Остеопороза и смяна на тазобедрена става

• 379
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Има ли някой, който е сменял става при остеопороза? Все още не сме направили необходимите изследвания, но по мнения само смяната е вариант при толкова износена става. Към момента има скъсен крак, смачкани прешлени, постоянни болки и трудноподвижност. Интересувам се от наблюденията след смяната, възстановяването и начина на живот след това, доколко се е подобрил. Не става въпрос за мен, а за възрастен човек. Ако не беше остеопорозата, нямаше да имам кой знае какви притеснения.

# 1
Майка ми е сменяла става, но по спешност заради счупване. Тя и остеопороза си има. Когато я сменяха, беше на 79 години. Възстановяването беше удивително бързо, но тя е с много добра двигателна форма. Вече 7-8 години минаха от тогава и всичко е наред с крака ѝ, няма никакви оплаквания. Даже се оплаква, че неоперираният крак повече я наболява, като реши да се прави на по-млада, от колкото е и хукне да върши неща, които не са за възрастта ѝ.

# 2
Привет,
Майка ми е с тежка остеопороза, множество фрактури по прешлените и сменена става средата на февруари.
Преди операцията беше на болкоуспокояващи 1г, едва ходеше с бастун. Сега 3 месеца след смяната ходи вече без патерици, без бастун, абсолютно самостоятелно живее. Ходи и на физиотерапия. Прави всеки ден упражнения, започва лека полека да минава и ишиаса, който беше истинско мъчение повече от година.
Операцията на тазобедрената става беше най-правилното решение.
Тази година ще стане на 75, няма наднормено тегло и има желание за живот...това мисля са два важни фактора за бързо възстановяване.

Действайте, нещата се влошават много бързо без смяна...накрая милата едва седеше и вървеше.

Поздрави и успех!

# 3
Майка ми е сменяла става, но по спешност заради счупване. Тя и остеопороза си има. Когато я сменяха, беше на 79 години. Възстановяването беше удивително бързо, но тя е с много добра двигателна форма. Вече 7-8 години минаха от тогава и всичко е наред с крака ѝ, няма никакви оплаквания. Даже се оплаква, че неоперираният крак повече я наболява, като реши да се прави на по-млада, от колкото е и хукне да върши неща, които не са за възрастта ѝ.
Благодаря Ви! Нека още дълги години да здрава!
Привет,
Майка ми е с тежка остеопороза, множество фрактури по прешлените и сменена става средата на февруари.
Преди операцията беше на болкоуспокояващи 1г, едва ходеше с бастун. Сега 3 месеца след смяната ходи вече без патерици, без бастун, абсолютно самостоятелно живее. Ходи и на физиотерапия. Прави всеки ден упражнения, започва лека полека да минава и ишиаса, който беше истинско мъчение повече от година.
Операцията на тазобедрената става беше най-правилното решение.
Тази година ще стане на 75, няма наднормено тегло и има желание за живот...това мисля са два важни фактора за бързо възстановяване.

Действайте, нещата се влошават много бързо без смяна...накрая милата едва седеше и вървеше.

Поздрави и успех!
Обнадеждихте ме! Да ви е здрава!

# 4
Майка ми е с тежка остеопороза, която отказва да лекува. В понеделник й смениха става заради счупване. Засега се възстановява и вече ходи по малко. Тя е слаба и много енергична, на 78 г. Надявам се на бързо възстановяване. Някой може ли да препоръча рехабилитатор за София, да идва в къщи ?  Или друг вариант, от който сте доволни.

# 5
Баба ми така смени става на 80, а сестра ѝ на 85. Не знам на колко години е човека, но те двете се възстановиха напълно, макар и бавно.

# 6
Щом кракът в вече скъсен, значи нямате голям избор.  Моят съвет е да не чакате лятото, особено ако има диабет пациента. Рискът от инфекция е по-голям.
tonina в болницата  не са ли й показали основното - как да става от легло, как да сяда, ъгъла,  който трябва да се спазва при сядане. Прескачане на прагове и слизане от стълби трябва да се отрепетират. Не мога да препоръчвам рехабилитатор, че не съм в София.  Иначе болките в здравия крак се появяват, защото се натоварва по-вече от оперирания. Често срещано оплакване е.
Бързо възстановяване на всички!

Общи условия

Активация на акаунт