АНДАЛУСИЯ

• 42 194
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • на село
В началото на октомври. Кола под наем, евентуално 4-5 дни на плаж.
А може и автобусните линии да видя, защото с кола в градовете не знам - търсѝ паркинги, па тътри куфари от паркинга 500-600, а често и повече метра. Започвам да се чудя дали няма да е по-удобно и изгодно да ползваме таксита и автобуси.

# 361
Как бихте разделили пътя от Малага до Аликанте, за да не е целият маршрут наведнъж? Примерно 1-2 спирки с нощувки, но къде?

Целия път като време е по-малко от Варна -София, не разбирам защо трябва да се разделя.
Ако все пак се държи на нощувки, Гранада и Мурсия са подходящи

# 362
Гледах за кола под наем от малагакар и нещо съмнително евтино ми се струва. Задавам период от 1 седмица и ми излиза web price 65 euro, recommended (нещо си) 150 euro. Възможно ли е това да е цена за цяла седмица ? А и проверих, че работят 24/24, което е направо екстра!

# 363
Гледах за кола под наем от малагакар и нещо съмнително евтино ми се струва. Задавам период от 1 седмица и ми излиза web price 65 euro, recommended (нещо си) 150 euro. Възможно ли е това да е цена за цяла седмица ? А и проверих, че работят 24/24, което е направо екстра!

Добри са им цените. Тази изглежда доста ниска даже. Работят 24/24, но ако вземете/върнете колата след 23 часа има допълнителна такса от 35 евро на късно/ранно взимане/връщане. Горещо ви препоръчвам да изберете цената на FULL пакета. Така при връщането хвърлят едно око на резервоара и това е. Например нашият резервоар беше наполовина пълен като получихме колата и трябваше да го върнем пак с толкова бензин. Погледнаха колко бензин има, благодариха и си тръгнахме. Всъщност говоря за MALAGACAR.COM.

Предупредиха ни, че има други фирми със сходни имена.

# 364
Ползвах Malagacar сега през май и съм много,много доволна!

# 365
А пак ли беше толкова евтино? За мен това си е по-евтино от всякакъв транспорт. Ние сме 4-ма човека.

# 366
Ползвах Malagacar сега през май и съм много,много доволна!

Ние също!
Бяхме в Андалусия 9 дни от 29 април нататък.
Колата ни беше от малагакар. Компанията е надеждна, всичко е отлично организирано.
Ние не си взехме пълното покритие, а само базовото. На магистралата малко камъче ни пукна предното стъкло - много леко, но все пак достатъчно видимо. Показахме го на момичето при предаване на колата, тя го погледна - каза, че се случва и всичко е наред.

За икономическата ефективност не знам, ние бяхме двама и цената ми се стори супер. За 4-ма наистина като нищо ще е по-евтино от обществен транспорт. Да не споменавам колко удобство и свобода дава автомобилът.

Преди няколко месеца тук двама потребители упорито ме убеждаваха, че кола в Андалусия е излишна при толкова удобния транспорт. Ама пътищата били такива-онакива, ама улиците били тесни и стръмни, ама нямало къде да се паркира... Никакви подобни проблеми не срещнахме. Намерих хотели и апартаменти на съвсем централни локации и с осигурен паркинг, направих програмата както на нас ни е удобно, без да се съобразявам с графика на транспорта или с часове за освобождаване на хотел и съответното чудене какво да правя с багажа след това. Беше прекрасно пътуване с единствен недостатък - твърде кратко Blush

# 367
Благодаря! А ако споделите и хотелите още повече ще ме улесните! Може и на лично съобщение.

# 368
Благодаря! А ако споделите и хотелите още повече ще ме улесните! Може и на лично съобщение.

Smart Suites Albaicin, Granada
Hotel Cordoba Centro, Cordoba
Adriano Boutique Sevilla, Sevilla
Hotel Ronda Nuevo, Ronda
Apartamentos NONO By Charming Stay, Malaga

Това бяха хотелите. Резервирахме през Букинг. Единствено този в Гранада беше действително на тясна и стръмна улица. Няма проблем обаче, всички минават Blush

# 369
Много благодаря за всичко и за информацията за тясната уличка, че не съм много уверен шофьор. За Гранада сигурно ще потърся друг хотел!
Скоро ще споделя и програмата ни.

# 370
  • София
В Гранада (предполагам и на другите места) много внимавайте с влизането в улиците в центъра, глобявали са ни.

# 371
Повечето улички са тесни, затова и масово се карат малки коли.
На много места в Европа е забранено да се влиза с кола по централните места, освен ако не живееш там. Има си знаци, гледайте добре.

# 372
Здравейте! Намерих този сайт с разписанията на автобусите в Малага и го споделям с вас. Може да видите линиите, да си принтирате разписанията в pdf и да видите къде се продават билети. Има и възможност да се изчисли маршрут. Надявам се, че ще ви бъде полезно.
https://siu.ctmam.ctan.es/en/index.php

# 373
Понеже мислим самостоятелно да посетим Нерха и ще нощуваме в Малага, ще хванем автобус до Нерха. Леснодостъпно ли е да посетим основните забележителности -балкона на Европа, яхтата на Ченкете, някой плаж, пещерите за един ден? Иначе гледам, че с автобус от Малага едната спирка са пещерите, но ако слезем там после как ще се върнем към Нерха и балкона на Европа. Другият вариант е до някаква  спирка nerha N340 autobus Linea frigiliana-nerha, но това не ми звучи като автогара. По принцип от къде в Малага тръгват и се връщат автобусите на Алса,омио?
  Кой е най-добрият и достъпен начин за посещение на Гибралтар -скалата без рент а Кар?

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 12:46 от silvi_7878

# 374
В Нерха всичко е наблизо

Общи условия

Активация на акаунт