Февруарчета 2024 - Тема 6

 • 22 948
 • 742
 •   1
Отговори
# 735
 • Мнения: 476
Идеята на фейсгрупата в предишната ми брееменност беше да ти задаваме въпроси чрез пост ако някоя мама има нужда. Евентуално и да си качваме снимки на нас, после на бебетата, разбира се по желание. Беше готино, защото например ако имаш въпрос и го зададеш там, който иска чете и отговаря на него, който не му е интересно пропуска.

# 736
 • Мнения: 514
Момичета, днес бях на ФМ в 23 г.с. Всичко с бебо е наред, но док измери шийка 30мм и това при положение, че преди 2 седмици беше 42мм… изписа ми циклогест, ношпа и да продъпжавам с магнезия, но доста се притесних защо за такова кратко време се е скъсила така.
Като цяло ме стяга корема през последната седмица и гледам повече да почивам, но и бебо рита повечко и днес изключих да питам док дали движенията му могат да я скъсяват.
Иначе не ми каза изрично да лежа само, даже аз го питах да почивам ли повече и той потвърди. Та при някоя имало ли е такова рязко скъсване?

Здравей, аз също съм с такова рязко скъсяване. В 27 + 2 г.с. съм. За няма и 10 дни от 38 мм ми стана 26 мм, като странното е, че не изпитвам някакви стягания на корема. Док-и ми изписа магнезий и прогестерон и каза, че най-вероятно ще ми сложи песар. Не знам при мен от какво се получи, каза, че е възможно да е претоварване, след прекаран вирус (аз наскоро изкарах Ковид) или просто заради натежаването на бебето. Гледай сега предимно да си почиваш. За мен е доста непривично, може да не съм супер активна, но и като цяло обичам да излизам, върших си домакинска работа, правих и йога за бременни, та още не съм съвсем свикнала да съм прикована към дивана/леглото, но все пак най-важно е бебето.

По друга тема, на мен много ми се искаше да направя фотосесия за бременни, но за съжаление тази скъсена шийка, ако не се закрепи, едва ли ще можем. Все пак да ви питам (видях, че го обсъждахте и на предишни страници, но пак искам да се върна на тази тема), вие мислите ли да правите фотосесии и ако, да какви? Аз прегледах няколко портфолиа с типичните снимки в студио, с разпрени рокли, по бельо и разни такива, но честно казано този стил на снимки не ме кефи особено и ми създава усещане по-скоро за позиране, отколкото за желание за запечатване на толкова хубав момент. Затова съм се насочила или към фотосесия на открито (ако времето и състоянието ми позволяват) или коледна, въпреки че последната ми е по-скоро тематична за празника. Та, интересно ми беше да чуя и вашите мнения.

# 737
 • Мнения: X
да и на мен ми дойде тоя чат малко повече особенно с смси дето са на всеки смс по дума. Тип
-здравейте
-Аз ядох
-аках
-пиках
и се отказах и аз

# 738
 • Мнения: 343
Момичета със скъсени шийки, ще се наложи да лежите повече, да пиете повече магнезий и не правете никакви усилия - клякане, качване на стълби, не се ядосвайте (да знам...) и тн. Ще се оправят нещата, но с дайте почивка. За пореден път казвам, аз с Диаспорал се чувствам по-добре, значително по-рядко усещам стягания в корема и вече дори чинии не мия. В къщи сякаш бомба е паднала, ама така ще е, сори.

Аз за фб чат не знам, ама ако не искате пак да се търсим из форума, може ли някой да направи новата тема, че пак сме на ръба Blush

# 739
 • Мнения: 1 014
Момичета, имате ли болки в гърба и пубисната кост? По принцип си почивам доста, но днес ходихме до училището да гласуваме и всичко беше за няма час и направо...

# 740
 • Мнения: 123
Аз имам такива болки, най-вече след пътуване, дори и кратко да е. А понякога като ме боли кръста, чувствам и тежест ниско.

# 741
 • Мнения: 3 640
За фб групата и аз излязох по бързата процедура. Не помня аз ли излязох всъщност, или ме махнах, защото не направих автобиографично представяне. 😉

Аз друго исках да питам ... матката е високо вече, ясно ми е. Когато обаче се говори за контракции Бракстън Хикс се има предвид стягане на целия корем ли?
При мен днес над пъпа и около него коремът си ми е абсолютно нормален, но ниско долу около линията на бельото коремът е твърд, но не болезнен. Бебето ли е там свито и усещам това "твърдо нещо" част от него или?
Нямам болки, нито това усещане (само на допир го чувствам) е през определено време.

# 742
 • София
 • Мнения: 8 593
Момичета, по молба на Криси, направих НОВА ТЕМА - заповядайте!

Общи условия

Активация на акаунт