Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 677
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Nevermoresleep, чудесна и много показателна графика. Могат да се направят много добри изводи от нея.👌
Тайс, да не съм била аз?🙂 Но аз показвах снимка с КЗ 3,8 и червена светлинка, не зелена...На глюкомера Контур плюс не може да се зададе по-ниска КЗ май от 3,9 и при измерена стойност 3,8 ми беше светнала червената светлина и се стреснах тогава, ха ха.😆
Данилу, да, просто имах предвид да не се "плашиш", а че е водичка и ще изчезне, като му дойде времето.🤗 За утре и аз планирах яйца с бекон (че имам доста), но ще видим...
Момичета, аз чета почти винаги от телефона и постоянно се налага да скролвам; понякога нечия публикация, която не ме интересува и игнорирам, е по-дълга и от десет снимки, но ми е сто пъти по-лесно да скролна набързо, отколкото да моля всеки да си крие снимките или пък да пише по-лаконично...🙂

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 04:40 от dolce miele

# 601
Долче, точно твоя беше, след дълъг фаст. И да, червена, заедно с цифрите.Направо ми се е запечатило, иначе нямам кой знае каква зрителна памет.
Ох, как си мечтая да ми светне и на мен червенотоооо, веднага ще го покажа тука.
Може ли да не е в скрит текст 😂.
Понеже никога няма да ми се случи, но акодайбожеданонякойден 😀.

# 602
Тайс, пожелавам ти да видиш червенкото на глюкомера, НО и да се чувстваш точно по същия начин като мен тогава- супер!🤗 Т.е. да нямаш симптоми на хипогликемия.

# 603
За човек който не е адаптиран да гори и мазнини, си е гадно ниска КЗ 3 и нещо.
Имайте предвид и че глюкомерите основно са замислени за да могат диабетици да си следят захарта вкъщи, а при тях контролът е по-труден и хипогликемиите по,-лесни ако са на инсулин. И гледат да не падат под тези стойности.
За някой в хубава, дълбока кетоза... Дори и под 3 може да не е проблем, гориво бол дори  и без съществено количество глюкоза.

# 604
Точно, пожелавам на Тайс да се чувства супер при подобна КЗ!😉 Иначе на повечето тук ни е ясно, че на човек с нестабилна КЗ може да не му е добре с такава стойност.
Натка, все пак е добре, че го написа, че четат и "новаци", да не се объркват.🙂

# 605
Точно затова го написах, понякога някой само надниква в темата и предимно само последните неща чете. Но и също каква е логиката тази стойност да е сложена като граница на глюкомера.
За нас на режим с години ясно че всякак можем. Щом и Шарпи мисля че наскоро писа че се е престрашила за по-дълго време без храна, дето в началото точно от хипогликемии се оплакваше.

Точно днес едното момиче от екипа ми разказваше как не може без да яде често и как дори е припадала няколко пъти заради това... Младо момиче и поне на външен вид здраво, без наднормено тегло и с хубава талия. КЗ е изследвана само на гладно, естествено. Казали ѝ че не откриват проблем.

# 606
То проблем е не КЗ 3,8 сама по себе си. Проблем е, когато тази КЗ е нестабилна, човек няма друг бърз източник на гориво (т.е. разчита приоритетно на глюкоза) и е паднала до тази стойност твърде бързо. Или когато се приемат медикаменти за диабет или се бие инсулин.
Аз съм адаптирана и поддържах без проблем КЗ 4,1 дни наред (след измерената стойност 3,8)- а бях на фаст без никаква храна.

# 607
Бърз въпрос - при гадене от метформин- какво правите?
Може ли де се пие препарат против гадене като Натриев цитрат?

# 608
Ти каква доза пиеш, от колко време и откога ти се гади?
Аз съм на глюкофаж в ниска доза, но явно съм такова добиче, че я понасям. Ако виждах, че ми пречи, щях да звъня на ендото да ми го смени с някой друг препарат. Не може човек от едно да се лекува, пък да ходи ни жив, ни умрЕл от лекарство, което е за подпомагане.
Цитратът няма да навреди, но ако е от лекарството, а не - от нещо друго, не е ок в дългосрочен вариант. Поне за мен.

