АНДАЛУСИЯ

• 42 078
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Нашата програма беше следната (като има някои неща, които отчитам като грешки):
Две нощувки в Беналмадена
Една нощувка в Марбея (напълно излишна, хотела беше гаден, а от самата Марбея не останахме кой знае колко впечатлени, спокойно може да се посети за няколко часа)
Две нощувки в Севиля
Две нощувки в Малага

Като ходихме и до Гибралтар, Гранада, Каминито дел Рей.
Бях набелязала да посетим и Ронда и Кордоба, но просто нямахме сили, обикаляхме адски много, вървяхме по 20-25 км дневно. Но планирам пролетта отново да отидем, за да посетим и местата, които не успяхме.
В Севиля паркирането е много трудно, оставихме колата на платен паркинг (нямахме избор) и дадохме около 40 евро за ден и половина, на следващия сутринта тръгнахме, но пък не съжалявам, защото Севиля много ни хареса.

# 451
Здравейте. Имам закупени билети за Алхамбра, общо 5 на брой като единия от тях не включва двореца на Насридите ( просто нямаше места). Въпросът ми е дали е възможно доплащане на място?

# 452
  • Пловдив
Някой ходил ли е на Feria в Херес? Струва ли си? Как стои въпросът с паркирането по време на фестивала?

# 453
Здравейте, обмислям посещение на прекрасната Андалусия в края на месец май! Подходящо ли е времето или вече е доста топло за този район. Идеята ми е да да останем 7 нощувки , като вземем кола под наем и с нея да обикаляме всеки ден. Все още не успявам да наредя програмата с нощувките. Може ли съвет къде е най- удобно да нощуваме , на колко места? Ще сме двамата с мъжа ми, ще летим до Малага и оттам вече се чудя кой маршрут ще е най- удобен? Кое е задължително да не пропускаме?

# 454
  • София
Ще е топло, но не нетърпимо.
Нощувки в Севиля, Гранада и Малага.
Зависи все пак какво искате да видите.

# 455
Здравейте!
Започнах да следя темата, т.к. ни предстои посещение на Андалусия през м.март следващата година.
Пътуваме до Малага, където ще са нощувките, но обмисляме и вариант те да са  извън него, на подходящо разстояние, защото плануваме да посетим Севиля, Кордоба, Гранада, Ронда и евентуално Гибралтар. Предвижването ще е с коли под наем.
Групичката ни е от шестима възрастни и трима младежи. В букинг намерих къщи под наем подходящи за нашата групичка, но ще се радвам, ако някой също даде предложения.

# 456
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете колко време е необходимо за Камино дел Рей, дали има възрастови ограничения за деца, екстремно ли е, или съвсем нормално, дали трябва специални обувки?

Като ходихме и до Гибралтар, Гранада, Каминито дел Рей.
Бях набелязала да посетим и Ронда и Кордоба, но просто нямахме сили, обикаляхме адски много, вървяхме по 20-25 км дневно. Но планирам пролетта отново да отидем, за да посетим и местата, които не успяхме.
В Севиля паркирането е много трудно, оставихме колата на платен паркинг (нямахме избор) и дадохме около 40 евро за ден и половина, на следващия сутринта тръгнахме, но пък не съжалявам, защото Севиля много ни хареса.
[/quote]

# 457
Извървях Каминито дел Рей този август. Бях с организирана екскурзия - взеха ни сутринта от гарата, върнахме се към 14-15 ч. (не помня точно). Препоръчвам този вариант, защото човек не се чуди как точно да отиде, има си екскурзоводи, които разказват доста интересни неща по време на прехода, а и в цената към агенцията е включен и билета за влизане. Самият преход е между час и половина и два часа. Има възрастови ограничения за деца и е добре да сте със стабилни обувки - поне маратонки, ако не обувки за преходи. Забранени са сандали, джапанки, обувки с отворени пръсти, аз не препоръчвам да се ходи и с кецове, защото не са достатъчно стабилни. За екстремността - не е нещо, което човек да не може да извърви, но на жегата си беше изпитание. Пътеките са оградени с парапети, носят се и каски, така че ако човек не се надвеси над някоя урва, за да хване най-"невероятният" кадър - няма опасност от инциденти. Задължително си вземете достатъчно вода и пийте редовно по време на прехода! Също може да си вземете някакви енергийни барчета или бийф джърки, изобщо - нещо, което е компактно, но дава достатъчно енергия. Силно препоръчвам на закуска да хапнете достатъчно протеин. Последно - ако джобовете на дрехите не са достатъчно дълбоки, за да поберат телефон, може да си вземете чантичка за кръста. По време на прехода ще има моменти, в които ще е добре и двете ви ръце да са свободни и едновременно - да сте сигурна, че телефонът ви няма да падне и да не може да го вземете след това. А с чантичката на кръста си прибирате телефона, когато не ви трябва и го взимате много лесно, ако искате да снимате (аз поне снимах почти през цялото време). В чантичката също можете да си сложите и енергийната храна, за да Ви е подръка по всяко време.

