ХАМАС нападна Израел

• 540 097
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 1 920
Израелските дипломати напуснаха Турция. Повечето от американските също.
Освен това Стейт департамент  предупреди ,че опастността от терористични актове по цял свят е много висока.
Отложиха  церемонията за Европейските музикални награди на MTV в Париж.

Което най-вероятно означава,че израелските войски ще навлязат в северната част на ивицата Газа в следващите часове

# 1 921
Въпроси  и отговорности ,вина ,се търсят от културните, от изостаналите -не. те са си такива, трудно детство имали. Никакви въпроси и  претенции за нормалност.

# 1 922
Явно животът преди ескалацията на насилие не е бил чак толкова лош..
Да,не е бил...Моя позната беше през месец май и беше впечатлена,беше направила страхотни снимки...Пътя беше много по добър от нашата нова магистрала и чисто...Нищо общо със сегашните снимки от там...
Е как така? Нали уж окупирани, в затвор били, израелците ги оставили за гладуват, пак сега се оказа, че там по уредено от Бг. Знаех си че нещо куца в тази теория още като казаха, че бягали с кукли и манекени. Много лоши тия израелци.....
Нали казаха за съмнения за бг момиче, че е сред заложниците. Появи ли се или не е ясно още?
П.С. твърдо против всякакво чипиране съм, но тия затворници трябва да ги чипират.  Без да знаят естествено. Ца да могат после отново да ги хванат. Шотланците ще берат ядове с техния министър или там каквото е. Хората са казали. Вълкът козината си мени, нрава никога. Ето един ясен пример за човек вероятно роден и отрасъл в нормална държава ерудиран и уж интегриран и все пак фанатизиран. Няма сила на света, която да ме убеди, че има нормални сред тях

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:50 от Lexdi

# 1 923
Без връзка майка с три деца

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:59 от Barsa

# 1 924
  • София
Има достатъчно на брой връзки и потомство от българо- палестинската дружба. Не забравяйте.

# 1 925
Б ългари, които са в капана на блокираната Газа, се опитват да се доберат до границата с Египет с надеждата да бъде отворен хуманитарен коридор.

Пред NOVA говори жена - баба на три деца, която няма никаква връзка и информация за съдбата на внуците си и тяхната майка. Контактът прекъснал снощи, след като районът, в който са нощували, е бил атакуван от въздуха.
Майката и децата отишли в Газа малко преди да започнат ударите. Първоначално те са били в северната част на анклава, но тръгнали на юг в търсене на безопасност. След като връзката с тях прекъснала, бащата на децата също тръгнал от България към границата с Египет. С надеждата да срещне семейството си на граничната бразда, когато най-накрая бъде отворен хуманитарен коридор. Екипът ни потърси информация от МВнР за майката с трите деца. От ведомството все още проверяват случая.

„Ние чакаме някой, ако има някаква връзка оттам, да ни каже какво се случва. Казвам на българския народ и на българската държава – вие носите отговорност за моите малки внуци, които са с българско гражданство и са в Газа”, категорична е Шарафи.

„До мен днес бомбардираха три блока, унищожиха ги изцяло”. Така започва разказа си Фадел Ашур за ситуацията в Газа.

„Хората не знаят къде да избягат от бомбите. Няма ток и чиста вода за пиене, а храната свършва”, допълва Ашур.

Съпругата му Светлана вече е тръгнала към границата с Египет с надежда да се спаси. „Не може, границата е заключена отвсякъде. Тотална блокадата - като войните през Средновековието. Обграждат града, докато се разпадне”, казва Фадел.

Обажданията по телефона в Газа вече са почти невъзможни и затова не знае къде се намира в момента съпругата му и дали е успяла да стигне.

# 1 926
Елора не няма българи сред пленниците .
Ще ме извинявят всички мразещи палестинците ,но това което дават по БНТ е свинщина от страна на Израел -карат хората да изоставят домовете си и да се местят и после обстрелват уж безопасните райони .
Прочиствали ,много наци ми звучи ,успели да хванат един изтощен терорист ,евала !
Между другото БНТ от доста време ми се струват като най-обективни ,двете гледни точки .
Цитат
Над 5000 ракети бяха изстреляни от Ивицата Газа към Израел. С това групировката "Хамас" обяви старта на операция "Ал-Акса Потоп", предаде АФП.

"Решихме да сложим край на всички престъпления на окупацията от Израел, приключи времето за вилнеенето им, без да бъдат подведени под отговорност. Изстреляли сме повече от 5000 ракети при първата атака, която продължи над 20 минути", съобщава групировката.
Шокиращи видеоклипове, споделяни в социалните медии, показват палестински бойци, които стрелят по минувачи по улиците на Южен Израел, съобщава пък Би Би Си.

Има съобщения за къщи в Сдерот, превзети от въоръжени лица от "Хамас", която управлява Газа. Израелската армия е казала на местните жители да останат по домовете си .

А това как ти звучи? Или вече е забравено...
Над 200 000 убити палестинци ,сори не ми звучи добре .По байдънскови да го кажа тук в черната статистика "печели " другия отбор .
Забравили го ти това или .....

Lexdi сега така грозно ще обърнете палачинката ,че просто ако не беше тъжно щеше да е супер смешно .
Пари отиват в Газа ,опорка 1 т.е. идея си нямаме какво е ивицата Газа по дефолт мързеливи ,мизирени само арчат за бомби .
Тъй сега обаче се разбира ,че тези хора все пак са съградили нещо ,ама то и него искат да им вземат .Светът дава пари щот е гузен ,модерен цивилизован ...лагер ,затвор ,който радикализира още повече  съществуващите болните мозъци там и дори и тези ,които не искат да имат нищо общо с политиката .

Изчезналата била на гости на майка си ,а свекърва и беше забрадена и говореше с лек акцент .Тъй че сигурно и двамата са с палестински корени .

# 1 927
  • Glasgow
А защо бабата казва, че българският народ е отговорен за децата🙄🤔

# 1 928
  • София
Преди терористичните фракции да се вклинят официално в Палестина, живяли са повече от сносно.
Това е истината.

# 1 929
https://novini.bg/sviat/blizyk-iztok/808228
За жената с трите деца в Газа

# 1 930
днес, малко след 19 часа в църква в Атина влиза един господин , който тъй като се държи малко странно привлича вниманието на клисаря. Той информира  специалните полицейски части, които идват веднага . Съмнителния господин се съпротивлява при проверката, вика за "помощ" Аллах акбар  и се налага полицаите да използват сила, за да го успокоят. У арестувания намират един нож и корана.

църквата не е някоя голяма, квартална е , има много такив а в Гърция в която ходят семействата , живееещи в съседство, децата играят много често в двора на църквите

# 1 931
Да iliana, до вчера ги извинявахте, че са такива защото били голи, боси, бедни, затворени, окупирани и незнам още какви. Днес вие обръщате палачинката  с ами такива са защото им взимат каквото са изградили. Никой нищо нямаше да им вземе ако не бяха нападнали.
Асолютно с нищо не съм извинявала Хамас и не обръщам по никакъв начин палачинката .
Обяснявам радикализирането .То не станало за година -две .
Взели съм им доста от земите през годините .Няма да се връщаме до Авраам и Сара нали ?Не знам дали ви прави впечатление как говорят заселниците това, заселниците онова , сещаш ли се кои са заселниците .
Хамас възниква след като ООП не успява да "освободи" Палестина .
Според теб добре ли е да бомбандират зоните ,в които са призовали цивилните да се евакуират ,дори от гледна точка не за тях ,те са измет за доста хора ,ами  за отвлечените ?

# 1 932
Редактирам се. За да не е спам, в Мюнхен се бяха събрали около 2000 души да отдадат почит на загиналите израелци. Прочетох днес във вестника

# 1 933

„До мен днес бомбардираха три блока, унищожиха ги изцяло”. Така започва разказа си Фадел Ашур за ситуацията в Газа.

„Хората не знаят къде да избягат от бомбите. Няма ток и чиста вода за пиене, а храната свършва”, допълва Ашур.

Съпругата му Светлана вече е тръгнала към границата с Египет с надежда да се спаси. „Не може, границата е заключена отвсякъде. Тотална блокадата - като войните през Средновековието. Обграждат града, докато се разпадне”, казва Фадел.

Този Ашур не я ли чака в Египет? Какви блокове да падали?

Една позната се ожени за палестинец, две деца, тя ги гледа изцяло, тича след тях на площадката, а са големи вече. Той ги охранява само и гледа лошо. Ако я заговориш, скача към теб заплашително. Ужас.

# 1 934

Този Ашур не я ли чака в Египет? Какви блокове да падали?

Една позната се ожени за палестинец, две деца, тя ги гледа изцяло, тича след тях на площадката, а са големи вече. Той ги охранява само и гледа лошо. Ако я заговориш, скача към теб заплашително. Ужас.
Любопитно ми е с какви имена са децата български или техни си?

Общи условия

Активация на акаунт