Момичета, аз, нали ...тамън да почна фастове, и ми изписаха лекарство , та се отлагат моите въжделения за дълъг фаст. Надявам се, за определено време / три месеца, а не-за неопределено/
Бе сега слушах за тези рецепти. Аз имам от 24.09. бяла хартиена за глюкофаж, взех една опаковка, тя няма да ми стигне за трите месеца. Сега какво правим, м? Дали ще ми дадат още лекарство с тази рецепта, или трябва да ходя при ендото. Тя е толкова заета тази жена, че не знам как ще се докопам за такава елементария до нея за час.
Всяка сутрин нещо ме бомбардира от талавизора, аман от стрес.

Да ви е приятен денят! На мен за спечелени дела не ми дават бонуси, ама ми носят уиски , шоколади, така си стоят.Онзи ден един клиент ми разправя, че идва да си вземе решението с бутилка, все ми беше на езика да му кажа да е от газирана вода Сан Пелегрино, ама се сдържах Joy

# 609
Минавам набързо да кажа че нещо коремната област се е прибрала.
Май от вчерашната гимнастика.
Днес пак, стига навреме да се прибера.

# 610
Благодаря за полезната информация за карнивор и ходенето до WC. И аз се чудех защо беше оскъдно😂

На мен не ми дават бонуси, но пък заплатата ми е сравнително висока😂 и се вдига всяка година, та не се оплаквам.

# 611
Тайс, ЛЛ не може ли да ти издаде рецепта? В амбулаторния лист от ендокринолога трябва да си пише и назначената терапия, това е достатъчно основание.
Но ти питай пак в накоя аптека де, щом имаш бяла рецепта издадена от преди това. Поне до сега, са третирали такива неща като заварено положение и са си важали до изтичане срока на валидност на рецептата.

# 612
Тайс, ЛЛ не може ли да ти издаде рецепта? В амбулаторния лист от ендокринолога трябва да си пише и назначената терапия, това е достатъчно основание.
Но ти питай пак в накоя аптека де, щом имаш бяла рецепта издадена от преди това. Поне до сега, са третирали такива неща като заварено положение и са си важали до изтичане срока на валидност на рецептата.
Нати, много ти благодаря!
Имам амбулаторен лист, не се бях сетила. Още не съм го дала на джипка.
Ще се пробвам само с рецептата първо. Още сега ще отида.

# 613
Направи си копие ако не си, да не се чудиш после какво точно пише след като листа го прибере ЛЛ.
А за рецептата - дано пък да не ти е нужна за толкова дълго че да трябва да ти пишат нова.

# 614
Ти каква доза пиеш, от колко време и откога ти се гади?
Аз съм на глюкофаж в ниска доза, но явно съм такова добиче, че я понасям. Ако виждах, че ми пречи, щях да звъня на ендото да ми го смени с някой друг препарат. Не може човек от едно да се лекува, пък да ходи ни жив, ни умрЕл от лекарство, което е за подпомагане.
Цитратът няма да навреди, но ако е от лекарството, а не - от нещо друго, не е ок в дългосрочен вариант. Поне за мен.

В темата съм заради дъщеря ми- на 12 години.
Миналата седмица и поставиха диагноза ИР/ преди няколко дни писах в темата,но тук активността е голяма/.
Изписаха и Метфодиаб 500 по схема.Първите 2 седмици по 1/2 таблетка вечер.
Снощи беше 4 прием.Първите няколко дни не е имала оплаквания - но и лекарката каза,че след първия/втория прием и при тази доза е малко вероятна за реакция.
Днес сутринта при ставането каза,че и се гади. Описано е като реакция в началото на лечението.
Не знам дали и какво трябва да правя в този случай- чакам да отмине или давам нещо.
Ще говоря с лекарката,но рано сутринта първо за темата се сетих.
Тайс,прочетох ,че и при теб е имало някакви неразположения в началото?
Колко време е необходимо,за да свикне организма?

Защото и при нас трябва да се пие .Веднага изписаха метформина,не са ни давали вариант само диета/спорт/добавки.Няколко пъти попитах.
Глюкозата на гладно- 6,35 ,инсулин 27,4 ;гликиран хемоглобин 5,3.
От тези стойности тръгваме.

Общи условия

Активация на акаунт