АНДАЛУСИЯ

• 42 182
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Къде е по добре да се отседне през февруари в Малага или Марбея ?

# 376
През февруари според мен в Малага. Идеята ви предполагам е разходка до красивите градове на Андалусия.
Марбея е за по-топло време, когато може и да плажувате.

# 377
Здравейте, искам да попитам в каква валута можем да се разплащаме в Гибралтар и забележителностите и каква е цената на лифта до скалата?

# 378
  • София
Имат собствена валута - гибралтарски паунд, който е вързан към британския. Британският паунд също се използва и приема навсякъде.
Евро приемат някои места, но съвсем не всички.

# 379
Кой от двата града да посетим Ронда или Нерха?
Ронда ми се струва доста далече от Малага.
В Севиля, Кордоба, Гранада сме били, като може и да повторим, но и нещо ново ми се иска.
Гибралтар не ме влече.

# 380
# 381
Здравейте, искам да попитам в каква валута можем да се разплащаме в Гибралтар и забележителностите и каква е цената на лифта до скалата?

Цените са в паунди. Но като кажете, че плащате в евро, ви изчисляват колко. Аз седнах в заведение и преизчисляването беше точно. Но като си купих магнит и картички продавачът ме изцака. Това го разбрах после. И мобилните данни да си изключите,че не са в еврозоната .

# 382
  • София
Кой от двата града да посетим Ронда или Нерха?
Давам още един глас за Ронда. Ако трябва да избираш между двата.

# 383
Ронда за един ден става, нали?
С тръгване от Малага?

# 384
  • София
Ронда за един ден става, нали?
С тръгване от Малага?
Смело! 👍

# 385
С карта нали не е проблем да се плаща в Гибралтар? Например за забележителностите.

# 386

Цените са в паунди. Но като кажете, че плащате в евро, ви изчисляват колко. Аз седнах в заведение и преизчисляването беше точно. Но като си купих магнит и картички продавачът ме изцака. Това го разбрах после. И мобилните данни да си изключите,че не са в еврозоната .
Не виждам нито една причина да искам някой да ми изчислява каквото и да е в евро или каквото и да е друга валута.
Колкото струва  си плащам с карта и това е.

# 387
  • София

Не виждам нито една причина да искам някой да ми изчислява каквото и да е в евро или каквото и да е друга валута.
Колкото струва  си плащам с карта и това е.
И тогава банката ви го изчислява, а курсът за картови плащания и екзотични валути не е особено изгоден.

# 388
Не знам гибралтарската валута дали е по-екзотична от египетската, но в Египет при пазаруване с карта ми е обменяло на курс почти като курса на БНБ. Разликата беше супер малка и беше по-изгодно от това да обменям пари.
В Турция също ми беше по-изгодно да пазарувам с карта.

# 389
  • София
Възможно е, но зависи от банката - всяка има различен курс. Някои имат по-изгоден, други - не.

Общи условия

Активация на акаунт