Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 651
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Недостатъци: изход от магистралата - само 2 пъти, от стоенето на загниващото месо в червата, ми излязоха активни пъпки по лицето, които изчезнаха три дни, след минаването на моята си храна;
Стоенето на загниващо месо в червата?!
Не знам дали сте чували, че при гниене се отделят газове...

Наречете го, както искате.
Месото си стои, преработва си се там, но не се движи към изхода, с нормалната скорост, натрупва се в червата. Затова писах, при мен, как е било: не генерализирам.

"Galina Georgiev, със зеленчуци трудно се постигат необходимите калории за нормален живот. Все пак идеята на НВВМХ не е да се гладува."
към Cuckoo: Аз не гладувам, ям на корем, до засищане, зеленчуците са ми салата около 300гр, после месо/риба/яйца + някой сготвен зеленчук до наяждане, на обед ми е най голямото ядене, след вечерния фаст 16-18 часа. Вечер нещо леко. От януари поддържам свалените кг, въпреки летните ми забежки със сладолед и "здравословни торти".

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 18:20 от Galina Georgiev

# 541
В книгата за червата, а и от други места знам, че месото му трябва повече време за обработка в стомах, тънко и дебело черво.

# 542
По-добре прочетете някой учебник по биология и как е устроена храносмилателната ни система, преди да говорите за загниващо месо в червата, защото това са градски легенди, да не кажа по-силна дума.

Броя на изхожданията не е непременно свързан с веремто за изпразване на червата, а повече с количеството на отпадъка, който се изхвърля.
Протеините и мазнините се обработват главно в горната част на храносмилателния тракт от ензими. Целулозата, която е невъзможна за храносмилане, завършва в долната - неразградена. Гниенето се извършва от бактерии в долната част на храносмилателния тракт. Докато стигне до изхода, от месото не е останало почти нищо. До сега не съм чула някой да изхвърля цели мръвки Smiley

# 543
По-добре прочетете някой учебник по биология и как е устроена храносмилателната ни система, преди да говорите за загниващо месо в червата, защото това са градски легенди, да не кажа по-силна дума.

Броя на изхожданията не е непременно свързан с веремто за изпразване на червата, а повече с количеството на отпадъка, който се изхвърля.
Протеините и мазнините се обработват главно в горната част на храносмилателния тракт от ензими. Целулозата, която е невъзможна за храносмилане, завършва в долната - неразградена. Гниенето се извършва от бактерии в долната част на храносмилателния тракт. Докато стигне до изхода, от месото не е останало почти нищо. До сега не съм чула някой да изхвърля цели мръвки Smiley

Както искате, така мислете. На мен не ми допадна, на друго мнение съм и това е. Не ми харесва. Щом  за вас е ок, какъв е проблема. Написала съм, как съм го почувствала аз, а не съм седнала да пиша докторат по темата.

# 544
Изобщо не Ви критикувам начина на хранене. Хранете се както намерите за добре. Визирах определението за гниещото в червата месо, което не е вярно по никакъв начин.

# 545
Ха, Невърмор, имам доста учебници. Не гимназиални, а медицински.
Свалих един огромен торент с медицинска литература, трябваше и да  компресирам файловете.
Добре че ме подсети. Ще потърся нещо за гастро.
Знам, че не знам много.
Наскоро разбрах, че аките от протеини са по-малко, а от плодове, зеленчуци и други в са повече.
И все пак как е възможно от една пържола почти нищо да не излезе, не разбирам.
Всъщност явно всичко е разградимо при протеините.
А при другите има вещества, които не се разграждат, баластни.

Оф, Нани, избрах си одеве няколко упражнения и ги разучих. Скапана съм. Ама не мога като тоя така бързо да ги правя. Нито пък не мога 3 минути еди кое си. Че имаше едно да се правило 12 минути.
Добро кардио ей.

# 546
Елори, 12 мин. кардио си е сериозна тренировка. Когато нямаш сили, само по 1-2-3 мин., може и преди хранене, за да отива в мускулите. Важно е онова упражнение с краката и повторенията до 100 да се прави на  празен стомах, така пише.

# 547
Точно така Елора, месото е протеини и мазнини, които са 100% разградими и остатъкът за изхвърляне е нищожен. Много добре се вижда при пациенти с колостомна торбичка.

# 548
За това говорим навсякъде за "усвояване" на вещества, т.е. нещата, които остават, а не изхвърляме като ненужен отпадък.
Аз днес съм рибна, утре пак един фаст ще направя 24 часа, откакто се стъвма рано само разходки са ми спорта, след работа, но този профил в инстаграм много ми хареса, ще пробвам.
Благодаря на когото го сподели!

# 549
[biDara[/b], давам ти един линк за детска торта без захар. Нея не съм правила, но всичко друго от този блог е много сполучливо (не за нас в момента де) Joy
https://www.cakeandpancake.com/24562/

Уау много е яка. Мануна Много благодаря  даже ще сложа бадемово брашно вместо обикновено . Така ще мога и аз да я пробвам 😃

nani Аз днес пробва  това упражнение с краката. Изглежда елементарно ама аз се прибих на 2 пъти и докарах едвам до 40🤣
Шарпи липсва.  Дано всички е наред ❤

Една нова мацка ми е писала ,но както и писах и на нея.
Аз не правя нищо по-различва от вас. 
Следвам ви.
Всичко вкл и какви храни има на 1ва страница.
Всеки ден се споделят менюта.
Аз за себе си реших, временно да намаля всички зеленчуци, плодове също по-малко и да наблегна на месото 😃
Разбира се, това аз съм решила за себе си. Тя може да избере някой друг вариант.
Но не мога да предложа рецепти, менюта и пр. То всичко си пише на 1ва страница вкл има и линкове 💐

Между другото дни с в обедната прескочих до  лшдл. Прословутия бургер от 6ъомга не видях Ами видях едни страхотни котлите от 6ъомга. Утре отивам пак и ще взема за вечеря

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 19:45 от Dara20

# 550
Аз май няма шанс да изям чак толкова големи количества месо, яйца, риба и т.н., че да ми омръзне на карнивор (поне досега, като съм имала такива дни, не ми е омръзвало)...🤔🙂
Днес съм на две мазни кафета и три яйца М, две наденички (сурови 250 грама общо, а сготвени тежаха едва 140 грама)- сготвени в лъжица мас. Салатата определено не ми е за наяждане- 100 грама китайско зеле, 50 грама рукола (овкусена с ябълков оцет, 20 грама извара и останалата мазнина от наденичките и яйцата):
Скрит текст:

И без салатата щях да се наям, но не обичам да хвърлям рукола.😃

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 00:11 от AnMary

# 551
Елори, 12 мин. кардио си е сериозна тренировка. Когато нямаш сили, само по 1-2-3 мин., може и преди хранене, за да отива в мускулите. Важно е онова упражнение с краката и повторенията до 100 да се прави на  празен стомах, така пише.
Оф, душицо - 35 минути някъде ръкомахах и се кикерчих на десетина упражнения.
Гледах и новия сериал клетката, та прекъсвах да си видя новото упражнение.
По колкото мога. Повтарях ги за по 20-30 секунди, почивах, правех си старите неща  за почивка - гири,  клекове, пипирудата. Понякога и стречинг някакъв за почивка.
Иначе на кростренажора мога да издържа и 50 минути, на тия упражнения не мога 12 минути нон стоп.
Не знам защо.
Упражненито с краката и него правих. Яко е. Доста напряга вътрешната част на краката.
Направих си папка и запазих клиповете.
Ще разгледам и другите му. Че има и други интересни неща. За стречинг,болки в кръст, рамене, шия.
Много готин пич, фен съм му вече. Гушкам те пак, че го даде.

# 552
Когато ядеш само месо и не се изхождаш в големи количества, това не означава, че месото остава някъде и гние. Права е Невърморслийп - почти нищо не остава да бъде изхвърлено. Все пак бъбреците също отделят остатъчните продукти. Още при готвенето месото губи 20 процента сигурно.
Червеното месо съдържа почти всички витамини и минерали, от които тялото се нуждае, за да живее, включително желязо, цинк, селен, витамин В, витамин D, протеини и други. Единственото необходимо хранително вещество, което не съдържа, е витамин С.
Наистина не мога да се сетя какви проблеми, освен болки в бъбреците заради хроничната ми болест може да имам, ако за обяд  изям три яйца и едно кюфте, а вечер - мазна риба или 2 свински/телешки пържоли. Вероятно ще имам за "изхвърляне" около 100 грама макс. отпадъчни продукти от дебелото черво.
За мен яденето на зеленчуци е удоволствие, когато ги ям - не е заради фибрите или за да не ми загнива месото в червата, а защото много обичам зеленчуци. Месото може да загние, ако веднага след двете пържоли по-горе изям един банан примерно и парче торта, дори и режимна. То тогава всичко ще загние, хем няма да съм яла само месо. Имам чувството, че прясното зеле по-трудно го смилам, отколкото една вратна пържола на скара. Зелето се смила много трудно, на мен не ми се отразява добре заради колита, макар и него много да обичам.

# 553
Ок, съдържа и месото витамини.
Ама друго да обсъдим. Едно време са ми намилали в главата и близки и от книжки, че витамините са в суровата храна предимно. Примерно вит. С се разрушавал при висока температура. Сигурно и други витамини. Знам само за С.
И ако човек е на карнивоар как си набавя С?
Не говорим за пет дни експеримент.
А има ли други витамини при топлинна обработка да изфирясват?

# 554
  • на острова на мечтите
Dolce,  иди го разправяй това на моето тяло. Качвам кило и още как от блокче шоколад. Като че ли ми блокира всичко, вода, храна, подувам се... Днес се стабилизираха килата.
Абе всеки знае мене си.

Общи условия

Активация на акаунт