Остеопорозата - „тиха и потайна“ - лечение

• 6 482
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Защо да е проблемно спирането на Пролиа? Моя близка, след 7-8 годишно лечение с нея и постигнати много добри резултати, я спря. Предписаха ѝ някакво лекарство, чието име за съжаление не зная, за поддържане на резултата. Тя е над 70 години.
Аз също съм на Пролиа два пъти годишно от няколко
години и всяко остеодензитометрично /дали правилно го написах/ изследване показва подобрение.

# 31
Аз също съм на пролия и се чувствам много по- добре от преди .

# 32
Пролиа, за разлика от другите лекарства, не действа с натрупване. След спирането й често се получават фрактури, т.к. на заместващото лекарство му трябва време, за да може да подейства.
https://theros.org.uk/information-and-support/osteoporosis/treatment/denosumab/
https://www.drugs.com/prolia.html

# 33
А какво ще стане, ако диабетикът спре инсулина? Пролиата не е окончателно лечение за остеопорозата. Такова май няма. Аз наблюдавам моите снимки от изследванията. Костната плътност се повишава. Ако спра лечението, ще тръгне надолу.

# 34
Здравейте W,
След колко пролии забелязахте увеличаване на костната плътност?

Скрит текст:
quote author=W link=topic=1594209.msg48883483#msg48883483 date=1732377027]
А какво ще стане, ако диабетикът спре инсулина? Пролиата не е окончателно лечение за остеопорозата. Такова май няма. Аз наблюдавам моите снимки от изследванията. Костната плътност се повишава. Ако спра лечението, ще тръгне надолу.
[/quote]  

# 35
Прегледах си "архива". Най-старото изследване, което имам, е от 2018 година. Не съм сигурна дали не почнах година по-рано. Та: всяко следващо остеодензитометрично изследване показва леко подобрение спрямо предходното.  Но при моята възраст това е успех. Дори да се задържи нивото и да не става по-зле, пак е добре.
Да отбележа, че по време на Ковид не исках да влизам в лечебни заведения и прескочих една Пролиа и част от показателите бяха станали леко по-лоши. Т.е. не бива да се спира.

# 36
И аз от около 2 седмици имам ужасна мускулна слабост, трудно ми е да стоя права. Пуснах хормони,единствено Т4 излезе леко завишено,но ендокринолога каза, че няма проблем, гледа ме на ехограф,проблем не вижда. Чудя се вече къде да ходя,случайно попаднах на темата, някой да е като мен,а може пък да съм и за невролог/но там бях преди 2 месеца/ и уж нямах проблем. Толкова ми е кофти,че по цял ден лежа.

# 37
Не съм специалист, но мисля, че мускулната слабост няма нищо общо с остеопорозата.

# 38
Не съм специалист, но мисля, че мускулната слабост няма нищо общо с остеопорозата.
Благодаря, значи отново ще се насоча към невролог или друг ендокринолог, не знам и аз вече?

# 39
Аз имах мускулна слабост в краката.Започнах да приемам  всеки ден магнезий и  не след дълго този проблем изчезна. Възможно е и при вас да има такава липса.

# 40
Аз имах мускулна слабост в краката.Започнах да приемам  всеки ден магнезий и  не след дълго този проблем изчезна. Възможно е и при вас да има такава липса.
Магнезия ми е добре,онзи ден го изследвах, сега четох разни статии и се "вкарах" във филма,общо взето много се притесних.

# 41
  • София
Благодаря, значи отново ще се насоча към невролог или друг ендокринолог, не знам и аз вече?
При мен мускулната слабост ми разказа играта. Откакто се появи, се мотах 2 години по невролози, докато ме диагностицираха сега с миопатия. Сега съм с патерици. От сърце Ви желая да попаднете на читав невролог, трябва и ЕМГ да се направи с игли. Не зная на колко години сте, но не се оставяйте без диагноза.

# 42
Някой ползвал ли е продуктите на дотера и дали имат някакъв ефект.

# 43
  • София
При мен нямаше никакъв ефект. За мен това са поддържащи продукти, по-скоро за здрави хора, но не са за лечение.

# 44
Кои от продуктите им ползвахте и колко време .На мен ми предлагат някакъв колаген и протеин.Не знам дали има смисъл да ги купувам.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 19:12 от Еличка 123

Общи условия

Активация на акаунт