АНДАЛУСИЯ

• 42 080
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, купих билети за Алхамбра като часът за посещение на Насридите е 14:30. Пише, че трябва да се явим на касите 1 час по-рано. За кои каси става дума? Там билетите, които имаме се сменят с други ли? И това се намира в някоя вътрешна част на Алхамбра или на входа на дворцовия комплекс. Объркано ми е. Ако може малко по-подробно да обясните къде в колко часа да сме. И въобще колко време трябва за разглеждане?

# 646
  • София
Доколкото разбрах, нови билети се издават, когато се ползва някакво намаление. Затова се ходи на касата с документ за самоличност, за да се провери основанието за намаление и се издава билет. Ние имахме два редовни и два намалени (за дете и пенсионер), но трябваше и четирите да получа на касата. Ако сте повече хора, може един да отиде с всички документи и да получи билетите. Наистина пише 1 час по-рано, за да имате време спокойно да стигнете до Двореца на Насридите и да изчакате опашката, като е включено и презастраховане с време. Самото получаване на билетите става супер бързо. Касите се намират при главния вход на комплекса - https://maps.app.goo.gl/ZhpHDKYoeXGomzVf6
Изглеждат така:

За цялостното разглеждане ние отделихме 4,5 часа, без да бързаме. Може и по-малко време да се стои, въпрос на предпочитания.
И не се тревожи толкова - не е толкова сложно, колкото изглежда. И аз се бях пищисала отначало, но на място всичко се подреди спокойно.
Все пак не е добре да се закъснява за посочения час за двореца, като трябва да се предвиди, че за влизането се чака 20-30 минути (ние бяхме през февруари 2022 г.). Билетите се пазят през цялото време, тъй като ги проверяват няколко пъти вътре в комплекса заедно с личната карта.

# 647
Много благодаря, Миленка! Изключително полезна ми бяхте!

# 648
Може ли и аз да включа с въпрос: за Алахамбра къде е най-удачно да се паркира?

# 649
  • Deutschland/HE
Има много голям паркинг, точно до входа и не беше много скъп.
Носете си личните карти! Миналата година сина ми си оставил в хотела портмонето (нали бил с нас и не му трябвало). Добре, че имах снимка на личната карта в телефона, чакахме на отделна опашка, дадоха му някакъв пропуск...

# 650
  • София
Здравейте, купих билети за Алхамбра като часът за посещение на Насридите е 14:30. Пише, че трябва да се явим на касите 1 час по-рано. За кои каси става дума? Там билетите, които имаме се сменят с други ли? И това се намира в някоя вътрешна част на Алхамбра или на входа на дворцовия комплекс. Объркано ми е. Ако може малко по-подробно да обясните къде в колко часа да сме. И въобще колко време трябва за разглеждане?
Мисля, че дават този час за да може да имате време да стигнете до входа на Двореца на време. От главният вход до там си има ходене, а и зяпане и снимки и после на самия вход на Двореца има опашка, която също трябва да предвидите.

# 651
Здравейте.
Подкрепям последното мнение - отидете поне 30 мин по-рано като абсолютен минимум. На мен не ми беше нужно да минавам през каса и пак ми отне горе-долу 30 минути за самото влизане в Двореца на Насридите. Беше делничен работен ден, но имаше опашки навсякъде, където има проверка, както и много групи ученици, туристи и т.н. Ще ви трябва и малко време да се ориентирате.
Приятно пътуване!

# 652
Благодаря за всичко отговори! Един час преди часът за Насридите ще сме пред главния вход на Алхамбра. Не обичам да се притеснявам.

# 653
Ронда ни е в плановете за тази година,  не сме я посещавали. Виждам, че от Малага има автобуси.
Тъй като ще почиваме в Беналмадена, видях, че и от там от пристанището има автобус.
Колко часа да си предвидим за Ронда, голяма ли е, забележителностите в центъра ли са?

# 654
  • София
Ако искате да разгледате и Алказаба може и повече от час преди Двореца. Да минете и през двореца на Карлос за десетина минути и снимки по пътя от главния вход.

# 655
Ако искате да разгледате и Алказаба може и повече от час преди Двореца. Да минете и през двореца на Карлос за десетина минути и снимки по пътя от главния вход.

А другите забележителности не може ли да се разгледат отново след двореца?

Ще съм благодарна да ми препоръчате какво да разгледаме набързо и къде да хапнем в самата Гранада - за не повече от 2 часа?

Да споделя и нашия казус -  за някой може да е полезен. Резервирахме билети, но мъжът ми си смени личната карта. Писах на мейл да дам новия номер и ми отговориха, че не се налага. Ако имената му съвпадат на място щели да ми издадат билет, нищо че личната карта е друга. За всеки случай съм си разпечатала и отговора за да им го предоставя на касите. Ще пиша дали е проработила схемата.

Нещо много напрегнато ми идва с тази Алахамбра  - нямаше друга възможност за билети освен в деня, в който пристигаме - сега директно от летището в Малага - наемаме кола, разглеждаме Алахамбра и Гранада/ако успеем/ и после газ до Севиля за да се настаним и нощуваме там в нормално време. Притеснено ми е, че за всичко има часове, които да гоним - дано си заслужава.

# 656
  • София

А другите забележителности не може ли да се разгледат отново след двореца?

Ще съм благодарна да ми препоръчате какво да разгледаме набързо и къде да хапнем в самата Гранада - за не повече от 2 часа?

Да споделя и нашия казус -  за някой може да е полезен. Резервирахме билети, но мъжът ми си смени личната карта. Писах на мейл да дам новия номер и ми отговориха, че не се налага. Ако имената му съвпадат на място щели да ми издадат билет, нищо че личната карта е друга. За всеки случай съм си разпечатала и отговора за да им го предоставя на касите. Ще пиша дали е проработила схемата.

Нещо много напрегнато ми идва с тази Алахамбра  - нямаше друга възможност за билети освен в деня, в който пристигаме - сега директно от летището в Малага - наемаме кола, разглеждаме Алахамбра и Гранада/ако успеем/ и после газ до Севиля за да се настаним и нощуваме там в нормално време. Притеснено ми е, че за всичко има часове, които да гоним - дано си заслужава.

Това всичкото в един ден ли?

Алхамбра си заслужава всяка минутка. И аз бях стресирана заради точните часове, но на място всичко се случва лесно и нещата си идват по местата. Освен двореца всичко друго можете да разглеждате както прецените. Преди или след него, няма посока на движение! Ние си бяхме купили разни вкусотийки(емпанади и напитки) и си направихме страхотен обяд на една слънчева пейка, наслаждавайки се на гледката.  Предвидете си, че от Малага до Гранада е около час и половина/два.

# 657
  • София
По принцип може, да се разгледат и после, но за мен е по-логично да е преди Двореца, те са от двете страни на входа, а след Двореца да се продължи към Хенералифе, вместо да се връща човек наобратно..

# 658
От Малага летището до Гранада плюс Алхамбра в един ден ми се струва горе-долу ок. Ама после и търчане до Севиля,  при това същия ден?
О, не. Защо не преспите в Гранада?
Не бих си го причинила, нито на себе си, нито на хората с мен.

# 659
  • Mediterraneo
Абсолютно! Аз направо оставих Малага и Гранада за друго пътуване, такива препускания изобщо не са по вкуса ни. По- добре по- малко неща да видя, но качествено, да се насладя на изживяването, отколкото цял ден да търча и после да си спомням само стреса от това.

Общи условия

Активация на акаунт