ХАМАС нападна Израел

• 539 981
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 2 115
Аз не мога да оправдавам тероризма, в никаква форма и по никаква причина. Но е факт, че до съвсем недалечното минало точно този тип тероризъм - бомби сред цивилното население - се е оказъл точно начинът да се привлече достатъчно внимание към някаква политическа кауза. ИРА и ЕТА бяха в Европа. Аз, ако я нямаше ЕТА, нямаше да знам кои са баските, а се имам за уж интересуващ се човек, но на - няма как да познаваш целия свят и всичките му исторически проблеми. Самата държава Израел е всъщност обявена и призната за държава след продължителна серия именно от терористични актове, извършени от ционисти. Ето вкратце, от министерството на правосъдието на САЩ, не от някакъв про-арабски фейсбук, примерно: https://www.ojp.gov/ncjrs/virtual-library/abstracts/jewish-zioni … ablishment-israel. Цитирам в превод: "(1) Еврейският тероризъм против британците и арабите имаше значителен принос за принудителното изтегляне на британците от Палестина, отмяната на мандата на Обединените Нации и създаването на еврейската държава Израел."

Арабите в Палестина буквално процедират по същия начин, по който и терористичните ционистки групировки от края на 20те. Буквално. За евреите това не само е довело до желания изход, ами след като е била постигната целта, всички много бързо са забравили средствата. Обзалагам се, че повечето привърженици на Израел не са чували за атентатите.

Друг е въпросът, че в съвременния свят просто няма нужда от бомби, за да привлечеш внимание. Има социални медии, има достатъчно средства, които не включват убийства.
По това време арабите обсаждат еврейското население на Йерусалим и се налага въоръжени конвои да си пробиват път с бой за да им се достави храна. Значи арабите одобряват обсадните практики и няма защо да се оплакват сега за Газа.

# 2 116
Оплакват се от двойния стандарт, а не толкова от практиките. Когато тия практики ги вършат евреи, резултатът е един, като ги вършат араби е друг. Отдавна твърдя, че САЩ, ЕС и въобще световната общност трябва да престанат да се месят в Африка и Ориента и да изоставят тези държави на естественото им развитие.

# 2 117
Който навие ,Лорде. Това е положението и винаги е било това.

# 2 118
По това време арабите обсаждат еврейското население на Йерусалим и се налага въоръжени конвои да си пробиват път с бой за да им се достави храна.

По кое време? Аз говоря за период от едни 50 години, има-няма.

# 2 119
Няколко пъти чета ,че Израел иска да се оттегли от отговорност за Газа поне. Да не е и за повече. Това е целта.

# 2 120
  • София
Оплакват се от двойния стандарт, а не толкова от практиките. Когато тия практики ги вършат евреи, резултатът е един, като ги вършат араби е друг. Отдавна твърдя, че САЩ, ЕС и въобще световната общност трябва да престанат да се месят в Африка и Ориента и да изоставят тези държави на естественото им развитие.
Естественото развитие ни стига нас и мерси съм, да ти кажа.

Мобилност, дигиталност, първичност.

# 2 121
Ще ги оставят. Веднага щом им свършат петрола, никела и диамантите.

# 2 122
Леле ,пълни с петрол ,никел и  диаманти ,не знаех.

# 2 123
Аз пък си мисля, че Хамас си дават сметка, че не постигнаха това, което искаха. И вместо да извадят очите на врага му изписаха веждите. С всеки изминал ден Израел затвърждава, че са по-улегнали, по-развити и по-мъдри, а палестинците точно обратно. Точно днес ди мислех, че ще започнат да пускат заложници, за да могат поне малко да наберат позитиви. Смятам, че загубиха огромен брой симпатии от заблудени "фенове"

# 2 124
По кое време? Аз говоря за период от едни 50 години, има-няма.
По време на британският мандат, малко преди края му.

# 2 125
ЕС и САЩ натискали Израел да отложи сухопътната операция, за да даде шанс на преговорите за заложниците в Доха.

Явно няма да се случи, на Натаняху му е изгодно да не преговаря, пък нещата със САЩ се наредиха перфектно.
Призивите от там, дори днес от Байдън да спазва законите на войната и да пази цивилните са направо издевателство.

В Израел се вихри брутална пропаганда, въобще не съм учудена, че са започнали убийства на западния бряг.

# 2 126
ЕС и САЩ натискали Израел да отложи сухопътната операция, за да даде шанс на преговорите за заложниците в Доха.

Явно няма да се случи, на Натаняху му е изгодно да не преговаря, пък нещата със САЩ се наредиха перфектно.
Призивите от там, дори днес от Байдън да спазва законите на войната и да пази цивилните са направо издевателство.

В Израел се вихри брутална пропаганда, въобще не съм учудена, че са започнали убийства на западния бряг.

Така е, но пропагандата не е от днес и вчера, тя е част от живота на всеки израелец.

# 2 127
  • София
И Грета сега "застава с Газа", каквото и да означава това. + плакати за климата
Скрит текст:

# 2 128
  • София
Онзи ден я арестуваха в Лондон съвсем как си трябва.

# 2 129
Сигурно, но аз сега откривам, че съществува толкова откровена и брутална пропаганда в Израел.Даже на материалите за протестите преди не съм обръщала кой знае какво внимание.

Атакувана е нова американска база в  Ирак, в кюрдската част до Ербил.
Германците пращат два кораба в района.

Общи условия

Активация на акаунт