АНДАЛУСИЯ

• 42 198
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм на мнение без Марбея и Гибралтар. Гранада и Кордоба ги поставям наравно - много са хубави. Щом сте с кола пестите доста време, така че ще ви стигне времето за разглеждане по 1 ден в двата града. Но за Алхамбра с предварително закупени билети.

# 346
Миналия месец бяхме в Севиля - 2 нощувки  и по една в Кордоба, Гранада и Малага. Всеки от тях е хубав и с различна атмосфера. За това моето мнение е последните две нощувки да отидете в Кордоба и в Гранада - по една нощувка и на двете места. Ще може да ги разгледате на спокойствие без да бързате, да хапнете и да усетите атмосферата. За Аламбра бяхме купили билети предварително за 18.30 ч., влязохме към 16 ч. - имаше само 2 човека преди нас. Разгледахме всичко и в 18.15 ч се наредихме да влезем в Nasrid palaces. Ако в Севиля решите да се качите  на Setas de Sevilla- взехме билети за 21 ч, тъй като четох препоръки колко красиво било по залез. Не ми хареса, изчакахме да се стъмни и като пуснаха светлините беше Ок.  Но като цяло , моето мнение е , че качването може да се пропусне .

# 347
Привет, за катедралата в Малага нужен ли е билет да се закупи онлайн предварително?

# 348
Привет, за катедралата в Малага нужен ли е билет да се закупи онлайн предварително?

Аз бях купила, за да съм по-спокойна с организацията, но нямаше проблем и на място да се вземе. Бяхме в Андалусия в самото начало на месец май.

# 349
Здравейте, купих си билет от 19 евро за Алхамбра и запазих час за Двореца за насридите 11:30, но не ми е ясно нещо. Автобусът на Алса ще е на автогарата в Гранада 10:15 часа. Смятам, че ще успея да стигна до Алхамбра с градския транспорт до 11 часа. От вратата на комплекса до двореца на Насридите ще стигна ли за половин час, тъй като запазих 11:30 като час? Другият ми въпрос е билета мога ли да го покажа на телефона или трябва да го разпечатам. Пратиха ми pdf файл, на който пише това е вашия билет. Мисля да предвидя 3 часа  за разходка из комплекса дали е ок? Последният ми въпрос е понеже ще сменя два автобуса до Алхамбра от автогарата и обратно билети от къде се купуват. От шофьора, от някъде другаде?

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 18:09 от silvi_7878

# 350
Здравейте! Преди 10 дена се върнахме от Гранада. Имахме 5 нощувки до Plaza Izabela La Catolica от където тръгват малките бусчета до Аламбра. Направи ми впечатление,че бяха доста на често, но винаги бяха препълнени с правостоящи. Особено в тези часове.  Ние отидохме пеша за 15 минути. От автогарата до площада е около 20 минути. И ако веднага намерите спирката и се качите на буса може би ще успеете. После на самия вход има проверка на билети и документи. Влизате и пак имате около 15 минути и пак има проверка на билети и лична карта. После преди двореца пак има опашка. Там трябва да сте в 11 и 15. Тогава почват да пускат. Билетите може на телефона. Три часа може и да ви стигне. Ние влязохме в 11 и излязохме към 16 ч. , но ние не бързахме. Билети може да се купят от шофьора. Има също на почти всяка спирка машина за билети. Но на самата автогара не видях. Ние като пристигнахме взехме такси. До площада ни взе 10 евро. Ако има друго питайте. Ние бяхме 15 дена и доста обиколихме с влакове и автобуси.Успех!

# 351
Благодаря Ви за подробния отговор. Каква е цената на билетите за автобусите в Гранада и ако знаете освен онлайн, от шофьорите на Алса дали могат  да се купуват билети и дали трябва да се разпечатват или може да се покажат на телефона?

# 352
За Алса не е нужно да са разпечатани.
В Гранада кеш се плаща за градския транспорт.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 22:06 от Versace_Dreamer

# 353
  • София
На автогарите има каси ( може да не работят ) и задължително машини. Не разчитайте на билети от шофьора - доколкото ми е известно само по някои ограничени линии това е възможно, регионалните, къси, със спирки по селата и т.н.
Не мога да си спомня с точност цената на билета в Гранада, но е съвсем нормална и очаквана. Нещо като 1.30 или 1.50 сякаш.

# 354
1.40 евро е цената на билета и масово хората купуваха с кеш от шофьора .
Направи ми впечатление,че имаше и такива дето чекираха карта като в Сф СКГТ, но не видях банкова или ойстер е.

# 355
Предстои ни пътуване към Малага и се връщам да ви чета.

# 356
  • BG-DE
Здравейте, в Малага как седят нещата с градския транспорт? Ако се вземе карта може ли да се ползва от няколко човека както е във Валенсия или всеки трябва да е с отделна?

# 357
Здравейте, в Малага как седят нещата с градския транспорт? Ако се вземе карта може ли да се ползва от няколко човека както е във Валенсия или всеки трябва да е с отделна?
Може.

# 358
  • на село
Как бихте разделили пътя от Малага до Аликанте, за да не е целият маршрут наведнъж? Примерно 1-2 спирки с нощувки, но къде?

# 359
Как бихте разделили пътя от Малага до Аликанте, за да не е целият маршрут наведнъж? Примерно 1-2 спирки с нощувки, но къде?

С какъв транспорт и в кой сезон (т.е. дали ще се търси плажуване)?

Общи условия

Активация на акаунт