АНДАЛУСИЯ

• 42 080
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В кръг, няма значение по часовника или обратно :
- Малага - Гранада - Кордоба - Севиля - Ронда - Малага или
- Малага - Ронда - Севиля - Кордоба - Гранада - Малага.
В Ронда може за половин ден, без нощувка.

# 121
Ако се търси и плаж, не препоръчвам повече от два големи града, Малага и още един.
Особено за първи път, Андалусия е колкото България все пак.

Кой знае колко хубави плажове няма близо до Малага, където и да отидеш е идентично.

# 122
  • Софето
Били сме два пъти по 7 дни в Андалусия, без плажове и все още има за какво да се върнем. Аз силно препоръчвам кола от www.malagacar.com, с пълна застраховка, супер цена. Винаги сме намирали лесно паркинг, а най-добре е настаняване в центална час на града с паркинг. Обикаляте си града пеша и колата се ползва за придвижване от град до град. За мене най-хубавото място в Андалисия е Севиля, минимум 2 дни, Кордоба и Гранада по един ден, Ронда може да се съчетае със Setenil de las Bodegas в един ден, без нощувка. По морето препоръчвам Марбела, Беналмедена, Mijas Pueblo и Puerto Banos. Нощувки в Беналмедена, удобно е за придвижване и разглеждаме на всички тези места плюс Малага. И още нещо да кажа, на мене двореца(Алказар) в Севиля, ми хареса повече от двореца (Алхамбра) в Гранда, всичко в Севиля ми хареса много, може би е най-добре Севиля да остане последна за посещение, след Гранада и Кордоба.

# 123
Относно рент-а-кар препоръчвам малага кар. Ползвала съм ги над 5 пъти и никога не е имало проблем. Няма нужда от кредитна карта ако вземете пълната застраховка. Цените са сравнително евтини,но трябва задължително резервация иначе нямат налични коли.
Тоест не задържат дори минималния депозит в размер на един резервоар? Как се плаща колата, в брой?

Не, не задържат, защото обикновено проверяват колата при връщане и е пълен до пълен резервоар. Плаща се с дебитна карта или кеш.

# 124
  • София
Здравейте, резервирах кола през malagacar.com. Благодаря, че ме посъветвахте!
Имам нужда от съвети за предстоящото ни пътуване до Андалусия. Имаме 5 нощувки, 6 пълни дни, с ранен полет на отиване и късен на връщане.
Маршрутът ни е следния:
I ден - Malaga - Mijas - Marbella - нощувка в района на Algesiras
II ден - Gibraltar, Tarifa - нощувка около Cadiz
III ден - Cadiz - Seville - нощувка
IV ден - Seville - Cordoba - нощувка
V ден - Cordoba - Granada - нощувка
VI ден - Granada - Malaga - ако има време Nerja, Mortil
Нощувките са резервирани.
Искам да помоля за съвети за къде да купим входни билети от сега и къде да отделим повече време. Можем да пристигаме по-рано на съответното място и на другия ден на останем за повече преди да тръгнем към следващата точка. Ронда вероятно ще я пропуснем, вижда ни се тежък път с много завои, а имаме проблем с това.
О, щях да забравя! Искаме да отидем на фламенко, но някъде в дълбоката провинция, да е автентично, сякаш танцуват само за нас, да се потопим в атмосферата.😍 Ако знаете случайно😁
И също: необходими ли е международен паспорт за Гибралтар или може и само с лична карта?
Благодаря!

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 00:28 от петъчно

# 125
Здравейте, резервирах кола през malagacar.com. Благодаря, че ме посъветвахте!
Имам нужда от съвети за предстоящото ни пътуване до Андалусия. Имаме 5 нощувки, 6 пълни дни, с ранен полет на отиване и късен на връщане.
Маршрутът ни е следния:
I ден - Malaga - Mijas - Marbella - нощувка в района на Algesiras
II ден - Gibraltar, Tarifa - нощувка около Cadiz
III ден - Cadiz - Seville - нощувка
IV ден - Seville - Cordoba - нощувка
V ден - Cordoba - Granada - нощувка
VI ден - Granada - Malaga - ако има време Nerja, Mortil
Нощувките са резервирани.
Искам да помоля за съвети за къде да купим входни билети от сега и къде да отделим повече време. Можем да пристигаме по-рано на съответното място и на другия ден на останем за повече преди да тръгнем към следващата точка. Ронда вероятно ще я пропуснем, вижда ни се тежък път с много завои, а имаме проблем с това.
О, щях да забравя! Искаме да отидем на фламенко, но някъде в дълбоката провинция, да е автентично, сякаш танцуват само за нас, да се потопим в атмосферата.😍 Ако знаете случайно😁
И също: необходими ли е международен паспорт за Гибралтар или може и само с лична карта?
Благодаря!

Последният път като бях (през март) питах на паспортна проверка в Гибралтар,въпреки че си носих и паспорта и казаха,че може и с лична карта за тези от ЕС.

# 126
Гледам на сайта на renfe от Севиля до Кордоба разписанието . За 9.12 часа с Torre ORO цената е 13 евро , а за 8.40 с AVE цената е 25.70 евро. Освен че с по-евтиния влак се пътува с 12 минути повече, дали има нещо друго, което пропускам и за това е толкова евтино ?

# 127
  • София
Гледам на сайта на renfe от Севиля до Кордоба разписанието . За 9.12 часа с Torre ORO цената е 13 евро , а за 8.40 с AVE цената е 25.70 евро. Освен че с по-евтиния влак се пътува с 12 минути повече, дали има нещо друго, което пропускам и за това е толкова евтино ?
Не, нищо не пропускаш. За толкова кратко разстояние и конкретно между тези два града купи най-изгодния за търсената дата.
Голямо значение има, ако пътуваш за Барселона, примерно. Там разликата е 5 часа.

# 128
Вероятно е заради часа, едното е в час пик, другото е след 9.

# 129
  • София
Вероятно е заради часа, едното е в час пик, другото е след 9.
Не е. Различни категории влакове са. Но и очакваното натоварване има значение - в някои дни може цените да са наобратно.
За утре примерно, същите часове, по-висококатегорийното AVE е с 4 евро по-евтин от интерситито ( Torre Oro )

# 130
  • София
Здравейте, някой използвал ли е екскурзовод за дворците в Севиля и Гранада? За останалите обекти сама си организирам обиколките, но за Алказар и Алхамбра предпочитам гид (индивидуален или в малка група), за по-пълноценно посещение. Ясно е, че има много екскурзоводи в нета, моето питане е дали препоръчвате някой от личен опит. Бладогаря!

# 131
Според мен няма нужда от екскурзовод.
За Гранада си предвидете повече време. Определено пет часа бяхме там. Дворецът е много голям.
В Севиля също е много хубав, затам не повече от два часа.

# 132
Нашето пътуване наближава - другата седмица летим за Аликанте и на следващия ден с влак ще се придвижим до Валенисия. Тук вече идва молбата ми за помощ/съвет:
Чудя се предварително ли да си купя билет за влака и от кой сайт?

# 133
  • София
Нашето пътуване наближава - другата седмица летим за Аликанте и на следващия ден с влак ще се придвижим до Валенисия. Тук вече идва молбата ми за помощ/съвет:
Чудя се предварително ли да си купя билет за влака и от кой сайт?
Директно от Ренфе. Желателно е предварително - и цените са динамични, и влаковете са със задължителна резервация.

# 134
Действайте според цените. Има и автобуси alsa.es, има и влакове -renfe

Общи условия

Активация на акаунт