Ефект от инжекция?

• 979
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
От 31.01 съм на Пролия. В началото на годината ми откриха остеопороза.  Преди 1ва инжекция, на 28.01.25, по време на йога практика получих остра болка в дясно ребро. И друг път  се е случвало.  Освен  йога,у дома вдигам гирички,карам велоергометър.  Плюс още леки упражнения. До 15мин.Йога-травмата затихна до 31.01.25 , след  Пролия и упражненията у дома.Тя бе провокирана отново след упражненията. Питам,възможно ли е това да е ефект от инжекцията и какво да се направи?

# 1
По-вероятно да е междуребрения нерв, а не ребро. Случва се да се усуче при разни движения - завъртане и други. Трябват му масажи и покой да се пооправи, иначе е слабо място и продължава да се активира. На мен често ми се случват такива болки на различни места между ребрата, но някои от тях са ми направо слабо място.

# 2
Едва ли е от Пролията. По-скоро интеркостална невралгия .Болката променя ли се при дълбоко вдишване ?

# 3
  • София
Само при кашляне(моята е дълбока алергична-давеща), при преобръщане нощем на страната на травмата, при опит за ставае при събуждане. При мен ставането от легло сутрин може да е само откъм травмата-надясно. Без оток и синина. Интересувам се колко време трае и дали има смисъл да посетя травматолог с рентген. Също се колебая между 17ДКЦ и 22ДКЦ както и частни травматологични кабинети около тези 2 ДКЦ в София.

# 4
Не мисля, че ще ти помогне травматолог и рентген. Най-вероятно ще ти изпишат милгама.
По-може да ти помогне невролог, специализиран в мануална терапия, но и там съм леко скептична.
Опитай с леки масажни движения да отпускаш мястото и спри всякакви упражнения. Може, евентуално да масажираш с  с немския гел с екалипт и дяволски нокът, или с противовъзпалителни мазила. LionKing да препоръча какви, той е фармацевт.
Внимавай и с движенията, които активират болката - да не се получава натоварване и стягане в тези мускулчета, където е болката.

# 5
Няма как да е е от пролия и то след три дни. Остеопороза и йога - ок, но гирички ... би трябвало да са ти обяснили, че тежести над 3-5 кг са противопоказни.

# 6
  • София
Гиричките са  по 1кг.Аз самата не бих пипала по-тежки.

Общи условия

Активация на акаунт