Сто и трета плетаческа тема

• 35 273
  • 781
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, плели ли сте в кола, автобус?
Предстои ми 10 часов път с бус и се чудя да си взема ли плетката? Съвсем проста е, само лицеви бримки, но не искам да се товаря излишно с багаж пък, ако се окаже трудно... Някой има ли опит?

Като бяхме в Милано, във влака една жена си изкара плетката и си плетна едно хубаво, докато и дойде спирката.
Ако искате плетете, ако не недейте, ама не плащайте данък обществено мнения.

# 211
  • София
Благодаря, толкова рядко намирам време, че 10 часа ще ми дойдат супер!

# 212
  • Бургас
В кола съм плела, но не пречи и на друго място стига да позволява терена и плетката.На една кука няма проблем, за 2 може би трябва повече удобство, защото си намятам през врата.

# 213
Плетивото е навсякъде с мен, където ще имам време да седя и евентуално скучая. В самолет, кола, влак, но и в спортни зали, по спортни събития на закрито и открито, по фестивали, на пикници, на плажа. Колко неща съм изплела покрай мачовете на децата през годините, не е истина.

# 214

Като не мога да си редактирам поста  цитирам, за да добавя нова петичка за чорапките.
https://www.youtube.com/watch?v=y41NHjIkZ-8

# 215
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз не мога да пътувам. става ми лошо ако се опитам да чета, предполага така ще е и ако плета.
ако не беше тази... морско/сухопътна болест нямаше да се откажа заради "какво ще кажат хората".

# 216
Ябълка, изглеждаш въодушевена от плетенето на чорапи в момента. Първият линк с клин на петата, е много добър и удобен вариант. Тази от последния клип, е бумеранг.
Ето ти още 1 вариант за пети, лесен и удобен за плетене.
https://www.youtube.com/watch?v=ArK1p8qdPbU

# 217
Здравейте, отново! Клиповете, които ми препоръчахте предния път са наистина полезни, затова реших да пробвам да плета чантата от предпоследния линк на HAPPY. Обаче нещо изобщо не се получава добре. Следвах всяка стъпка в клипа, защото видях, че при плетенето на чанти с такава прежда, подходът е малко по-различен. Изплетох дъното, но изобщо не е равно, а стои някак изкорубено(изкарах и един ред в задната бримка, но не се получи желаният обем нагоре).
Някой знае ли, на какво може да се дължи? Плета доста стегнато, но тук пробвах да поразхлабя малко, защото иначе куката се промушва трудно.
Последната снимка е на раничката, която наскоро завърших. Има и тя някои кусури, но още има да уча.

# 218
Според мен трябва да го разплетеш. Не е добре дъното. По хлабаво плети и опитай пак. Плетката е лесна, но преждата понякога е по дебела или тънка, понякога трябват няколко опита да стане идеално кръгло. Правилно ли изолираш бримката? Тук дамата по ясно показва къде трябва да бъде https://youtube.com/watch?v=09Dj5oBR35w&si=G3GVnt3NCuv4FjjZ
За началото на страниците не се притеснявай, като има малко височина ще се прибере и оформи. Но първо направи хубаво дъното.
Раницата е много хубава

# 219
Според мен трябва да го разплетеш. Не е добре дъното. По хлабаво плети и опитай пак. Плетката е лесна, но преждата понякога е по дебела или тънка, понякога трябват няколко опита да стане идеално кръгло. Правилно ли изолираш бримката? Тук дамата по ясно показва къде трябва да бъде https://youtube.com/watch?v=09Dj5oBR35w&si=G3GVnt3NCuv4FjjZ
За началото на страниците не се притеснявай, като има малко височина ще се прибере и оформи. Но първо направи хубаво дъното.
Раницата е много хубава
Със сигурност ще го разплета. Аз почнах един вид пробно, преди да започна другата чанта, чиято снимка бях публикувала. Един път вече го разплитах, това е втори опит, но и той завърши като първия. Другото е, че се образува лек шестоъгълник, вместо идеален кръг. За този проблем съм гледала клипове и доколкото съм виждала там, разместват прибавките на всеки втори ред. Но и в този клип гледам, че се прави това разместване, на нея и се получи идеално, а при мен стана съвсем друго.
Благодаря HAPPY, ще прегледам и този клип, предишния го следвах стриктно и го спирах по 100 пъти, докато видя добре, но знам ли, може да съм пропуснала нещо.

# 220
Разместват ги, да, но така трябва постоянно да броиш. За мен е по лесно на шестоъгълник, понякога не личи толкова Joy, но ако много личи, размествам.
Вземи по-голям номер кука, тази плетка си е стегната. Много е важно първите няколко реда да станат визуално много добре, после вече е лесно. Ако вземе да се къдри много, слагам един ред без прибавки. Може и обратното, ако нещо късее Joy

# 221
Разместват ги, да, но така трябва постоянно да броиш. За мен е по лесно на шестоъгълник, понякога не личи толкова Joy, но ако много личи, размествам.
Вземи по-голям номер кука, тази плетка си е стегната. Много е важно първите няколко реда да станат визуално много добре, после вече е лесно. Ако вземе да се къдри много, слагам един ред без прибавки. Може и обратното, ако нещо късее Joy
Може и от куката да е, защото го правя с шести номер, понеже следващата, която имам е десети номер. Но винаги мога да си купя, просто досега не ми е трябвала. Иначе, това за ред без прибавки също е добра идея, срещала съм го при схеми на амигуруми играчки, където се плете с памучна прежда, която е много по-тънка, когато трябва да се изплете плосък кръг. Но всъщност при мен по-скоро късее, тоест свива се по периферията. В такъв случай какво точно правиш?

# 222
Аз плета хлабаво, затова не плета амигуруми, но пък за тази прежда е добре Simple Smile В твоя случай просто опитай да плетеш по хлабаво, щом нямаш малко по-голяма кука. Друг вариант е да почнеш с 8 бримки, а не с шест. Ти нарочно ли стягаш много? Спокойно, с тази плетка става достатъчно здраво и стегнато дъното.

# 223
Аз плета хлабаво, затова не плета амигуруми, но пък за тази прежда е добре Simple Smile В твоя случай просто опитай да плетеш по хлабаво, щом нямаш малко по-голяма кука. Друг вариант е да почнеш с 8 бримки, а не с шест. Ти нарочно ли стягаш много? Спокойно, с тази плетка става достатъчно здраво и стегнато дъното.
По принцип си плета стегнато, не знам защо, може би все имам чувството, че ако не е достатъчно стегнато, ще стои самата плетка развлачена.
Обаче това дъно пробвах да го направя по-хлабаво и пак се получи това на снимката. Разплетох го и утре пак ще пробвам наново.

# 224
Мисля, че точно заради опита да плетеш хлабаво е станало неравномерно. Т.е. някои места са по-хлабави от други. Бих взела по-голяма кука, така че да плета равномерно. Както съм си свикнала стегнато или хлабаво, но равномерно.
На мен ми се случва ако оставя някоя плетка за по-дълго, после все едно друг човек плете, съвсем различно излиза. Просто забравям колко стегнато съм плела досега и продължавам по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт