АНДАЛУСИЯ

• 42 077
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Не е само столицата опърпана, цялата страна в така и така ще си бъде винаги.

За плажната почивка, с кола ли ще сте?
Между Малага и Марбея е пълно с  народ, не знам това ли търсите.
Не ползваме кола, защото само мъжът ми шофира и това означава, че върху него пада този ангажимент. Ползваме публичен транспорт в 90% от случаите, много рядко рентваме кола.

Да, между Малага и Марбея е малко лудница - аз съм минавала през Беналмадена, Фуенхирола и Марбея, но не съм оставала за повече от ден, та затова някой с повече опит ще ми е полезен. Обичам да има хора, нещо да се случва и да има избор между неща, които може да прави човек. Това, което не мога да понеса е тотално безвремие и спокойствие, не е за мен Simple Smile

# 706
За без кола и след като искаш хора, стойте в Малага.
Друг вариант Нерха, всичко е на пешеходно разстояние, но плажовете не са нещо особено.

# 707
Вижте Естепона, след Марбея. Плажът е широк и дълъг. С автобус от летището на час и нещо.

# 708
Към Естепона не е удачно, ако се търси плажна почивка на есен, дори да е края на септември.
Водата е студена под 20 градуса и духа и това се засилва още повече в посока Гибралтар.

# 709
Вие сте прави, че май Малага ще ни е изборът дори за по-лежерна почивка. Наистина не си представям седмица в някое малко място колкото и да е красиво - на плаж ходим за максимум 2-3 часа и то или сутрин, или късно вечер около залез. Благодаря още веднъж на всички - аз мигрирам към темата за Наполи, че там предстои.

# 710
  • Бургас
Три пъти днес се опитвам да купя билети за Мескита де Кордоба от официалния сайт и ми изписва, че плащането е  невъзможно, като единия път дори не бях стигнала до въвеждане на картови данни, а само на лични. Комбинирам билети с аудиогид на испански и английски, но силно ме съмнява това да е причината.

# 711
Да не ви подведа, но ние не сме купували предварително. Имаше билети за всички часове (през 30 минути), влизаш веднага, не те карат да чакаш.
Само за Алхамбра бях купила предварително, за никъде другаде не е трябвало.

# 712
Потвърждавам горното - аз взех билети предварително, но не видях реална нужда от такива. Имаше хора, но не видях дълги опашки и нещата бяха доста спокойни. Същото беше за двореца, конюшните.

# 713
  • Бургас
Благодаря ви!
За Алкасар си умирам от яд, че няма да успеем да го видим, защото в понеделник е затворен (пътуването ми е подробно разграфено, направо не знам как съм пропуснала тази подробност), а ние точно тогава ще сме там. Имам вече и билети за влака от/до Малага.

# 714
  • София
Благодаря ви!
За Алкасар си умирам от яд, че няма да успеем да го видим, защото в понеделник е затворен (пътуването ми е подробно разграфено, направо не знам как съм пропуснала тази подробност), а ние точно тогава ще сме там. Имам вече и билети за влака от/до Малага.
Няма ли да отидете в Севилския? И в Алхамбра?
Също потвърждавам - имаше десетина човека на опашка за билети в Мескитата. Никакво напрежение.

# 715
  • Бургас
Lana, няма да имаме време Sad , а са ми мечта и Гранада, и Севиля. Този път ще е Малага-Кордоба-Фуенхирола, за три дни и половина Simple Smile толкова.

# 716
  • София
А във Фуенхирола какво има?

# 717
  • Бургас
Биопарк като този във Валенсия, заради който всъщност се организира и цялото пътуване. За да не повтаряме този във Валенсия, реших, че това е възможност да започнем малко по малко да опознаваме Андалусия (била съм само в Кадис и Херес де ла Фронтера).

# 718
А във Фуенхирола какво има?
Нищо

Трябва да е обърнал  цялата област, че да тръгне човек натам.

# 719
  • Бургас
Пътуването се организира покрай 8-годишния ми син, за когото ни Мескита, ни Аламбра, ни други подобни забележителности биха представлявали интерес. Мисълта за Биопарка ще го крепи в дните, в които ще му се налага да обикаля заради мен основно Simple Smile
Кацаме в събота следобед, летим вторник вечер наобратно: неделя Малага, понеделник Кордоба, вторник Биопарка и към летище в късния следобед. Не мисля, че можеше да вместя и нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт