Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 704
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Елора, около 7000 калории са 1 кило мазнини, така че минус 200 калории са минус 30 грама

# 571
Има си вит.Ц в месото, нищо че навсякъде обясняват как няма.
Може ли да посочиш откъде е тази информация?
Ето тук има таблици кое колко съдържа.
https://www.allthingscarnivore.com/best-sources-of-vitamin-c-on- … e-carnivore-diet/

# 572
За черния дроб е ясно. Но за месото, а и за рибата - не съм срещала такава информация. Възможно е аз да не съм открила.

еее, ама то черния говежди дроб е царят в карнивора. Това е храната с най-висока биологична стойност.

# 573
А моят шеф, когато печелех дело, ми казваше - трябва да почерпиш Laughing Laughing

# 574
Сега да питам нещо.
Ако кростренажора ми показва, че съм изгорила 200 калории, това колко грама мазнини са?
Има ли такива калкулатори Grinning
9ккал грубо в грам мазнини, ако правилно си спомням. А ти вече дали само мазнини си изгорила, е трудно да знаеш. Малко над 20 грама излизат, ако ги смяташ така, не се наемам да предположа колко ще е коректно.

# 575
Оф, нищо не е това Joy

Интересно е, че ако направя тренировка от 1 час на другия ден съм винаги над 0,500 грама надолу.
1 час едва ли е 7000 калории.
Та не знам.
Обаче час на магарето ми е много.

# 576
Е ти за такава тренировка вадиш гликогена и го изразходваш, а той задържа вода май четворно беше спрямо него.
Половин кило мазнина да изгориш за ден ми звучи нареално, камо ли за една тренировка Grinning
Вода си е предимно.

# 577
Захарта и Витамин Ц ползват един и същ рецептор, за да проникнат в клетката, а именно Glut-1. При наличие на двете, този рецептор винаги предпочита глюкозата. Всъщност глюкозата и Ц-то винаги са в конкуренция. При ИР и диабет, има дефицит на Ц, защото тялото има достатъчно глюкоза, Ц-то не се усвоява.При кетогенна диета или карнивор нуждите от Ц драстично намаляват.
А иначе Вит С има например в телешкия далак, бъбреци, сърце. Затова Карнивор без карантия не става.

# 578
  • Бургас
Елора, свалените грамове на кантара никога не се знае мазнина или вода са, аз съм си правила засичания една седмица всеки ден на едни същи калории от храна, еднакво физическо натоварване и резултатът от кантара все бе различен- един ден надолу, после нагоре, никаква логика, аз затова вече не се тегля всеки ден, а веднъж седмично

# 579
А моят шеф, когато печелех дело, ми казваше - трябва да почерпиш Laughing Laughing

Хахаха стига бе 🤣
Моя на шефка според зависи. Последния път бонуса беше all inclusive за цялото семейство във Вегас. Щяхме се изтрепим  за този бонус 🤣

В.такъв случай трябва и аз да си взева витанин Ц
Незнам защо но съм с усещането, че от тези витамини се отваря голям апетит и се качват кг😃

# 580
Cugnys, както винаги мега полезна със знания!
Супер много обичам да чета вашите яки обосновани научно мнения!

# 581
Захарта и Витамин Ц ползват един и същ рецептор, за да проникнат в клетката, а именно Glut-1. При наличие на двете, този рецептор винаги предпочита глюкозата. Всъщност глюкозата и Ц-то винаги са в конкуренция. При ИР и диабет, има дефицит на Ц, защото тялото има достатъчно глюкоза, Ц-то не се усвоява.При кетогенна диета или карнивор нуждите от Ц драстично намаляват.
А иначе Вит С има например в телешкия далак, бъбреци, сърце. Затова Карнивор без карантия не става.

Ок, ама последно С унищожава ли се от висока температура?
Вече не знам.

# 582
Cygnus_i, благодаря, точно в целта! И аз се успокоявам все с това, че рязко спада при карнивор необходимостта от витамин С, защото хич не обичам карантии или ям рядко. Но за рецептора за Glut-1 не знах, много полезна информация! Flowers Hibiscus
Nevermoresleep, благодаря и на теб за линка! Бих яла карантии, но ме притеснява как се съхраняват в търговската мрежа, честно казано ме е гнус.

# 583
Аз ям основно черен дроб - пилешки и свински, и пилешки сърца. Други карантии не обичам.

# 584
Аз ям основно черен дроб - пилешки и свински, и пилешки сърца. Други карантии не обичам.
Само пилешки сърца съм яла с масло последната година от карантиите, киснати дълго във вода и сол преди това. Ако видя добре изглеждащ черен дроб, ще си купя.

Общи условия

Активация на акаунт