ХАМАС нападна Израел

• 540 157
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 1 905
Доста българи в Газа... какво са правили тези хора там, освен ако не са от ООН, червения кръст или някаква друга хуманитарна организация, да бъдат учители или лекари...

# 1 906
Доста българи в Газа... какво са правили тези хора там, освен ако не са от ООН, червения кръст или някаква друга хуманитарна организация, да бъдат учители или лекари...
Ами жена с три деца на гости при майка си ,примерно даваха свекърва и . 70 души група тръгнали , 40 загинали включително и майката на жената ,която говори .

# 1 907
Ами жена с три деца на гости при майка си ,примерно даваха свекърва и . 70 души група тръгнали , 40 загинали включително и майката на жената ,която говори .
Българка и майка й живее в Газа? Защо тези хора не са изтеглили близките си по-рано, и как изобщо са попаднали в Газа... като онези шотландски политици, отиват на гости... суепр странно.

# 1 908
Български граждани .Може да са с друг произход. Екскурзия в Газа, интересно точно сега решили, късметът изневерил.

# 1 909
Явно животът преди ескалацията на насилие не е бил чак толкова лош..

# 1 910
  • Paris, France
Мисля, че Израел ще се съгласи да замени ако не 6000, то поне 5000 затворници срещу 200 заложници. За да освободят Гилад пуснаха над 1000, а после гръмнаха по-опасните другаде. Единият, Самир Кунтар бе заменен срещу труповете на двама израелски военни. Беше убит в Ливан, а току що се беше оженил за 20 годишна на крехката възраст от 50г. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Samir_Kuntar

Имам 2 познати жени, които са женени в Газа и там живеят. Едната е българка. Има и чужденци в НПО, доброволци.

# 1 911
  • Glasgow
Шотландският министър си е в Шотландия, жена му също. Семейството на жена му е в Газа.Той както започна умерено в началото на конфликта - осъди нападението на Хамас, но каза че ще моли и за коридор за хуманитарна помощ за Газа, вече забрави за Израел, всеки ден про-палестина, ни дума за заложниците. То не беше трогателно видео с тъщата, вчера със зет му, който бил лекар и не спал с дни да стои в болницата, 500к£ финансова помощ отпусна, сега ще приютявал бежанци ако има оттам. А той е от националистическата партия, която се бори (уж) за независимост на Шотландия, сега дори негови избиратели казват, че е добре, че все още нищо не зависи от него, а от Риши и добре, че все още Шотландия е част от UK.
като онези шотландски политици, отиват на гости... суепр странно.

# 1 912
И от Риши нищо не зависи.

# 1 913
Явно животът преди ескалацията на насилие не е бил чак толкова лош..
Да,не е бил...Моя позната беше през месец май и беше впечатлена,беше направила страхотни снимки...Пътя беше много по добър от нашата нова магистрала и чисто...Нищо общо със сегашните снимки от там...

# 1 914
  • София
Едно интервю с Ориана Фалачи, което си заслужава да се прочете.
https://webstage.bg/socialni-temi/8689-islyamskiyat-terorizam-se … a15e8Nj8hYjuPB9Z4

Нотарис, ясно че дълбоката държава му казва на Риши какво да прави. Всички разбраха.

# 1 915
Моля се да се върнат, да успеят да минат границата. Ще разкажат и те. А дано.
А има ли след пленниците българи?

# 1 916
Последната информация е, че няма български пленници. Все пак ми е странно... за мен Газа винаги е звучало едно от най-лошите места да се родиш, по-зле от Северна Корея, на равно с Йемен. А сега екскурзии, роднини, оставени да живеят под блокада и управление от терористи. То това дори не е държава.. 
Иначе имат и буквички Газа, от тези цветните. Имаше и университет и училища, но все пак звучи като прокобно място без перспектива и спокойствие, още преди октомври тази година. Ако съм шотландски политик ще взема близките на жена ми в Шотландия, при толкова бежанци и имигранти те оставени там.

# 1 917
Едва ли някой от нас мрази палестинците.
Хамас ги мразят много хора със сигурност. Като си помисля, че в ръцете им са жени и деца, направо ми прилошава.

# 1 918
  • Glasgow
Това момиче със специални нужди също е сред заложниците. Или вече не е...Тя не може да се храни без чужда помощ, всъщност нищо не може да прави без чужда помощ😔

# 1 919
Елора не няма българи сред пленниците .
Ще ме извинявят всички мразещи палестинците ,но това което дават по БНТ е свинщина от страна на Израел -карат хората да изоставят домовете си и да се местят и после обстрелват уж безопасните райони .
Прочиствали ,много наци ми звучи ,успели да хванат един изтощен терорист ,евала !
Между другото БНТ от доста време ми се струват като най-обективни ,двете гледни точки .
Цитат
Над 5000 ракети бяха изстреляни от Ивицата Газа към Израел. С това групировката "Хамас" обяви старта на операция "Ал-Акса Потоп", предаде АФП.

"Решихме да сложим край на всички престъпления на окупацията от Израел, приключи времето за вилнеенето им, без да бъдат подведени под отговорност. Изстреляли сме повече от 5000 ракети при първата атака, която продължи над 20 минути", съобщава групировката.
Шокиращи видеоклипове, споделяни в социалните медии, показват палестински бойци, които стрелят по минувачи по улиците на Южен Израел, съобщава пък Би Би Си.

Има съобщения за къщи в Сдерот, превзети от въоръжени лица от "Хамас", която управлява Газа. Израелската армия е казала на местните жители да останат по домовете си .

А това как ти звучи? Или вече е забравено...

Общи условия

Активация на акаунт