АНДАЛУСИЯ

• 42 080
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • където и да е,само да не съм сама
Наистина добре ни се получи без да претупваме.
Единствено ако бяхме съобразила карнавала в Малага, редът щеше да е обратен. Бил е зрелищен.

# 151
Ние ще ходим средата на август през двуседмичния панаир в Малага, някой бил ли е тогава. Интересно ли е?

# 152
Ние ще ходим средата на август през двуседмичния панаир в Малага, някой бил ли е тогава. Интересно ли е?

Предполагам имате предвид ферията в Малага? Тя е 1 седмица и представлява мащабен събор, като по селата едно време. Просто е в пъти по-голямо,но има люлки и развлечения за децата, дискотеки, заведения. Интересно е, но имайте предвид,че в повечето случаи има и много местни и наистина е тотална лудница. Общо взето от юни до септември постоянно има някъде ферия по за 1 седмица на цялата Коста. Ако не хванете тази в Малага, ще може да уцелите на Марбея, Михас, Беналмадена и.т.н На 24.06 е Сан Хуан, когато всички посрещат вечерта с барбекюта на плажа, на 30.07 е ферията в Михас - 1 седмица,  мисля че май или юни имаше Ферия на народите с палатки на равлични държави - също си заслужава,даже повече от Ферията в Малага според мен.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 22:07 от Elissabeth

# 153

Виждала съм я, но беше през 2016 г. Определено беше много хубаво, но аз харесвам испанската култура и звуците на фламенкото, гледката на жените облечени в традиционни рокли (е, за някои си личеше, че са китайско производство) ме караше да се чувствам много диво и секси. Испанците определено знаят как да се веселят.

Иначе аз  в понеделник купих билети от Райън Еър за двама възрастни за Малага 19.08 - 02.09 и двата билета + 50 кг чекиран багаж (20+20+10), без приорити и без допълнително плащане за места излезе 500 евро.

# 154
Някой нагоре беше споменал за лятната ферия. Вече са ясни датите за тази година - ферията в Малага ще бъде от 17 до 24 август, ако някой иска да присъства може да започне с търсенето на билети, че обикновено тогава е един от най-посещаваните периоди.

# 155
Йеййй, точно тогава ще сме в Малага. Balloon NotesPeople Dancer

# 156
И ние сме на ферията. Може да се видим😀

# 157
С помощта на съфорумците тук ние си направихме страхотно пътуване,ще ни остане много хубав спомен,но задължително ще се постарая пак да отида,защото видях само малка част от Андалусия.

Давам малко информация,на някого може да е полезна.

От централната гара в Малага-Maria Zambrano едната вечер се наложи да хванем такси,апартаментът ни беше в центъра,на крачка от това кафене -https://maps.app.goo.gl/BVrxqfFWVVeA96XT9?g_st=ic
Таксито струваше  5.80€,може да се плаща с карта.За 4 души даже е по-изгодно от Ренфе.
От летището хванахме Ренфе до центъра,купихме си билети abono gratituito за 10€,с тях можеш да пътуваш неограничено за 3 месеца,доколкото схванах и ако направиш поне 16 пътувания дори ти връщат парите в картата. Изисква се лична карта и номер на телефон,но може и произволни цифри,както ни посъветва на място служител,дори той ги въведе.

За влака Малага-Севиля-влакът е бавничък,но се понася,около 3 ч трае пътуването,билети от офиса на централната гара в Малага,пак с абонамент,20€ е в двете посоки и е пак за 3 месеца/за тези 20€ може да направиш колкото пътувания искаш в рамките на тези 3 месеца и само първият път е лично,после направо от приложението/с лични данни и регистрация в приложението на Ренфе.От приложението се избира кой влак в колко часа и доколкото помня ти дава място на случаен принцип или може да избираш места,но колкото по-късно се прави избора толкова по-ограничен е.
Ние купихме час и половина -два преди тръгване на влака и 4 души ни разхвърля в различни вагони.Седнахме заедно и после видяхме,че пътуващите масово практикуват същото и никой няма против,ако се наложи да седне на друго място.
За Севиля-каквото и да кажа ще е малко и няма да успея да предам емоцията.Беше уникално!
Апартамента ни беше в сграда  из тесните улички на Санта Круз,,на около 8-10 мин пеша от Real Alcazar.Дворецът е прекрасен.
Безплатни билети има  всеки понеделник,иначе е около 20€.

Между другото в сайта на malagacar има чудна информация за безплатно посещение на всички забележителности и музеи в Малага.

https://www.malagacar.com/blog/leisure/best-free-activities-mala … sso_Museum_Malaga

За музея на Пикасо безплатните билети са всяка неделя в последните 2 часа от работното време,има лятно и зимно раб.време.

В Севиля ядохме едни уникално вкусни пастейш де ната,препоръчвам ги горещо,правят ги на място.Ходила съм в Португалия и там за пръв път ги опитах,но дали защото беше отдавна и съм забравила,тези в Севиля ми бяха по-вкусни даже. Това е адреса:

https://maps.app.goo.gl/FwYbPX6mBvPS5FBy6?g_st=ic

Ако се сетя още нещо ще допълвам.

# 158
За двореца в Севиля предварително ли купихте билети или на място? Има ли много хора?

# 159
За двореца в Севиля ги купихме онлайн предния ден,хора има доста и сега с приближаване на сезона ще има и повече,има си също час за който ви е билета и е добре да сте там малко по-рано,опашките са големи,но бързо се движат.
Това е входът за двореца:
https://maps.app.goo.gl/pRmTysnqfG5TQH1a9?g_st=ic

# 160
  • София
Здравейте,
Имам въпрос за Алхамбра - на място има ли достатъчно информационни материали, напр. табелки, които дават детайли за конкретните обекти? Ако не - ползвали ли сте аудиогайд, примерно това https://en.alhambraonline.org/audio-guide-granada-alhambra и беше ли ви полезен?

# 161
Тази година, без да искаме, за посещението си в Андалусия сме уцелили католическия Великден. Какви предимства и неудобства ни носи това? Дали някой може да ми каже?
На първо място се сблъскахме с по-високи цени на нощувките и далеч по-беден избор на места за нощувка.
Става дума за периода 29.03. до 04.04

# 162
Била съм в Андалусия на Коледа и имаше дни, в които нищо не работеше - магазини, ресторанти, кафенета, НИЩО. Предполагам, че и по Великден ще е така,но пък със сигурност ще има неща, които да не могат да се видят по друго време - шествия, процесии и тн. Заредете си хотелския хладилник с достатъчно храна и се наслаждавате на преживяването.

# 163
  • Софето
Тази година, без да искаме, за посещението си в Андалусия сме уцелили католическия Великден. Какви предимства и неудобства ни носи това? Дали някой може да ми каже?
На първо място се сблъскахме с по-високи цени на нощувките и далеч по-беден избор на места за нощувка.
Става дума за периода 29.03. до 04.04

Миналата година за католическия Великден бяхме в Барселона, всичко си работеше. В Андалусия едва ли е много по-различно.

# 164
Кое е това всичко?
Бъзикате ли се?

Общи условия

Активация на акаунт