ХАМАС нападна Израел

• 533 453
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 8 910
  • при него
За храната, много ви моля да престанете да пишете абсолютните глупости, че Израел е виновен.
То не бяха обяснения, статии, не бяха снимки, не бяха официални изявления, ама не е не. Едно си знаете. Хайде стига.
Ето ви още, любимото ви мирно население, въоръжено, върху камион с помощи. Снимки, от Газа.
Лични контакти.
Скрит текст:

Сателитни снимки и клипове има в интернет, как и къде се спуска помощта от самолети. Ако някой не владее достатъчно чужди езици, може да ползва гугъл транслейт. Аз също го ползвам, няма нищо срамно.

# 8 911
Ето ви още, любимото ви мирно население, въоръжено, върху камион с помощи. Снимки, от Газа.
Лични контакти.
Скрит текст:

Може ли някакъв контекст за тези снимки? Как разбра, че е от Хамас този с автомата? Как разбра, че не е охрана? И каква връзка има с гладуващите хора?

Снимките ти са от лични контакти друг път, от телевизията са, също без контекст.

# 8 912
Снимките ти са от екран, пиле, от телевизор, от камера. Не от нечий телефон. И имаш текст с препратка към Ню Йорк Таймс - къде са ти личните контакти, в "англоезична" Газа?

Между другото, камионите с помощи от Емирствата, които виждаме на твоите снимки, май са от 2023та година. Тези, които влизат в момента, са само на ОН програмата, СПП, и те са ясно обозначени с техните сини емблеми, на английски. Което е правдоподобно, 2023та все още имаше непокътнати цели улици със сгради и беше възможно камион с помощи да се охранява само от един-единствен човек. Сега май не е така.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 18:55 от ianajar

# 8 913
  • при него
Яна, извинявай, но се опитваш да ме обидиш, да ми се подиграеш?
Искаш да кажеш, че не мога от телефона си, да направя снимка на екрана на таблета си ли? Ами много пъти съм го правила, даже съм писала преди, не е нещо тайно.
Точно така, снимано е с безумното заглавие на НюЙорк Таймс, което показва датата. Искаш да кажеш, че човек не може да пусне клип, а отпред банер ли?
Темата не е за информационни технологии обаче.

# 8 914
Не знам как да обясня ,че при условие ,че Израел имат тотален контрол на близо 80 % от тази малка територия то организиран Хамас вече едва ли има .
Пра условие че биби каза , че работи с палестински кланове против хамас ,в смисъл купил ги е ,няма как да проспя,че ги използва за пропаганда .

Публикувай си снимките ,но не лъжи ,че са от лични контакти в Газа , поне махни надписите от ТВ -то .
Аз няма до публикувам снимки и клипчета от социални мрежи за мен е неуважение към събеседника и към самата мен ,
Коментар за анексирането на Западния бряг и за нападенията на радикалните израелски заселници някой има ли ? И това ли е фалшива новина ?

# 8 915
Германия започва да доставя помощи по въздух за ГАЗА. Хайде да видим сега и на това как ще попречат Израелците.

Или и Мерц е от ХАМАС?
https://dnes.dir.bg/svyat/merts-zayavi-che-germaniya-zapochva-da … t-v-ivitsata-gaza

Не зная с какви букви да го напиша, иврит не владея.

Западният свят заклеймява ХАМАС, но не е СЛЯП за зверствата на Израел. Разбирате ли го? Това трябва да спре.
Стига толкова алчност. На това трябва да бъде сложен край, веднъж завинаги.

Speed queen, изглагаш се страхотно с тези снимки. Личи от километри че са снимани от телевизор. Ако пък се хвалиш, че имаш близък, който е в ИДФ мисля, че си объркала мястото.

# 8 916
Дразнят ви снимките, разбрах. Но аз пак ще публикувам, защото наистина има много.
Е какво е тогава толкова невярното в снимките, които сложих?  

Позволи ми да обясня какъв е проблемът със снимките ти. Не е в самите снимки, нито в това колко много са. Проблемът е, че не знаем откъде идват. Съответно не знаем от кого, кога и къде са направени и какво точно показват.

За да участва човек пълноценно в спор и да защитава позицията си с аргументи, той не е необходимо да бъде абсолютно безпристрастен. Необходимо е информацията, която представя и на която базира аргументите си, да бъде достоверна и проверяема. Това означава, когато публикуваш снимки, да дадеш техния източник. Ако не си ги направила сама, лично, значи си ги взела отнякъде - необходимо е да дадеш линк към източника. (Да си направила снимката означава да си снимала от мястото на събитието, не екрана на таблета си). Това е напълно достатъчно за всички сами да проверят доколко е достоверна информацията. По принцип, ако наистина искаш да си сигурна, че твоята собствена информация е достоверна, за себе си, би трябвало ти самата да провериш източника си по същия начин - той откъде я е взел? Във военен конфликт и двете страни ще лъжат, това е неизбежно. Но доверяването на източници само защото са от "нашата" страна или защото подкрепят нашата теза проваля всякакъв шанс за смислен диалог, а може да бъде избегнато лесно, с малко критична мисъл. Не винаги "нашите" са прави - аз няма да седна да отричам, че хамасци на 7 октомври са извършили абсолютно варварско клане, само защото съчувствам на палестинците. Но и няма да приема като чиста монета всяка снимка или твърение, която някой подхвърли. Много твърения за жестокости бяха опровергани впоследствие не с независими проверки, а от самите военни, от които бяха направени първоначално, или от израелското военно министерство.

Същото се отнася и до журналистически публикации, които цитираш - не е достатъчно да се каже, че са написани от еди-кой си, та ако ще да е Ориана Фалачи. Дай линк към мястото, откъдето си взела цитата. Даже да е преводна публикация от 24 часа, в нея също би трябвало да е споменат оригиналния източник. Оттам вече може да се провери дали наистина Дейвид Колиър е публикувал това, както и дали го е публикувал по повод на сегашните събития, а не на подобни преди 10 години, да речем. И пак да кажа - първо ти самата би следвало да я направиш тази проверка, защото в днешната преса понякога се пишат откровени лъжи (а и Гугъл прави грешки).

Ето това означава да предоставяш достоверна информация. Можеш да си супер-пристрастен и пак да се знае, че предоставяш истинска, проверена информация, без манипулации. Между другото, ако наистина настояваш да не вярваш на някого, защото поради опита или произхода си е пристрастен, значи не би трябвало да вярваш и на Колиър, който е евреин и сам пише навсякъде, че е ционист. Но пък това би означавало изобщо на никого никога да не вярваш, защото всеки, който е достатъчно заинтересован от една тема, за да пише и спори по нея, ще има някакви пристрастия.

# 8 917
Всъщност 95% от снимките и "фактите" за Газа са измислица, деца от Йемен, от Сирия, от земетресението в Турция и т.н. се представят ежедневно за гладуващи в Газа. Неведнъж е писано тук и в различни медии. Журналисти се извиняват с половин уста за подвеждащи снимки.
Така че фермана ти важи с пълна сила и за вашите публикации.
За съжаление с флууда, напояващо проповядваш тероризма и задушаваш темата, тя става безполезна. Предлагам модераторите да я заключат. Който желае, си следи новини по предпочитаните канали.
Развитие по заложническата криза едва ли ще има скоро и едва ли ще е с добър край. Какъвто и да е края, едва ли има значение всъщност. Така че темата вече е безсмислена.

# 8 918
А, защо? На мен ми беше много полезна. Не знаех, че имаме толкова привърженици на политиката на палестинците.. Да не кажа друго.

# 8 919
Всичко се връща. Израел (евреите) изговориха толкова лъжи за Холокоста,ама сега палестинците им го върнаха с лъжите си за положението в Газа...

# 8 920
  • София
А, защо? На мен ми беше много полезна. Не знаех, че имаме толкова привърженици на политиката на палестинците.. Да не кажа друго.
Spensa, наистина ли е  трудно човек да допусне само за миг дори, че има хора, които по никакъв начин НЕ одобряват и остро осъждат зверствата на Хамас, но това не им пречи да изпитват съчувствие към хиляди невинни жертви (чисто човешка реакция е да  те свие стомахът и заболи сърцето при мисълта, че и тези деца са нечии, точно каквито бяха жертвите от зверството на Хамас)? Не е всичко черно и бяло в  този живот -  жал ти е за многото цивилни  жертви и за гладуващите, значи си  автоматично фен на Хамас. Щом  ти е жал  за едните в  момента, значи принципно мразиш другите. Толкова ли е  просто всичко? Да, ама не...

Едно е сигурно, всички имаме  еднакво право да живеем..Какъвто ще да е онзи горе, ако го има - то той забавя, но не забравя. И всеки ще си го получи по един или друг начин - и Хамас, и озверелият Нетаняху и обкръжението му. Съвсем умишлено не казвам обобщаващо палестинци и израелци, че ще си платят,  понеже и едните, и другите и в  момента си плащат като жертва на политиката на  алчни, самозабравили се и загубили някъде по пътя  човешкото в себе си управляващи ..Нима наистина смяташ, че е нормално публична личност да нарече  хора, каквито и да са като произход, религия, възгледи, степен на образованост и сие, обобщаващо човешки животни?  Предполагам знаеш чии са думите и как този рефрен после се повтаря регулярно със същата нотка  и от Бен Гвир.
"We are fighting human animals and we are acting accordingly."

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 10:01 от Просто русалка

# 8 921
  • Наблизо
Много политици вече съобщават за ужасяващия глад в Газа.
Дори Тръмп.
https://www.euronews.com/2025/07/28/trump-says-gaza-suffering-re … open-us-food-hubs

# 8 922
  • София
Аз не мисля, че има нормален човек, който да приема и подкрепя това да умират жени и деца. Смъртта дори и на едно дете или възрастен, е трагедия, и няма две мнения по въпроса. И аз съчувствам на населението на Газа и да, ужасяващи са кадрите, които се виждат. Но вярвам, че основният виновник за тези кадри и случващото се, е Хамас, които са терористи. Не оправдавам всички действия на Израел, но и аз, както и други в темата, си задават въпроса - първо, как Хамас продължават да имат сили да се сражават при този гладомор там, и второ, как се разпределят помощите и дали и това не става от Хамас, с подкрепата на ООН.

# 8 923
  • Glasgow
В същия материал още от Тръмп

# 8 924
  • София
Много хубаво интервю на Руслан Тард има в Контракоментар.

Много цинизъм има тук от твърдящите, че смърт и глад в Газа няма.

Общи условия

Активация на акаунт