АНДАЛУСИЯ

• 42 198
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • BG-DE
Супер предложения, ние спонтанно решихме миналата седмица да се откъснем за малко от налегналите ни ядове като избягме за седмица в Севиля, защото лятото от Малага ни домързя да идем дотам и утре летим. Нищо не сме планирали и много благодаря за идеите, и Кордоба и Кадиз изглеждат прекрасно Heart
Един последен въпрос, с какъв транспорт е най-добре да се стигне от летището до центъра на Севиля?

# 496
  • Deutschland/HE
А за Ронда? На мен ми е в списъка за следващото посещение.

# 497
  • София
Има автобус от летището на Севиля, спира срещу Торе дел Оро (поне ние слезнахме там, че ни беше най-удобно).

Ронда е по-близо до Малага, отколкото до Севиля.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 11:25 от Lana

# 498
Един последен въпрос, с какъв транспорт е най-добре да се стигне от летището до центъра на Севиля?
[/quote]
Освен с автобус, който тръгва от летището, може да поръчате Uber, около 8- 10 евро, зависи от часа.

# 499
  • BG-DE
Завърнахме се вчера след една вълшебна седмица в Севиля и определено мога да препоръчам да се види предколедно този фантастичен град. Всичко в него ме очарова но не съм сигурна дали през нощта не ми хареса дори повече. Вечерното светлинно шоу в Алказар е уникално но е хубаво да се посети през седмицата за да си спестите огромната опашка, която имаше през уикенда. Бих препоръчала да се качи човек на терасата на покрива на хотел abba (срещу Гъбите) където може да се хапне или изпие чаша вино докато се наслаждаш на великолепна гледка към града. Отидохме за ден и до Кордоба но като изключим бившата джамия настояща катедрала друго не ме грабна там обаче в Севиля бих се върнала отново с удоволствие.

# 500
Здравейте, спонтанно решихме да посетим Андалусия между 22.12 и 29.12. Планираме да кацнем в Малага и наемем кола, за да обикаляме. Благодарение на споделените тук мнения се ориентирах как да разпределим дните и къде да се спи. Не виждам обаче никъде мнения на някой, посетил тези дестинации по Коледа. За туристическите обекти- ще проверя кой и кога ще работи. Но дните 24.12 и 25.12 ще има ли какво да се прави, ще работят ли магазини и ресторанти? Моля за впечатления и съвети на  хора, прекарали Коледа в Андалусия😊

# 501
  • София
Нямам лични впечатления, но едната ми приятелка беше със семейството си в Андалусия по Коледа миналата година. От нейните снимки се заплених и реших, че следващата дестинация, която ще планираме, ще е Андалусия. През всичките им дни времето беше слънчево.
Мисля, че само в Алхамбра не бяха успели да влязат, защото беше подценила купуването на билети предварително. Предния ден в сайта била видяла, че има билети за тяхната дата и когато са отишли на място - билети вече е нямало.
Спомням си, че на самия 25.12. си бяха правили снимки с коледни шапки на плажа. Били са и в катедралата на Малага. Не знам дали точно този ден са планували да посещават някакви други забележителности.

# 502
Благодаря за бързия отговор. "Престрашихме" се все пак да купим самолетни билети и ще разказвам като се върнем.

# 503
Андалусия е магия и не се страхувайте изобщо.
Ние почти всяка година ходим в тази част на Испания, според нас прекрасно място за почивка. Ще ви хареса и ще се връщате отново и отново

# 504
Здравейте, спонтанно решихме да посетим Андалусия между 22.12 и 29.12. Планираме да кацнем в Малага и наемем кола, за да обикаляме. Благодарение на споделените тук мнения се ориентирах как да разпределим дните и къде да се спи. Не виждам обаче никъде мнения на някой, посетил тези дестинации по Коледа. За туристическите обекти- ще проверя кой и кога ще работи. Но дните 24.12 и 25.12 ще има ли какво да се прави, ще работят ли магазини и ресторанти? Моля за впечатления и съвети на  хора, прекарали Коледа в Андалусия😊
Само имайте предвид, че испанците си уважават Коледата и често магазините са затворени по празниците, например на 24 може да работи хранителен магазин до към 15:00 -16:00 и на 25 нищо да не работи...Най-много някой китайски шоп...
Не съм сигурна за точние дати..
Рестораните обикновено за пълни с цели фамилии, така празнуват всичко на семейни обеди, вечери..
Просто си предвидете храна за всеки случай.

Иначе красива разходка ви желая!

# 505
  • Пловдив
Може да резервирате предварително за критичните 24 и 25 ресторант през The Fork. Даже имаше сериозни отстъпки, като гледах наскоро. Изтеглете си приложението, върши отлична работа за Испания.

# 506
Страхотни сте! Благодаря за практичните съвети🤗

# 507
  • Някъде в Европа...
Здравейте! Честита Коледа! Да има здраве, спокойствие, топлина и уют в домовете ви!

Извинявам се, че не съм чела основно и ще се нуждая от бързата ви помощ! Сега ще се връщам назад да чета...
Скочих в едно приключение Simple Smile..За запълване на резервация в апартамент в Севиля, в който титулярите не могат да отидат, реших буквално за 1 час миналата вечер, с 2 големи тийнове, да заминем в Севиля за 4 нощи от 30.12. до 03.01 Simple Smile Снощи купих и самолетните билети. Имаме само запазен апартамент в центъра на Севиля. Оттам нататък - нищо Simple Smile
Та всякаква информация ще ми е от полза - сайтове за транспорт, евентуално за заведения, събития по празниците и на открито, полезни съвети, евентуално какво да посетим - имаме 3 пълни дни, въпреки че и само разходка да си остане, не бихме съжалявали. Тепърва почвам да гледам, дори и предвижването от летището...Владея испански, ходила съм за един ден в Севиля през 2019 г., част от организирана екскурзия и автобусът ни оставяше пред Катедралата и PLaza de Espana, не съм се сблъскавала тогава с нищо организационно.
Благодаря предварително и светли празници!

# 508
През септември отново ще посетим красивата Андалусия.
За двореца Алхамбра в Гранада от кой сайт купувате билети и колко дни предварително?

# 509
  • Пловдив
https://tickets.alhambra-patronato.es/
Максимално рано. Ние купихме билети ноември за май и имаше доста продадени.
Ако ще ходите до Каминито дел рей без гид, също действайте бързо.

Общи условия

Активация на акаунт