Алтернативно лечение на остеопороза .Шуслерови соли ?

• 1 203
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте ,
Моля за мнения относно алтернативни методи за лечение на Остеопороза ?

Отделно от това търся мнения за  влиянието на  Шуслеровите соли

Дали ШС са съвместими със сивата френска морска сол ?

Желая Радост и Здраве на всички ☀️

# 1
Веднъж възникнала, остеопорозата не се лекува, доколкото знам. Особено при възрастен човек. Никакви добавки не помагат, още по-малко хомеопатия. Трябва много движение и укрепване на мускулатурата, за да не се чупят костите. Когато няма мускули, няма какво да ги държи и по-лесно се чупят. И много пазене от травми.

# 2
Да , такава е философията на конвенционалната медицина , като не се има предвид факта ,че костите са живи структури и се създават нови клетки ,но по- бавно .
Нужно е да се засили вноса на  вит и минерали

# 3
  • Русе
Фитнес + отслабване + Вит Д. Това ми изписа доктора.
За една година имам доста голямо подобрение, което се вижда на снимката и кръвните показатели, а и вече не скърцам Simple Smile

# 4
Майка ми така се подобри и живна с инжекцията Пролия, която се слага на хората с остеопороза. Та само хубави неща за тази Пролия мога да кажа към момента.

На времето за остеопороза хората печаха и стриваха яйчени черупки, някой топяха черупки на яйца в оцет. Яде се сусамов тахан. Витамин Д с К, много целина и сокове от целина /много помагат/, там дозите калций от млечни се спазват и така Simple Smile

# 5
Приемането и усвояването на витамини и минерали от организма си е цяла наука. То не е само да гълташ добавки с шепи. Трябва да знаеш кое с кое е антагонист и си пречат, кое с кое едновременно да пиеш и по колко. Аз нямам толкова нерви да чета и мисля. След хистеректомията съм предразположена към остеопороза, но спортувам, поддържам мускулите, ям растителна храна и се надявам да я избегна.

# 6
Фитнес + отслабване + Вит Д. Това ми изписа доктора.
За една година имам доста голямо подобрение, което се вижда на снимката и кръвните показатели, а и вече не скърцам Simple Smile

Браво , само това е начина 💕

# 7
  • Бургас
Истината е по средата :
Конвенционално лечение с Пролия или бифосфонати
Вит.Д и К2 , магнезий , може и други добавки
Хранене - адекватен внос на протеини ; спорен е въпроса за безглутенова и /или безлактозна диета
Физическа активност - изключително важна. Има много програми и материали в интернет.
Шуслерови соли и / или хомеопатия - да, помагат, но не са панацея. Абсолютно безвредни, без странични явления , евтини .
Няма смисъл да си давате парите за лекарства / добавки - чудо, които ще Ви излекуват мигновено. Чудесата се случват само в приказките ! В реалния живот лечението зависи само от нас самите с помощта на добър ревматолог / ендокринолог. Минах по този път с кортикостероид обусловена остеопороза и едва се измъкнах.

# 8
Истината е по средата :
Конвенционално лечение с Пролия или бифосфонати
Вит.Д и К2 , магнезий , може и други добавки
Хранене - адекватен внос на протеини ; спорен е въпроса за безглутенова и /или безлактозна диета
Физическа активност - изключително важна. Има много програми и материали в интернет.
Шуслерови соли и / или хомеопатия - да, помагат, но не са панацея. Абсолютно безвредни, без странични явления , евтини .
Няма смисъл да си давате парите за лекарства / добавки - чудо, които ще Ви излекуват мигновено. Чудесата се случват само в приказките ! В реалния живот лечението зависи само от нас самите с помощта на добър ревматолог / ендокринолог. Минах по този път с кортикостероид обусловена остеопороза и едва се измъкнах.

Благодаря за мнението ви 🌹
Кое предизвика при вас костното разрехавяване ?
На колко години сте

Общи условия

Активация на акаунт