АНДАЛУСИЯ

• 42 182
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, искам да попитам в каква валута можем да се разплащаме в Гибралтар и забележителностите и каква е цената на лифта до скалата?

Цените са в паунди. Но като кажете, че плащате в евро, ви изчисляват колко. Аз седнах в заведение и преизчисляването беше точно. Но като си купих магнит и картички продавачът ме изцака. Това го разбрах после. И мобилните данни да си изключите,че не са в еврозоната .
Не виждам нито една причина да искам някой да ми изчислява каквото и да е в евро или каквото и да е друга валута.
Колкото струва  си плащам с карта и това е.
И тогава банката ви го изчислява, а курсът за картови плащания и екзотични валути не е особено изгоден.
Със сигурност няма да е по-зле от курса на продавача, а и сама каза, че са те излъгали.

Паунда екзотична валута ли е?

Ако пък се държи да се плаща в кеш, пак не разбирам защо няма паунди кеш, а ще се плаща в кеш в евро по курс на продавача?

Изобщо някво усложняване без никакъв смисъл

# 391
А има ли някой, който се е качвал пеш,а не с лифта по Гибралтарската скала. Колко е като разстояние в км от долу?

# 392
А има ли някой, който се е качвал пеш,а не с лифта по Гибралтарската скала. Колко е като разстояние в км от долу?
1час и нещо в посока.

# 393
Качването пеш не е проблем, но трябва да следите маркировката.Слизането след това е по стълбите.
Има различни маршрути и препоръчвам разходката пеш.

# 394
Благодаря Ви, а в този случай при качването пеш къде се плаща за скалата и има ли указателни табели къде са маймуните, пещерата и балкона с гледката?

# 395
Маймуни има на много места, доста са. Не седят на едно място, все пак са свободни, не затворени.
Ще видите много. Не помня дали е имало табели за пещерата, но няма как да я пропуснете.

# 396
А има ли сувенири-магнити или нещо друго с изобразени маймуни и скалата и може ли да се купят покрай скалата или на нея. Може ли такива дребни неща да се пазаруват с карта или трябва да предвиждам британски лири в кеш?

# 397
  • София
А има ли сувенири-магнити или нещо друго с изобразени маймуни и скалата и може ли да се купят покрай скалата или на нея. Може ли такива дребни неща да се пазаруват с карта или трябва да предвиждам британски лири в кеш?

Има магазинче за сувенири на входа/изхода на пещерата. Ако не се лъжа с карта плащах там.

# 398
Здравейте! Някой може ли да препоръча фирма за трансфер от-до летището в Малага?

# 399
  • Germany
ако пристигнете през деня, ползвайте автобуса А експрес, който спира в дясно от изхода на летището. За 4 евро сте там.
https://www.emtmalaga.es/linea-express-aeropuerto
Ако не ви е удобно, ползвайте UBER или BOLT, много се ползват в Малага, и са много удобни. 20 евро е от летището до центъра, като ви оставят точно на адреса.

# 400
Благодаря много! ❤️

# 401
Здравейте, някой ходил ли е в Гибралтар с детето си сам на екскурзия? В смисъл без таткото или майката? Ще можем ли да минем двете само с паспортите? Детето е на 11 години?

# 402
Здравейте,

Обмислям пътуване до Севия/ Кадиз, към края на октомври, и реших да погледна за билети за влак информативно между двата града - дава ми, че влаковете са вече пълни и няма билети почти никакви (конкретно за 20ти октомври, тъй като за тогава има самолетни билети до Севия, и мислех направо към Кадиз в същия ден)

Възможно ли е или просто да гледам отново по-късно? Вижда ми се странно да няма места, преди сме си взимали билети на място за Ренфе между други градове в Испания, и не е имало проблеми, но това преди няколко години, та реших да попитам дали има промени?

Много благодаря предварително.

# 403
  • София
Още не са пуснати в продажба. Не че е редно точно това да изписва в такава ситуация, но .... РЕНФЕ 🙃.

# 404
Още не са пуснати в продажба. Не че е редно точно това да изписва в такава ситуация, но .... РЕНФЕ 🙃.

Да, и аз така предположих... но все пак като пише, че няма билети човек се стряска Simple Smile

Много благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт