АНДАЛУСИЯ

• 42 643
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Няма как вече да се промени плана. Първо направихме резервации за нощувки - невъзвръщаеми - после се оказа, че за Алахамбра има билети само за деня, в който пристигаме. Изобщо не беше идеята да я разглеждаме по пътя за Севиля, но няма начин. Пристигаме в 8.30 на летището в Малага - после Алахамбра е от 14 ч, но от там вече де Севиля ще трябва някак да пристигнем до 20-21 ч.

# 661
  • София
Не ми изглежда непосилно.

# 662
  • София
ssiillvvyy, имайте предвид, че в Алхамбра  можете да влезете и по-рано и да разгледате други части на комплекса, а в 14 часа да влезете в Двореца на Насридите. След него можете да продължите, ако ви е останало нещо.

# 663
  • София
Не ми изглежда непосилно.
Да, не е непосилно, но това пътуване до Севиля пришпорва програмата... Как да се размотаваш и разглеждаш бавно и лежерно, като в главата ти тиктака часовник, че те чака дълъг път, в който караш и трябва да си в кондиция. И като  каза, че са в Малага в 8.30, това означава ранен полет, ранно ставане, в края на деня се чувстваш като парцал и не се наслаждаваш на атмосферата и пътешествието!  Играли сме го и вече избягвам такава натоварена програма! Не че е невъзможно, но убива удоволствието от пътуването и наслагва напрежение!

Силви, да изкарате добре, Алхамбра си заслужава, отделете си време да разгледате спокойно, пък Гранада ще разгледате друг път.

# 664
  • Балчик
От много време съм си заплюла посещение на Севиля и най-после ще ми се осъществи мечтата. Ще пътуваме в края на март с полет и 5 нощувки до Севиля. Реално ще имаме 4 пълни дни. Понеже сме от туристите които не си дават много зор и обичаме бавно да разглеждаме всичко, решихме да разгледаме града за 3 дни и единия ден да отидем до Кордоба. Ще ползваме обществен транспорт, няма да наемаме кола. Разбрах, че е добре да вземем билети за Алказар в Севиля и за Мескита в Кордоба / все още не съм взела/. Въпроса ми е има ли нужда да взимам билети и за катедралата в Севиля или за други забележителности или там не се чака много. Освен Кордоба има ли друг град наблизо / до час , час и половина път/ който си заслужава да разгледаме ако остане време.

# 665
  • Някъде в Европа...
Освен Кордоба има ли друг град наблизо / до час , час и половина път/ който си заслужава да разгледаме ако остане време.
Аз много исках Кадис, но един таксиметров шофьор ни прецака ,(дълга история). Остава си в списъка ми като бъдеща цел...

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 09:07 от AIR

# 666
От много време съм си заплюла посещение на Севиля и най-после ще ми се осъществи мечтата. Ще пътуваме в края на март с полет и 5 нощувки до Севиля. Реално ще имаме 4 пълни дни. Понеже сме от туристите които не си дават много зор и обичаме бавно да разглеждаме всичко, решихме да разгледаме града за 3 дни и единия ден да отидем до Кордоба. Ще ползваме обществен транспорт, няма да наемаме кола. Разбрах, че е добре да вземем билети за Алказар в Севиля и за Мескита в Кордоба / все още не съм взела/. Въпроса ми е има ли нужда да взимам билети и за катедралата в Севиля или за други забележителности или там не се чака много. Освен Кордоба има ли друг град наблизо / до час , час и половина път/ който си заслужава да разгледаме ако остане време.
Здравейте. И нашата програма е такава, но летим на 08.03., 4 нощувки. Има безплатно посещение на Катедралата в неделя( вижте пак в сайта, защото когато вземах безплатните билети, бяха обявени само 09. и 16.03). Купих билети за Алказар. Единия ден сутринта с влак(71.40 евро в двете посоки за двама) от Севиля( Santa Justa) отиваме в Кордоба, предварително отново купих билети за Мескита...
Запазих чрез The Fork за хапване😊

# 667
  • София
Кадис си заслужава, около час и половина е в посока, ако остане време е идеален за един ден разходка.

# 668
  • Mediterraneo
Билети за Катедралата също онлайн по- добре, опашки пред касите има винаги, не знам дали продават за същия ден билети. Алказар в Кордоба също е много красиво място.

# 669
  • Балчик
Билети за Катедралата също онлайн по- добре, опашки пред касите има винаги, не знам дали продават за същия ден билети. Алказар в Кордоба също е много красиво място.

Да и за катедралата ще вземем предварително. Мислим в един ден да ги посетим Катедралата и Алказар в Севиля. Един ден за Кордоба и другите два дни за по-лежерни разходки и забележителности в Севиля/ а ако пък остане повече време, може и до Кадис да отидем/.

# 670
Благодаря на всички за отговорите.
Пак се включвам с въпрос:
От къде точно купувате билети за Алказар? Намерих един сайт, на който билетите са 15.5 евро - не мога да разбера това някаква уловка ли е?
По принцип билетите за Алказар включват ли посещение на още няколко музея? На керамиката и още нещо бяха?

# 671
  • Mediterraneo
Защо да е уловка? Напротив, това е официалният сайт, там билетите са най- евтини, нагледах се на всякави "оферти" и предложения по сайтовете. Моите учащи даже влязоха за по 8 евро в Алказар.
Не знам какво друго включва, защото не съм се интересувала от музеи, ама на билета пише, че включва само градините, сега го зачетох.

# 672
Специално за Алказар в Севиля,  градините са много хубави,  както и двореца отвън. Вътре не е нещо особено.

# 673
  • София
Вътре има две емблематични зали - Salon de embajadores и Patio de Muñecas. Малко по-обран е от Алхамбра, но много красив, а градините са чудесни - въобще задължително за посещение в Севиля. Приятно е и посещението на кралските покои. Дворецът е действаща резиденция на кралското семейство, когато е в града, но няколко стаи са отворени за разглеждане, но трябва да се види по кое време.

# 674
  • София
Планирам в единия от дните да отидем до фара на Тарифа.
Днес, разглеждайки мястото в Гугъл мапс, видях, че пътят – точно преди острова - е затворен с метална решетка.
Тук -  https://turismodetarifa.com/que-visitar/isla-tarifa/ - прочетох това:
Посещенията в Интерпретационния център на остров Тарифа, винаги с предварителна резервация, се управляват от общинския туристически офис:
centrodeinterpretacionisladetarifa@aytotarifa.com
Тел: 678 904 046
Можете също да посетите парка с разрешение от природния парк Strait.
pnestrecho.dtca.cagpds@juntadeandalucia.es
Тел: 600 161 885
Някой посещавал ли е острова? До мястото на фара?
Можете ли да споделите опит?

Общи условия

Активация на акаунт