🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 2

• 31 705
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Явно у нас тия формати не се приемат сериозно. По скоро са приемани като трамплин за едни лесни пари и да се покажем по телевизора. Няма го хъса, желанието, стремежа да се докажат, да бъдат. Не са мечтатели и не са хора, които се стремят към постигане на мечтата си. Оттам идва и разминаването. Уж, хора с претенции, а неподготвени, мислейки си, че щом знаят какво е тиган и котлон, това им стига. Се пак колко му е да направиш торта "Шварцвалд" примерно, ми то торта като торта. И пюрето, и кюфтето. Се прости неща. Даже с пастор стават. Нямат културата и познанията и не се стремят да си ги набавят. Работата е малко: Те ще ми кажат на мене, амаха, се пак е само готвене. Пък, ако паднат и пари, ехеее...

# 406
  • София
Специално за Мастършеф - според мен тази година по изключение повечето участници са някак лежерни, едва ли не на шега готвят някои... В предишни сезони не беше така определено, имаше състезателен дух и желание за себедоказване и израстване, гледам от сезон 1. Още отначало личеше кои участници са най-мотивирани и борбени. Тази година се надявам като останат под 10 човека, да стане идея по-оспорвано и интересно.

Друго, за което се присетих тези дни - само в един от сезоните имаше допълнителна награда към паричната - курс в някаква кулинарна академия в чужбина, може би беше в Лондон? Жалко че не продължиха традицията.

# 407
Да, в реалните Wink предишни сезони участниците имаха мерак и се надпреварваха и сякаш бяха по подготвени и определено нахъсани. Наградата си беше награда, но те сякаш искаха повече. Искаха да са "шеф" и се стремяха към титлата, не само към парите. В този паралелно нереален сезон, това за жалост не е така.

# 408
Специално за Мастършеф - според мен тази година по изключение повечето участници са някак лежерни, едва ли не на шега готвят някои... В предишни сезони не беше така определено, имаше състезателен дух и желание за себедоказване и израстване, гледам от сезон 1. Още отначало личеше кои участници са най-мотивирани и борбени. Тази година се надявам като останат под 10 човека, да стане идея по-оспорвано и интересно.

Друго, за което се присетих тези дни - само в един от сезоните имаше допълнителна награда към паричната - курс в някаква кулинарна академия в чужбина, може би беше в Лондон? Жалко че не продължиха традицията.
Аз мисля, че донякъде журито допринася за по-освободения тон. Те са съвсем различни от Токев и Михалчев. Токев например, винаги ме е респектирал.
Бях забравила за допълнителната награда.
На мен пък ми прави впечатление, че досега не сме видяли кой знае какви изявени шефове в Мастър класовете.

# 409
Ами, да, преди журито беше "действащо". Имаха рестораНи. Бяха шефове с главно Г(от главен готвач) Wink. Сегашните не са съвсем така. И няма респект. А, и те са по меки. Не всяват оня респект, който всяваха предишните. Ся, друг е въпроса и за това, кой как си прецака респекта...

# 410
  • София
Съгласна съм, да, по-меки са в изказванията си, но се вижда, че някои неща ги дразнят и правят забележки отвреме навреме, обаче за да има ефект, трябва да има и уши и акъл от отсрещната страна, които да ги чуят и да си направят изводи... Само Кустев се прави на строг уж, но той пък няма добър подход как да поднесе съвет или градивна критика.
И на мен ми се иска да има по-интересни гости за мастър класовете, т.е. действащи шефове. Ако през целия сезон ще "рециклират", канейки често предишни участници, спада интересът, защото част от тях не се занимават професионално с готвене след предаването и нямат същия авторитет, а дори да се занимават, все още са със сравнително малък опит спрямо хора от бранша, които врят и кипят в тази дейност от 15-20 години. Аз все пак се опитвам да гледам без предубеждение. Да видим Радка какво ще каже и покаже.

# 411
Радка я предусещам к'во ше покаже, ма, да видим. Grinning

# 412
Джасте, на мен Таралежков ми има пълния респект🙌 с това синьо око и тоз благ поглед…, тя и думата му е блага, направо мехлем на рана!🙃
Този човек е събрал всичкия такт на земята във възможно най-непринуденото и същевременно - свръх професионално държание спрямо всеки участник!
Абсолютна рядкост за мен, респект на този майстор в кухнята И в човешките взаимоотношения!🙌
Гледала съм само предишния сезон затова не знам как е било преди…🙈

# 413
Търльо е перфектния балансьор, но не типичното жури. Факт. И останалите не са. За жалост. Сичко е добре, но не е Мастършеф.

# 414
Аз като цяло не го гледам. Предпочитам Хелс Китчън, но и него спрях да гледам малко след началото на предния сезон. Там нещата са по-нагласени и от това предаване.

Не виждам нищо лошо да се изкаже критика. Ако някой от btv чете, може да се направят промени и предаването да стане по-харесвано. В крайна сметка рейтингът е от значение.

Харесвах първото жури. Андре Токев все още го харесвам нищо, че беше канселитан от телевизията.

# 415
  • пустинята Гоби
И как ще направят промени на заснето предаване? Шефовете се харесват на повечето пишещи тук.

# 416
  • Sunshine state
Като не ви харесва - не го гледайте.
Увлякохте се в плеяди от хейт.
Ама точно. Това е все едно да вляза в темата за Ергенът и да започна с романи как предаването не ми харесва. Sweat Smile
Ето, спрях да гледам Фермата и съответно не коментирам. Всеки си има глава на раменете, де, но става досадно.

# 417
Гледах последния епизод и реших да коментирам. По правилата на форума ли е - да.

Промените могат да бъдат направени следващия сезон. Wink

# 418
Аз като цяло не го гледам. Предпочитам Хелс Китчън, но и него спрях да гледам малко след началото на предния сезон. Там нещата са по-нагласени и от това предаване.

Не виждам нищо лошо да се изкаже критика. Ако някой от btv чете, може да се направят промени и предаването да стане по-харесвано. В крайна сметка рейтингът е от значение.

Харесвах първото жури. Андре Токев все още го харесвам нищо, че беше канселитан от телевизията.

Токев си понесе последствията, за разлика от Белослава, която се втурнаха да защитават, защото на всеки се случвало....

# 419
Именно!!!

Общи условия

Активация на акаунт