АНДАЛУСИЯ

• 42 209
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
AIR, аз съм извадила следните забележителности за Севиля - plaza de Espana, parque de Maria Louisa, royal Alcazar, la Giralda, Torre del Oro, metropol Parasol, Isla de la Cartuja, la Maestranza de Sevilla.

# 511
На Каминито дел Рей не съм планирала да ходим. Сега четох, но доста страшничко ми изглежда.
Пише, че е обезопасено, но ми се струва място с висок адреналин.
На Ронда ми се струва по-спокойно.

# 512
  • София
За Алхамбра поне 2 месеца, според мен. Септември си е сезон, ако си знаете програмата действайте и по-рано.

AIR, щом сте в центъра, транспорт не ви трябва, централна част е най-добре пешеходно. То това ѝ е хубавото на Севиля.
Ако не сте били досега задължително Катедралата, Алказар и пласа Еспаня, разходка около реката, евентуално Маестранца.
За събития - може би страница на града ще има информация.

# 513
  • Germany
Като коментирате Севиля да попитам и аз нещо. Как е най-удачно да се придвижи човек от летището до центъра и катедралата?
И втори въпрос, много ли са натоварени забележителностите на града и необходимо ли е предварително закупуване на билети за Алказар и Катедралата? За Малага не ми се е налагало да купувам нищо предварително, и се справяхме съвсем спокойно и в наш си ритъм, но за Севиля не намирам информация. За април съм резервирала.

# 514
  • София
Отвори Гугъл мапс и натисни тази иконка - ще видиш маршрута на автобуса :

# 515
За април предполагам ще има повече хора. В Севиля сме били в края на февруари, без тълпи.
За Катедралата купихме на място билети,  почакахме около половин час.
За Алказар ви съветвам да си вземете предварително.
За Метропол Парасол също си бяхме взели предварително,  но там нямаше много хора, защото работи до късно вечерта.

# 516
За Алказар онлайн предварително, а за катедралата може и на място.
Каменисто Дел Рей е било опасно някога.
В момента може да се изтича с ръце в джобовете.

# 517
Не бих изтичала Ел Каминито Дел Рей с ръце в джобовете. Не само защото не е чак толкова лесно, а и защото така ще пропусна красивите гледки. Иначе е обезопасено и ако човек внимава и не се навежда над парапетите, няма как да падне.

# 518
  • Mediterraneo
Здравейте, честита Нова година!
Планирам Севиля и Кордоба за края на месеца, две нощувки в Севиля и една в Кордоба. Ще пътуваме с кола. Първо мислех първата нощувка да е в К., че ни е малко по- близо, но дъщеря ми ще пътува от Астурияс до С., та по- дългия път ще го направим точно на отиване.
Ще се върна да прочета темата. Още нямам букнати места за настаняване, нито списък със забележителности. Само ми дайте насока за коя забележителност трябва да се купува предварително вход, да вземам да се ориентирам.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 19:25 от Тарталета

# 519
Тарталета, бих предложила да си вземете предварително билети за Мескита де Кордоба и Алказар де Кордоба, както и за Алказар де Севиля и Катедралата в Севиля. Ние ходихме в Андалусия в началото на май и бях много щастлива, че имахме предварително закупени билети за всички значими забележителности.
Възможно е в края на януари да няма голям туристически наплив и да не е необходимо, не зная.
Аз лично предпочитам да съм наясно с основната част от графика, което ми оставя достатъчно време за "безцелни" разходки, спокойно хапване и пийване и тн. и ми спестява чакане по опашки или разочарование, че няма възможност за посещение на важна забележителност.

# 520
Аз бях в Кордоба през февруари 2022. Мескита де Кордоба беше почти празна и беше невероятно удоволствие да я разгледам.

# 521
За Кордоба няма нужда от предварително купуване на билети.
За Севиля за Алкасара и катедралата е добра идея да има предварително купени.

# 522
  • BG-DE
За края на януари не мисля, че има нужда от предварително купуване на билети за каквото и да е. Ние бяхме по тези места в края на ноември и за нищо предварително не сме купували билети, опашка имаше само за нощния алказар но беше уикенда, в понеделник нямаше никой.

# 523
  • На морето!
За края на януари не мисля, че има нужда от предварително купуване на билети за каквото и да е. Ние бяхме по тези места в края на ноември и за нищо предварително не сме купували билети, опашка имаше само за нощния алказар но беше уикенда, в понеделник нямаше никой.
В Севиля ли е нощния Алкасар и какво представлява, по-добре ли е от дневния билет?

# 524
  • BG-DE
Различно нещо е, много красиво светлинно шоу в градините на двореца.

Общи условия

Активация на акаунт