АНДАЛУСИЯ

• 42 899
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Моля да ми препоръчате място в Севиля, където можем вечер да хапнем и гледаме фламенко на живо. Иска ми се да не е твърде туристическо място. В града сме само за 1 вечер (петък). Предполагам, ще трябва резервация. Моля да ме насочите има ли как да бъде направена от разстояние.
и мен ме интересува същия въпрос

# 196
  • Пловдив
Не мисля, че има едно място, в което първо да хапнете, а после да гледате фламенко. Това е нещо като да идете на театър в камерна зала и първо да се нахраните в залата, а след това да гледате постановката.
Фламенко има на доста места, на място можете да прецените кое ви е удобно. Около 1 час продължава. А хапването пак по ваш избор преди или след фламенкото.

# 197
И аз търся фламенко шоу в Севиля. Ние ще сме там три дни с две нощувки и едната вечер искаме да посветим на фламенко.
Разгледах различни възможности. Има места като този театър - изглежда чудесно, представлението е точно с усещане, че си на театър:
https://teatroflamencosevilla.com/en/?gad_source=1&gclid=CjwKCAi … AQAvD_BwE#theatre

Има и друг тип места, където представлението е по-автентично, импровизирано, изпълнителите танцуват както душата им диктува в момента. В тази фламенко къща сцената е във вътрешния двор на сграда на няколко века. Твърдят, че няма предварителна хореография и репетиции:
https://lacasadelflamencosevilla.com/en/contact/

Някой може ли да сподели впечатления и препоръка към какъв тип фламенко шоу да се насочим?

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 11:34 от Vetrena

# 198
  • София
Спонтанно фламенко може да засечете и на площад Испания.
Това място също е със "спонтанно фламенко", любители танцуват http://lacarbonerialevies.blogspot.com/
Но съм била два пъти - единият беше страхотно, последният през октомври - не ми допаднаха изпълнителите.

# 199
Здравейте, планирам пътуване в района с кола под наем; Изчетох ви и благодаря за споделените мнения;
Ще продължа да ви следя и сред това ще споделя и аз.

# 200
Това е сайтът. При мен също дава грешка, но през браузъра Опера влизам с включен VPN и към момента има билети за датите в жълто и зелено за ноември

Няма логика, трябва да се наблюдава. Обикновено в полунощ на деня пускат, но това за мен е краен случай, ако не се появят преди това.
Това ако ви трябват за сега.
Ако проблемът е със сайта, моето решение беше споменатото по-горе.
Видях ,че цената за разглеждане на всичко е 19 евро за възрастен, а за студент 12,73 евро-бъркам ли ? това ли е основния билет и достъп до всички зони и градини ли имаш?

# 201
  • София
Да, това е основният билет - включва свободно разглеждане на комплекса с фиксиран час за Двореца на Насридите, 19.09+малка такса.
Има билет за притежатели на European Youth Card - 12,73, но сигурно ще искат да се удостовери с картата.
Същата е цената за 12-15 годишни и възрастни европейци над 65, хора с увреждания над 33%.

# 202
Кой е официалния сайт на Алхамбра. Може ли линк?

# 203
  • София
Влизам в темата да кажа, че който ще ходи в Андалусия през април може да хване коридатата. Билети и дати има тук. https://ticketstoros.com/ Ние ползвахме тях за коридатата във Валенсия. Така, че сайта и проверен. (моля, спестете ми коментарите за животните, пускам информацията единствено като информация и не желая мнението ви по въпроса). Пояснявам само, че коридатата в някои области на Испания вече е забранена, но в области Мадрид, Андалусия и Валенсиана видно още се провежда. Ако някой го интересува инфо за самата корида, може да разкажа.

# 204
Влизам в темата да кажа, че който ще ходи в Андалусия през април може да хване коридатата. Билети и дати има тук. https://ticketstoros.com/ Ние ползвахме тях за коридатата във Валенсия. Така, че сайта и проверен. (моля, спестете ми коментарите за животните, пускам информацията единствено като информация и не желая мнението ви по въпроса). Пояснявам само, че коридатата в някои области на Испания вече е забранена, но в области Мадрид, Андалусия и Валенсиана видно още се провежда. Ако някой го интересува инфо за самата корида, може да разкажа.
За жалост за нашите дати в Севиля няма представление. Ще ми бъде интересно да разкажете

# 205
  • София
Който ходи на корида да внимава да си взима места на сянка, ако има възможност.

# 206
  • София
Здравейте! Планирам почивка в южна Испания с полет до и от Малага. Ще разполагаме с 6 пълни дни, като искаме да включим в програмата си обиколка в Малага, Гранада + Алхамбра, Кордоба, Каминито дел рей, замъкът Коломарес и Севиля. Няма да наемаме кола под наем и ще се придвижваме с влакове или автобуси. Според мен за това време програмата не е много натоварена, но се чудя как да планирам нощувките ни, като със сигурност 2 или 3 нощувки искаме да бъдат в Севиля. Дали е ок да използваме Малага за отправна точка през останалото време и да пътуваме до градчетата или да се позиционираме в по-малък град като Беналмадена или Торемолинос? На разположение съм за всякакви съвети и идеи от ваша страна Simple Smile

# 207
Колко време сте отделили за Каменито Дел Рей?
Наскоро гледах снимки и ми хареса много.
Иначе Малага е прекрасен град .

# 208

Аз искам да извървя El Caminito del Rey това лято, но съм се насочила към организирана екскурзия. Доколкото виждам по сайтовете - около 2 часа е самият преход.

# 209
  • София

Аз искам да извървя El Caminito del Rey това лято, но съм се насочила към организирана екскурзия. Доколкото виждам по сайтовете - около 2 часа е самият преход.

И аз разглеждах организирана екскурзия, мисля че ще е доста по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт