АНДАЛУСИЯ

• 42 132
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Mediterraneo
Стана ми интересно.
Аз открих това
Es IMPRESCINDIBLE enviar nombre, apellidos y letra y número de DNI a la siguiente dirección de correo electrónico: pidelestrecho.amaya@juntadeandalucia.es al menos con una semana de antelación a la visita. Estos datos serán enviados a la Guardia Civil para poder tramitar el permiso de entrada. Si no se cumplen dichos plazos, no se podrá acceder a la Isla y la reserva se cancelará automáticamente
El precio son 10€ por adulto, 4€ por menor de 14 años y gratis para los menores de tres.

Задължително се пращат имената и ДНИ( за чужденци вероятно ЕГН в случая) на мейла минимум 1 седмица предварително. Данните се пращат на Гуардия сивил, за да се издаде разрешително. Ако не се изпълнят условията, не може да се посети острова.

Но не знам откога е информацията, а и мейлът ми изглежда малко странен, с търсене излиза друг на Хунтата на Андалусия. Твоята информация ми звучи по- достоверно.

# 676
  • София
Благодаря!
В тази брошура - https://turismodetarifa.com/wp-content/uploads/2023/12/GUIA-TURISTICA-TARIFA.pdf - е посочено в кои дни и за кои часове може да се направят резервации. Писах на имейла на туристическия център - ще видим какво ще отговорят.
Изпратих и данните от личните ни карти - май ми ги поискаха за всички видове билети, които купих досега, та се съмнявам за тези да има изключение. Simple Smile
Ще кажа как става след като се върнем.

# 677
Изпратих и данните от личните ни карти - май ми ги поискаха за всички видове билети, които купих досега

Имайте предвид, че има места, на които не е възможно да се закупи билет с данни от ЛК, а се иска международен паспорт. И в тоя ред на мисли внимавайте къде и какви данни сте дали. Доста обяснение ми струваше в Алхамбра защо данните от паспорта ми не съвпадат с тези от посочената ЛК при закупуване на билета. Все пак хората проявиха разбиране, че от съображение за сигурност никога не нося и двете и един господ знаеше, защо точно паспорта бях повлякла в този ден.

# 678
  • Mediterraneo
Къде давате лични карти при закупуване на билети? Понеже аз купувах само с NIE, та не знам. Отделно, че на четирите места, където влизахме, никой не е сравнявал данните от билета с тези от документите( на едното място НИЕ-то на малката бях объркала с една цифра). Само в Алказар в Кордоба, но защото аз бях с безплатен вход като безработна.

# 679
  • BG-DE
Лични карти искаха когато купувахме билети на касата на Алказар в Севиля но като влизахме не ги проверяваха.

# 680
Тарталета,  в Алхамбра изискваха лични документи, защото закупените онлайн билети бяха само резервация, а не билети с баркод. На място на касата ни идентифицираха и ни издадоха билети.

# 681
  • София
В случай че някой проявява интерес към посещение на острова на Тарифа, това е информацията, която ми изпратиха след като писах на pnestrecho.dtca.cagpds@juntadeandalucia.es

Buenas, siguiendo instrucciones del Director Conservador, le comunicamos lo siguiente:
Si lo que quiere es visitar el Centro de Interpretación de la Isla de Tarifa, la gestión para ello corresponde al Ayto de Tarifa a través de la oficina de Turismo.
Le dejo información para que pueda contactar:
Teléfono, correo y más información
Oficina Municipal de Turismo de Tarifa
Dirección: Paseo de la Alameda, S/N, 11380 Tarifa, Cádiz
Teléfono: 956 68 09 93 turismo@aytotarifa.com

También a través de:
centrodeinterpretacionisladetarifa@aytotarifa.com
Tl: 678 904 046

Si lo que quiere es visitar la Isla de Tarifa sin acceder al Centro de Interpretación, entonces deberá realizar una solicitud a través de la ventanilla electrónica para obtener autorización del PN del Estrecho y posterior autorización del puesto de la Guardia Civil de Tarifa a través del siguiente email: ca-cia-tarifa@guardiacivil.org
Acceso a la "Presentación electrónica general" de la Consejería de Hacienda y Administración Pública:
https://ws094.juntadeandalucia.es/V_virtual/SolicitarTicket?v=PEG
También a través del registro general en: https://juntadeandalucia.es/
Servicios/Presentación electrónica general
DESTINATARIO: Consejería de Sostenibilidad, Medio Ambiente y Economía Azul
ÓRGANO: Delegación Territorial de Sostenibilidad, Medio Ambiente y Economía Azul en Cádiz
A/A: Parque Natural del Estrecho

Por favor, confirme que este correo se ha recibido correctamente.
Un cordial saludo.

