АНДАЛУСИЯ

• 42 214
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ще ми интересно и на мен да прочета впечатления за нощното посещение на Алкасар, виждала съм снимки, но не съм влизала по тъмно.

# 526
  • BG-DE
Мен лично много ме впечатли, приказно красиво, все едно попадаш в друг свят. Ето тук може да добиеш бегло впечатление https://youtu.be/CaeuaN1DoOY?si=7NWyDxg5uOa0sFSj

# 527
  • София
Да, красиво е. Но според мен не може да замести дневното посещение.

# 528
  • BG-DE
Разбира се, в дневното разглеждаш самия дворец, който е много интересен, но и двете си заслужават, съвсем различни изживявания са. Интересно през лятото когато се стъмва късно кога ли започва нощното шоу, сега най-ранните билети бяха от 19.30 🤔

# 529
  • Пловдив
Някой правил ли тандемен полет с парапланер в Андалусия и къде?
Съпругът ми ще е рожденик по време на пътуването ни и искам да го изненадам. Над Ронда или над Севиля би било по-атрактивно?

# 530
Някой  рентвал ли е кола от Малага и правил ли е с нея пътуване до Мароко през Гибралтар?
Дали може с рентакар да се направи?

# 531
Трябва да се пита изрично фирмата, защото обикновено май в договора е заложено, че не могат да се напускат пределите на страната. Предполагам, освен застраховките, и цената ще е различна.

# 532
  • Mediterraneo
Слагам тук линк към официалната страница на Катедралата в Севиля, откъдето препоръчвам да се купят билетите за там. Всички останали сайтове, които изръчках, предлагат входовете с голяма надценка. Отделно тук има много опции за намаления и безплатен вход, за живеещите в страната.
https://www.catedraldesevilla.es/
Ако бях ползвала някой от другите сайтове, щях да платя 54 евро за 4 човека, сега платих само 20- възрастен, ученик и двама регистрирани безработни( голямата ми дъщеря е и учаща, но е регистрирана като безработна, защото си търси работа, а аз по принцип не работя 2-3 месеца годишно, такъв ми е договорът за работа).

# 533
В края на март ми предстои ходене до Андалусия. Не ми е за първи път, но въпреки това темата ще ми бъде полезна. Ще отседнем в Малага, пристигаме следобед. Искаме единия ден да отидем до Севия и да направим една-две нощувки. Чуденето ми е логистично. Да речем в събота ранен следобед кацаме в Малага и директно отиваме към Севия, където правим и целия следващ ден с нощувка и се връщаме в понеделник сутрин в Малага. Оттам вече си правим другите дни обиколка на Кордоба, Аламбра и т.н.
Или просто през седмицата да отидем сутрин към Севия, да нощуваме там и да се върнем на следващия ден.

# 534
Моля да ми предоставите линк за билети за Алхамбра. Попадам на някакви съмнителни такива с астрономически цени...

# 535
  • Mediterraneo
Лайк, като ще имате 1-2 нощувки в Севия, защо оттам не продължите към Кордоба, 140 км са, от Малага до Кордоба ти идват 160.

Това е официалният сайт на Аламбра Гранада.
https://tickets.alhambra-patronato.es/

# 536
Лайк, като ще имате 1-2 нощувки в Севия, защо оттам не продължите към Кордоба, 140 км са, от Малага до Кордоба ти идват 160.

Това е официалният сайт на Аламбра Гранада.
https://tickets.alhambra-patronato.es/
Хм, не го бях поглеждала така, но също е вариант. Като цяло не ми се ще да местим нощувки всеки ден, защото означава и местене на багаж и ангажимент с него. А ще ползваме публичен транспорт. Ще погледна къде в Кордоба може да си оставим куфарите на съхранение, за да обиколим и вечерта да ходим към Малага. Или пък да нощуваме.
Благодаря ти много за идеята.
Да имах 15 дни в Андалусия, знам как да си подредя маршрута, но с една седмица само е голям компромис.

# 537
  • Mediterraneo
А, с обществен транспорт е друго, това не го отчетох като факт. Ние ще сме с колата. Мислех първо Кордоба, но пък щерката ще лети до Севия и промених плана. 2 нощувки в Севия, тя се прибира, а ние ще направим и 2 дни( 1 нощувка) в Кордоба.
Момичета, ще дам линкове и към други официални страници на забележителности при необходимост. Направо свят ми се зави колко сайтове предлагат билети на двойни и тройни цени!

# 538
  • София
На жп гарата в Кордоба има място за багаж. Взимат се жетони от едно апаратче отпред. Проблемът е да има свободни клетки, тъй като не са много.
Предполагам, че вече има и други места, обикновено магазинчета, в които може да си оставиш багажа. Ние имахме късмет и хванах свободна клетка и не съм проверявала за друго място.
Няма проблем с транспорта. Ще спестите време, ако не се връщате до Малага постоянно.
Ние направихме Севиля-Кордоба и то със закъснение на влаковете и привечер Гранада с автобус. Там спахме, 2 нощувки разгледахме и след това отидохме в Малага. Ако сте с малко багаж, за мен е по-добре, отколкото по два пъти на ден пътуване.

Не яма да е лошо в първия пост да се сложат линковете, само аз няколко пъти съм поствала линка за Алхамбра, но явно се губи из информацията.

# 539
Да, линковете ги има и в тази и миналата тема, но потъват, а и който не му се четат.

Общи условия

Активация на акаунт