксанаду, защото е извън Хургада и аквапаркът му работи в определени часове. Поискахте настаняване в друг хотел в Макади - нормално да обърна внимание, че не е в Хургада и не отговаря на вашето изискване, и че за аквапаркът също има ограничения - което изтъкнахте като причина за отказ на Ксанаду. Хотелът, който искахте в Макади нямаше стая 2+1 и нямаше как да ви бъде предложен.

Както споменах бяха ви предложени 4 хотела, които са в по-високото ниво при Абакс. И имахте пълното право да се откажете по всяко време и да си получите парите обратно незабавно - вариант 5.

# 423
Щом казвате, така съм казала. Явно не можете да преглътнете, че има и недоволни клиенти от Вас, жалко.

И не, не можеше да се откажем по всяко време и да ни бъдат върнати парите, а трябваше да решим  от 11.07.2023 до 12.07.2023., за което време отпуски не се променят/отменят с потвърждение от работодател.

Извинявам се за спама на останалите потребители.
Хубава и спокойна вечер на всички!

# 424
  • Beyond the Frontiers
Можехте да се откажете, разбира се. Парите щяха да се върнат веднага. Имаше почти два месеца до пътуването и достатъчно други алтернативни дестинации.

Недоволни винаги има. Аз лично нямам никакъв проблем с това.

Всъщност написаното от вас е супер похвала и реклама за мен: Туроператорът по програмата е анулирал вашата резервация, предвид желанието ви да пътувате аз/ Алиса турс съм предложила други хотели 5* от по-лускозното ниво, които предлагаме по тази програма. Трудно можем да наречем Xanadu Makadi, Jaz Oasis, Jaz Aquamarine или Desert rose лоши хотели.
Ъпгрейднали сме стаята ви от двойна във фамилна без доплащане, за да сте в стая, която в името си има "супериор", защото и това беше едното оплакване.
Информирали сме ви за плюсовете и минусите на съответните хотели, предвид вашите изисквания (както показахте с цитат от нашата бизнес кореспонденция).

Твърдо смятам, че абсолютно правилно ви посъветвах да изберете Джаз Акавамрин, защото от всичките отговаря най-много на изискванията ви, които споделихте всъщност на доста късен етап. А именно: да е в града, да има аквапарк, да по-луксозен, да се може да се плува (18 басейна дават доста възможности за това). И в описанието на хотела и аз съм потвърдила, че плажът през Джаз е корали и пред него не може да се плува. И от личен опит обясних, аз какво съм правила.

Не виждам да споменавате, че по време на почивката ви непрекъснато бяхме в контакт и комуникирахме за най-различни оплаквания.

Оплакването заради събирането на бакшиши, трудно може да насочите към мен или фирмата ми. Категоризацията на хотелите в Египет също не е в моите възможности, а се извършва от държавата Египет.

Лека вечер и на вас!

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 09:15 от Galactic Voyager

# 425
  • София-Лагера

Предполагам за Нова година? Барчелото има хубав плаж. Пясъчен, както ние харесваме и това е.
Между другото доста лоши отзиви получих и от Хилтън Шарм. В момент го ремонтират (което е супер), ама си е строителна площадка. И не става за НГ празнуване.

Не е за НГ,толкова мръсна и захабена база не съм виждала.
Банята беше гнусна.
Ако изровя снимки ,ще пусна.
Почивала съм 2 пъти в Jaz Mirabel beach i Magic world .
Сега на 3 ти пътувам за Риксос,който го дебна на промо оферта отдавна.
Между другото е на 1900 лв за делукс стая ,кое за мен е топ оферта.

# 426
  • Beyond the Frontiers
Не е за НГ,толкова мръсна и захабена база не съм виждала.
Банята беше гнусна.
Ако изровя снимки ,ще пусна.
Почивала съм 2 пъти в Jaz Mirabel beach i Magic world .
Сега на 3 ти пътувам за Риксос,който го дебна на промо оферта отдавна.
Между другото е на 1900 лв за делукс стая, кое за мен е топ оферта.

Е да, на фона на Мирабел и Джаз Меджик...нормално да не ви хареса въобще.

А пък Риксос си е на светлинни години. Супер е тази цена. От доста години под 2000 на човек не съм го виждала. За 3.03 гледам че е промо някакво. И за тези пари е супер.