# 682
  • Mediterraneo
Ти направи ли следващи постъпки, т.е. писа ли на кметството на Тарифа? Дръж ни в течение за разрешаването, колко струва входът и пр.

# 683
  • София
Да. Изпратих писмо до centrodeinterpretacionisladetarifa@aytotarifa.com. Върнаха ми отговор на кои дати има възможност за посещения - нашата и съседните ѝ не са между тях.
Цените са тези:

PRICES 2025
ADULTS - 4,00€
CHILDREN UNDER 12 YEARS - FREE
FROM 12 TO 18 YEARS - 2,50€
PEOPLE WITH FUNCTIONAL DIVERSITY - 1,50€
LARGE FAMILY - 1,50€
STUDENTS AND YOUTH CARD - 1,50€
RETIRED PEOPLE - 1,50€
UNEMPLOYED PEOPLE - FREE
STUDENTS GROUPS (MAX 30 PEOPLE) - 25,00€
ADULTS GROUPS (MAX 30 PEOPLE) - 50,00€

Approximate duration of the visit: 1 hour y 15 minutes
  Meeting Point: Gate of the island
  Booking: 678 904 046
Tourism Office - centrodeinterpretacionisladetarifa@aytotarifa.com
  Payment: Tourism Office (just card payment)
  Tourism Office opening Hours
  From Monday to Friday: from 10:00 to 13:30 / from 16:00 to 18:00
  Saturday, Sunday and bank holiday: from 10:00 to 13:30
(Due to the extreme weather conditions in Tarifa and the particular location of the island, visits may be canceled    at the last minute, so please confirm if the visit is avalaible one day in advance by telephone, WhatsApp or email)

Писах и тук- ca-cia-tarifa@guardiacivil.org
Допълвам. Това е отговорът, който получих:
Hola buenos días, tras recibir su correo solicitando la entrada a la Isla de las Palomas para su visita, informarle que las visitas a la isla deben de solicitarse a la Junta de Andalucia, Consejería de Sostenibilidad y Medio Ambiente, Delegación Territorial en Cádiz, Parque Natural del Estrecho, indicando que tipo de Asociación o Estudios desea realizar. Para las visitas a título particular, indicarle que debe de ponerse en contacto con la Oficina de Turismo del Ayuntamiento de Tarifa, los cuales son los que realizan grupos de visitas guiados en fechas que ellos marcan.
Un cordial saludo.

Hello, good morning, after receiving your email requesting about entry to Isla de las Palomas for your visit, I inform you that visits to the island must be requested from the Junta de Andalucia, Ministry of Sustainability and Environment, Territorial Delegation in Cádiz, Parque Natural del Estrecho, indicating what type of Association or Studies you wish to carry out. For private visits, please indicate that you must contact the Tourist Office of the Tarifa City Council, which is the one that organizes guided tour groups on dates that they set.
A cordial greeting.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 14:03 от Vivi

# 684
Моля ви дайте официален линк за купуване на билети за Мескита в Кордоба.

# 685
# 686
От Севия до Кордоба влак или автобус? Май с влак е по-бързо и има повече опции. Мога ли да купя билет предния ден, не ми се прави по-ранно планиране. Същият въпрос е за Кордоба-Малага - има ли нужда от предварително купуване или може предния ден или на същия - видях, че има сууупер много влакове - буквално през 30-40 мин.

От Малага до Ронда влак или автобус? Ходила съм с кола, но този път пропускам тази опция.

# 687
  • София
Севиля - Кордоба и Малага - Кордоба са високоскоростни линии и влакът е значително по-бърз и удобен.
Можеш да купиш билет предварително и е желателно - всички скоростни влакове в Испания са със задължителна резервация на място и е възможно желаният да се разпродаде.
Малага - Ронда с автобус по-скоро.

# 688
Севиля - Кордоба ходих с влак с билети купени на гарата, но беше през ноември, нямаше навалица. Зависи от сезона. Имаше доста варианти, но аз реших да взема по-евтиния.

# 689
Ребъл, много ти благодаря, ще взема предния ден значи. Имам един малък ръчен куфар - идея къде мога да го оставя - на гарата дали има за съхранение на багаж? Ще ходим до Мескитата и после ще пообиколим, ще хапнем и не ми се обикаля с багаж. А и не съм сигурна, че с такъв можеше да се влезе в джамията.

Общи условия

Активация на акаунт