Иначе Каминито е невероятно изживяване и си струва човек да го извърви.

Насреща съм ако има други въпроси.

P.S. Да допълня, че входът за Каминито е от едно място, а се излиза от друго, така че ако човек пътува със собствен транспорт може да е малко сложно.

P.P.S. В допълнение към удобните обувки, вземете и удобни дрехи. Аз бях с тениска от мерино и съм доволна от решението си, тъй като на жегата отвеждаше потта, а на сянка не изстивах. Удобният панталон също е много важен. Изобщо - направете плануване като за преход в планината.

# 458
  • София
Благодаря за отговора, мисля да го направим през януари, дано да работи тогава. Може ли да ми кажете името на агенцията, с която го направихте и прилизителна цена за 1 възрастен.   

# 459
Благодаря за отговора, мисля да го направим през януари, дано да работи тогава. Може ли да ми кажете името на агенцията, с която го направихте и прилизителна цена за 1 възрастен.   
Моята резервация беше с Get Your Guide и струваше около 50 евро за възрастен. Прегледайте сайта и изберете кой пакет Ви трябва, защото имат няколко. Аз избрах този, който е с транспорт от Малага, има и такъв, който минава през малките градчета, а има и пакет само с входен билет и гид.

За януари предвидете топли, но дишащи дрехи и обувки за планина. През лятото е голяма жега, но според мен през януари ще е студено, защото камънакът ще е изстинал и част от прехода е на по-усойни места. По време на прехода трябва да сте с каска, така че ако искате да сложите шапка (малко вероятно, но знае ли се), предвидете такава, която ще се побере под каската. Има едни много тънки от мерино, те би трябвало да са идеални. Изобщо - мериното е Вашата материя за Каминито.

Също така не носете обемни раници и щеки за придвижване (щеките са забранени). Аз бях с раница от 16 л на Декатлон и ми беше достатъчна. От агенцията дават шише с вода от 0,5 литра.

Селфистиковете също са забранени.

Ако има още въпроси съм насреща. Ако няма - приятно прекарване! Каминито определено си заслужава.

# 460
  • София
Здравейте , замислила съм Май месец да направим екскурзия в района . Понеже сме повече хора, ще ми е трудно да се местим в различни градове, ми се върти в главата, ако спим в Малага, дали ще е възможно да отидем за 1 ден до Гранада и 1 ден до Севиля?
Дали има организирани екскурзии от Малага с местни агенции?
Предполагам с рейс или влак също ще се справим, но ако има кой да ни разкаже нещо допълнително ще ни е от полза.

# 461
Да се бие път до Севия за дневна разходка било то и от Малага, вместо да се спи поне една вечер в града е груба грешка

# 462
  • София
И да не нощуваш, винаги ще стоя зад думите си, че по-добре да видиш едно място за два, четири или шест часа, отколкото въобще да не го видиш.

# 463
Аз също подкрепям.
До Севиля пътувахме с ранен сутрешен влак и около 9 ч бяхме там.
Центърът е компактен-до обяд се разходихме площад Испания, парка,кулата край реката. Имахме обеден час в двореца Алказар, после Катедралата като междувременно кафенца ,хапване без да препускаме. Привечер се качихме на атракциона Метропол Парясол и вечерта с влака обратно до Малага.
Влаковите билети бяха малко по-скъпи от самолетните, но...за сметка на евтините автобусни билети до Кордоба и Гранада.
За Гранада задължително си купете билети за двореца Алказар, там разглеждането плюс градините ни отне цял следобед около пет часа.
Кордоба също е много интересна с Катедралата джамия Мескита и двореца.
Отсега купих билети за септември догодина за пореден път ще се върнем в красивата Андалусия!

# 464
Струва ми се, че повечето не разбират какво имам предвид за нощувката в Севия.
Има градове, в които е все едно ще има или няма нощувка, даже има и такива, в които е по-добре без нощувка.
Севия и Мадрид  и още няколко града тук-там по света имат напълно различен облик и атмосферата вечер е неповторима и уникална.
Едно е нощувка в Барселона или Валенсия и съвсем друго в Севия и Мадрид.
Затова препоръчвам силно нощувка, а кой какво ще направи си е негова работа, разбира се, че може със и без и няма нужда да се скача, че не е така или кой как го бил направил.

Разбира се, това го казвам за хора, които биха искали да са навън вечерта, иначе няма смисъл.
Наскоро познат беше в Барселона за няколко дни и всеки ден се прибирал в апартамента в 17:30-18:00 и с това се приключвал деня и излизането. За такива хора е безсмислено да остават с нощувка или поне няма да има значение за преживяването им.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 09:00 от Alexslav

Общи условия

Активация на акаунт