Египет /Тема 15/

• 61 049
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, кой остров ще ми препоръчате Райският или Ориндж бей?
Никой не забеляза това питане, други неща се обсъждат. И аз се интересувам. Освен за шнорхелинг, тези места подходящи ли са и за гмуркане или за гмуркането има по-подходящи?
Прочетох, че имало някакви светещи фонтани в Хургада, заслужават ли си, работят ли през цялата година, нещо за тях ако може да кажете,

# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"Толкова много има да се види, че един живот няма да стигне." - това е много точно казано.

опитвам се да си направя програмите тематични. не винаги се получава , но се опитвам.

Маниал палас - арабски дворец + Газира палас - по френски тертип + Барон емпейн палас - съвсем като хиндуиски храм + сакакини палас - невероятно красива сграда 

хан халили с Al-Muizz Street - седем туристически обекта от различни периоди. джамии  с невероятно красиви витражи, метални врати с инкрустации от три цвята метал с изумително фина изработка, първата в света (по думите на гида) болница за лечение на психично болни. и пазара с цялата му пъстрота и аромати Simple Smile не задължително приятни.

коптик Кайро със седемте църкви и синагогата (казват, че вече е отворена след ремонта) + ислямик Кайро с  цитаделата, двете джамии, полуразрушения палат, руините

розовият музей +  музеят с мумиите + музеят на ислямското изкуство + фараонското селце +  музеят с подаръците на лидерите на Египет (още не сме ходили там, но си го представям като музея с подаръците на Тато - пещерата на Аладин)

Кайро тауър - винаги разказвам историята на построяването ѝ + фонтана насред Нил, построен още по времето на Насър.

пътуването с кораб по Нил от Асуан до Луксор с всички храмове по пътя, Храма на Хетшепсут и долината на гробниците, задължително проекта Тошка и Абу Симбел. Simple Smile 

Александрия, Ал Фаюм - крокодилополиса и музея, тунизийското селище, езерата. искаше ми се и долината на китовете, но за там трябва джип, а не се организирахме.

Ал Сохна, Ал Аламейн....

Simple Smile

много е интересно.

# 152
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, кой остров ще ми препоръчате Райският или Ориндж бей?
Той островът е един. Различни заливи.
Ако искате цял ден плаж Райския. Там има и надуваеми пързалки във водата. За деца ще е хубаво. Но си е цял ден плаж на практика.
Ориндж бей (поне така, както аз съм го правила с местна агенция) е спирка на 3 места за гмуркане/ шнорхелинг, 2 часа на острова, водна атракция (теглене с моторница на надуваем диван, банан).
Иначе и на двете места има чадъри, шезлонги, заведения за хранене.
Ако искате рифове и гмуркане и по-активен вариант Ориндж бей.

Позиция на Министерството на туризма: https://novini.bg/biznes/turizam/807555?fbclid=IwAR3q0uzK-k77coq … 6PXSIyEaVmEKLdsD8

https://trud.bg/%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B … XmWjW4zp4eOk8paHk

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 21:30 от Galactic Voyager

# 153
❗️Във връзка с постъпили към Министерството на туризма запитвания от туроператори и потребители на туристически услуги по отношение отказ на клиенти от реализирането на предплатени екскурзии до съседните на Израел държави Йордания и Египет и по повод обявеното 4-то ниво на риск от Ситуационният център на МВнР, уточняваме, че:
📌ИНДЕКСЪТ НА РИСК се определя от МВнР. Министерството на туризма няма законови правомощия и функционална компетентност за определяне на този индекс, тъй като той е предмет на цялостна оценка на международната ситуация от страна на МВнР.
📍Относно искането на туроператорите да получат указания от Министерството на туризма за последващи действия за пътуване до Йордания и Египет, уточняваме, че в конкретната ситуация за тези държави остава валидно изискването за прилагането на клаузите в договора за туристически пакет, подписан между туроператора и клиента.
📌Министерството на туризма няма законови механизми, по които да се намеси в частно-правни отношения, каквито на практика са договорите между туроператора и ползвателите на туристически пакети.

Семейната екскурзия до Шарм с Емералд за 22,10 е анулирана. Очаквам възстановяване на сумата в срок от 14 дни. Разопаковах багажа..Не смятам, че агенцията има вина и честно казано нямаше да съм спокойна на такава почивка, където не знаеш какво ще се случи  всеки ден! Целта беше почивка, а не да следя новините и коментарите за обстановката. Живот и здраве догодина ще отидем!

# 154
Здравейте,какво ще.препоръчате като дестинация и забележителности в Шарм Ел Шейх ?Били сме 4ри пъти в Хургада ,но в Шарм отиваме за първи път

# 155
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,какво ще.препоръчате като дестинация и забележителности в Шарм Ел Шейх ?Били сме 4ри пъти в Хургада ,но в Шарм отиваме за първи път
На мен лично ми допадна района на джамията и стария пазар. Вечер като е осветено е много приятно. А в уличките има малки магазинчета.

Кафето Фарша - приятна музика, приятна обстановка. Снимките са от вчера.

Площад Сохо - за мен лично прехвален и нищо особено, улица 500 метра с магазини, ама като нашите, а не арабски. Фонтан, светлини като коледна украса.

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 08:07 от Galactic Voyager

# 156
И ако те не са видели нищо там, значи просто го няма.
Е, какво да видят? Нищо няма да видят или пък да чуят, разбира се. Simple Smile Това с какво променя нещата? Няма война в близост ли, няма убити, няма бежанци, които не се знае накъде ще се юрнат в идните дни? Нима няма нестабилност и непредвидимост?
Иначе, аз темата също не желая да я дискутираме вече. Включих се с 2-3 коментара, защото ми дойде малко в повече това масово осмиване на част от мненията. Всеки може да си прецени дали да ходи, но и дали да претендира да получи парите си обратно. И няма нищо нередно в това.
Иначе, аз грижи нямам, защото съм свела бизнес взаимоотношенията си с туристически агенции до минимум. Миналата година се излъгах, като за сефте. Ама, ако догодина пак ще ходя към Египет, ще направя всичко възможно сама да си организирам нещата. 'Щото, ето какви поразии стават и някои ще духат супата.

Нека да добавим, че се случва в Газа и Израел, а не в Египет.
Както и в Украйна, която ни е на един хвърлей.
Така е, но сравнението не е съвсем акуратно, защото ние живеем тук, а не сме тръгнали на почивка, т.е. нямаме избор дали да сме в зона, разположена близко до военните действия, или – не.
А и аз лично в този момент не бих тръгнала на екскурзия до Молдова, да речем. Така че е същото.

Хайде, като за финал, пускам две снимки от Шарм, за да съм поне малко "туристическа". Stuck Out Tongue Winking Eye Като излязла от приказка е тая джамия... Nature Sparkles

Вече пет пъти сме били на почивка в Египет, като сме ползвали български туристически агенции. В Европа отдавна сме се отказали да ползваме услугите им при почивки и екскурзии. Наблюдавах действията им от началото на конфликта. Не са моите туристически агенции. От следващата година (когато ние пожелаем) почивките ни в Египет вече ще бъдат без тях.

# 157
Нали навсякъде коментираме че визите са 25долара, Абакс официално са обявили, че визата е 27 долара, информацията от документите , които са ми изпратени за пътуването

# 158
  • На топло в неговото сърце.
Да 25 са, но на банката встрани от гишето на Абакс и другите ТА.

# 159
На мен лично ми допадна района на джамията и стария пазар. Вечер като е осветено е много приятно. А в уличките има малки магазинчета.

Кафето Фарша - приятна музика, приятна обстановка. Снимките са от вчера.

Площад Сохо - за мен лично прехвален и нищо особено, улица 500 метра с магазини, ама като нашите, а не арабски. Фонтан, светлини като коледна украса.

[video][/video]

Здравейте,
Опитвам се да се включа в темата,защото съм се записала за круйз по Нил, но се започва от Хургада и туроператора не предлага сафари като допълнителна екскурзия. Търся вариант да я организирам на място и,ето тук, имам нужда от помощ. Дайте,моля съвети. Предварително благодаря.

# 160
  • Beyond the Frontiers
Да 25 са, но на банката встрани от гишето на Абакс и другите ТА.

25 долара са визите.
Има едни гишета, с надписи на фирми по тях, това са частници. Там струва 27 долара.
Вие решавате, от кой да ги вземете.

Тези гишета нямат нищо общо с туроператорите. Нито Абакс, нито Емералд, нито Онекс или Тез тур се занимават с продажба на визи.

# 161
Има ли информация за анулирани почивки?
/въпрос към Galactic/

# 162
  • Sofia
За Шарм да кажа, че на нас много ни допадна ресторант Fares – всъщност, точно от терасата на горния им етаж са правени снимките на джамията, които постнах по-горе. Ядохме уникална риба и скариди. За това заведение говоря.

# 163
  • На топло в неговото сърце.
За Шарм да кажа, че на нас много ни допадна ресторант Fares – всъщност, точно от терасата на горния им етаж са правени снимките на джамията, които постнах по-горе. Ядохме уникална риба и скариди. За това заведение говоря.
Може да го посетя при следващото ходене!

# 164
Здравейте,какво са актуалните цени на сим картите за интернет в Египет и на кой оператор ще препоръчате да купим .Ще препоръчате ли от къде в Шарм Ел Шейх

Общи условия

Активация на акаунт