# 427
Galactic Voyager, много е удобно да си редактирате и допълвате коментарите 15 часа по-късно, нали?
Но всеки има глава на раменете си и може да си направи изводите.

Цитат
Не виждам да споменавате, че по време на почивката ви непрекъснато бяхме в контакт и комуникирахме за най-различни оплаквания.
Ако "постоянно" за вас е 2 изпратени от мен имейла по време на почивката (един за охраната на плажа на 07.09, на който изобщо не отговорихте, и един за проблемите в Кайро на 11.09), то за мен това не е така и смятам, че като агент, чрез който сме направили резервация, влиза в задълженията ви да реагирате. Все едно аз да търся похвали, че си върша работата, за която получавам заплата.

Всички приятелски семейства (5 на брой), които посетиха Египет и Тунис след нас, бяха наясно през коя агенция сме резервирали и нито едно от тях не се свързаха с вас.... Много добра реклама съм ви направила, нали?
__________________________________________________________________________________________________________________________

Имам въпрос към почивалите и в Шарм, и в Марса Алам - къде е по-хубаво да се насочим за гмуркане, къде подводният свят е по-богат и разнообразен?

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 15:22 от Green_Eyed

# 428
  • Sofia
Имам въпрос към почивалите и в Шарм, и в Марса Алам - къде е по-хубаво да се насочим за гмуркане, къде подводният свят е по-богат и разнообразен?

Категорично – в Марса Алам.
В Шарм хотели с изключителен "house reef" са тези, които се намират в залива Ras Um Sid.

# 429
  • Beyond the Frontiers
Тук ми направихте реклама. Кутията ми е пълна със съобщения с въпроси за оферти. Благодаря.

За 8 дена почивка, имам 4 имейла от вас. На абсолютно всички е отговорено. На практика също така с вас имаше представители на място, чиято работа е точно да ви съдействат при проблем.
От вас похвала не съм очаквала и не търся. Още като видях тонът, с който ме коментирахте във фейсбук групата за Египет, нещата ми бяха ясни.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 15:33 от Galactic Voyager

# 430
Благодаря, Black Cat Flowers Bouquet

# 431
Аз много исках да запазя за Марса Алам за априлската ваканция, но видях, че кацането е в Хургада и после още 2-3 часа с автобус и се отказах. При нас пътуването с автобус за по-дълго е проблем. Изборът на хотели по програмата също е доста малък и в крайна сметка пак запазих за Шарм (Rixos Premium Seagate), та каквото има там това ще гледаме.

# 432
Тук ми направихте реклама. Кутията ми е пълна със съобщения с въпроси за оферти. Благодаря.

За 8 дена почивка, имам 4 имейла от вас. На абсолютно всички е отговорено. На практика също така с вас имаше представители на място, чиято работа е точно да ви съдействат при проблем.
От вас похвала не съм очаквала и не търся. Още като видях тонът, с който ме коментирахте във фейсбук групата за Египет, нещата ми бяха ясни.

Е, тя винаги е била пълна. Не от вчера го вършите това във форума.
Дайте да не си говорим "приказки под шипковия храст".

# 433
  • Beyond the Frontiers
Аз много исках да запазя за Марса Алам за априлската ваканция, но видях, че кацането е в Хургада и после още 2-3 часа с автобус и се отказах. При нас пътуването с автобус за по-дълго е проблем. Изборът на хотели по програмата също е доста малък и в крайна сметка пак запазих за Шарм (Rixos Premium Seagate), та каквото има там това ще гледаме.

Всички кацат в Хургада. Летището в Марса е частно и до колкото съм чувала иска сериозни такси собственика. Плюс, че като цяло е по-непозната дестинация на нашия пазар и трудно се продава. До преди 2 години нямаше и опция да се стигне до Луксор, пътя беше затворен. На практика само курорт за плаж и море. Та не знам дали ще успее някой да пусне до там самолет директно.
В офертите на Онекс за почивка в Хургада има обаче доста хотели в Марса Алам и цените са чудесни. Няколко нови хотела има Албатрос около порт Галиб, които са доста добри.

Fancy, нищо подобно.

# 434
Здравейте, някой с отзиви за CALIMERA BLEND PARADISE RESORT в Хургада

Общи условия

Активация на акаунт