АНДАЛУСИЯ

• 42 657
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • Софето
Великден 2023, беше 9ти и 10ти април - неделя и понеделник. В Барселона бяхме от 7ми април до 11ти април, след това отидохме в ПортАвентура. Точно на 9ти и 10ти април посетихме: Recinte Modernista de Sant Pau, Casa Batlló, ресторанти за обяд и вечеря. На 10ти посетихме La Sagrada Família и Parc Güell, обяд и вечеря на ресторант, даже този ден ходихме и на мач на Camp Nou. 
Ресторантите и туристическите места си работят, за туристите това е всичко.

# 166
Има ли нещо интересно на летището в Малага?
Зоната за страни извън Шенген добра ли е?

# 167
  • София
Има ли нещо интересно на летището в Малага?
Зоната за страни извън Шенген добра ли е?
Летище като летище. Голямо, много натоварено. Има в изобилие същите магазини със същите стоки, които на аналогични по размер летища има. Чисто е, поддържано. Не знам какво друго включваш в "добра зона".
Ако питането е в сферата на има ли какво да се прави при по-дълъг престой, има 🙂

# 168
RebelHeart, благодаря!
Питам...Да знам какво да очаквам. Била съм на летища, където хората от страни извън Шенген чакат в малко, тясно пространство...под стълбище.

# 169
Лаунджа също е добре, има доста начини вече за посещението на такива.

# 170
Има някакъв музей на летището в Малага, но не съм го посещавала.

# 171
Споделете някой от тях,никога не съм била в лаундж.

# 172
Споделете някой от тях,никога не съм била в лаундж.

Специално за лаунджа на летище Малага може да си платите входа, но винаги има опашка и се чака да влезете.
Тук може да намерите повече информация
https://www.malagaairport.eu/airport/vip-lounge.php

Цената е 35.95 евро за възрастни и 16.55 евро за деца.

# 173
Преди 10 дни бях и не съм чакал и 1мин да вляза. Стига с това винаги е еди как си

# 174
Някой, който е посещавал парка Сиера Невада, може ли да сподели опита и преживяното? Остава ни един половин ден, който се колебаем с какво да запълним в Гранада.
А селата Албацин и Сакрамонте? Дали ви харесаха, ако сте били?
Има ги в забележителностите на Гранада.

# 175
Тези села са си долепени до Гранада и за мен нямат общо със  Сиера Невада.
Аз съм се разхождал пеш в планината на 3000-3100м август и имаше на места сняг и лед, като цяло има много добри гледки, ако се качите на високо, доста върхове са над 3200-3400м и има много диви кози.
Обаче е гола, няма растителност, също не знам доколко ще успеете да се разходите за 1/2 ден, ако няма да се само отиване и връщане с кола.

# 176
Нямам представа какво представлява парка. Планината с върхове ,ясно. Но може би в подножието има нещо интересно за обикаляне.
А с какъв транспорт ходите от града до парка?

# 177
Нямам представа какво представлява парка. Планината с върхове ,ясно. Но може би в подножието има нещо интересно за обикаляне.
А с какъв транспорт ходите от града до парка?
Парка е голяма планина, ходил съм с кола.

# 178
Тази година, без да искаме, за посещението си в Андалусия сме уцелили католическия Великден. Какви предимства и неудобства ни носи това? Дали някой може да ми каже?
На първо място се сблъскахме с по-високи цени на нощувките и далеч по-беден избор на места за нощувка.
Става дума за периода 29.03. до 04.04

Неудобства единствено ще има от това, че в някои дни магазините не работят, но пък е много красиво навсякъде. Ще може да хванете процесиите, в които обикалят с огромни икони, по-скоро монументи и сцени от живота и разпването на Исус Христос.

На линка долу може да видите за всеки ден къде ще обикалят. Предполагам, че с гугъл превода ще се ориентирате, ако има нужда може и на лично съобщение да ми пишете -
https://www.diariosur.es/semana-santa/horarios-itinerarios-proce … 221102034-nt.html

Иначе както се разбрали цените на хотелите са по-скъпи, за заведенията няма разлика, тъй като в Малага постоянно има туристи.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 11:04 от Elissabeth

# 179
  • София
Албаисин и Сакромонте са части от Гранада - да можете да се разходите и да запълните половин ден. Сакромонте е по-подходящ привечер за фламенко представление.

Общи условия

Активация на акаунт