🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 2

• 31 703
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
А трябва ли шефовете да крещят и хвърлят прилори и чинии, за да имат респект участниците? На мен този тип жури ми харесва много повече.

А, баш. Много си е добре журито, създава едно по-лежерно и спокойно настроение. На мен Ангелов ми идваше твърде арогантен и груб и въобще не съм страдала, като отиде в Хелса (който не гледам именно заради агресивните моменти там). Хем са компетентни, хем не те сриват със земята ако нещо не е както трябва. Няма нужда да гледаме крайности и участниците да стоят страхливо като смъмрени ученици.

На мен основния фаворит е Осман. Той ми е направил най-добро впечатление досега.

# 436
И аз това щях да попитам. Кое му е хубавото да ти крещят и да те обиждат колко си смотан, че така си направил соса или нещо друго? Участниците са възрастни хора, гледат ги хиляди зрители, има си възпитан и цивилизован начин да кажеш на някой, че не се е справил със задачата. И е нормално участникът да отговори спокойно: "добре, започвам го отначало". Трябва да гледат като посрани ли или да се притесняват, сякаш са от втора група в детската градина, та да е доволен зрителят? Отношението на журито ми харесва, способностите на участниците не са на необходимото ниво. Това разваля удоволствието.

# 437
Е, респекта не винаги означава крясъци и викове. Всъщност така респект не се всява, а суматоха, страх от провал и все такива "хубавини". Респекта е най вече уважение към даден човек/личност/професионалист и надеждата да не се изложиш в негово присъствие. Аз не казвам, че журито е лошо, даже напротив, както вече съм споделяла неведнъж журито е едно от най хубавите неща този сезон. Просто си мисля, че участниците не възприемат журиращите като типични действащи шефове и оттам идва и спокойствието и лежерността им.

# 438
  • Манчестър
Гледам предаването с интерес, въпреки,че не научавам нищо. Но това е щото не искам и съм с две леви ръце.

Журито започва да ми харесва, дори Кустев ми е фаворит пред Таралежков.

За участниците , какво да кажа….за финал са Осман, Марианна ( не ми допада командоренето й), Биляна, Валентина ми е на кантар.

Миските лигли да заминават, много се застояха…а как мразя да чуя лукче, доматки, питчица и тн…

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 15:37 от Ave

# 439
  • София
И Тоби и Лора са глезли и със самочувствие без покритие.Това,че могат да правят  няколко неща, не значи, че са за там.

# 440
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
И аз започвам да харесвам Кустев, въпреки че във Фермата не му бях фенка изобщо. Малко е недодялан, странно си служи с приборите, все едно ръцете не са негови /Михалчев беше същият/ и невинаги намира най-верния тон и най-точните изрази, за да направи забележка или дори да помогне, но той всъщност помага най-много със съвети, обяснения и идеи, и от него всички ще научат доста. А нали затова са отишли.
"Моите" можещи също са Осман, русата Биляна, Марианна, Росица, Петя, Даниела, Валентина и евентуално Виктор и Мелят.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 17:41 от Reinа

# 441
  • Манчестър
И аз започвам да харесвам Кустев, въпреки че във Фермата не му бях фенка изобщо. Малко е недодялан, странно опитва храната, все едно ръцете не са негови /Михалчев беше същият/ и невинаги намира най-верния тон и най-точните изрази, за да направи забележка или дори да помогне, но той всъщност помага най-много със съвети, обяснения и идеи, и от него всички ще научат доста. А нали затова са отишли.
"Моите" можещи също са Осман, русата Биляна, Марианна, Петя, Даниела, Валентина и евентуално Виктор и Мелят.

Изпуснала съм Даниела в моята класация….тя също има шанс. Петя според мен ще се издъни някъде в следващите готвения.

# 442
  • София
И аз започвам да харесвам Кустев, въпреки че във Фермата не му бях фенка изобщо. Малко е недодялан, странно опитва храната, все едно ръцете не са негови /Михалчев беше същият/ и невинаги намира най-верния тон и най-точните изрази, за да направи забележка или дори да помогне, но той всъщност помага най-много със съвети, обяснения и идеи, и от него всички ще научат доста. А нали затова са отишли.
"Моите" можещи също са Осман, русата Биляна, Марианна, Петя, Даниела, Валентина и евентуално Виктор и Мелят.

Аз не съм го гледала във Фермата. Как се държеше там? Вече няколко пъти чета, че не се е държал май добре.

# 443
Да. И разни коментари беше писал във Фейсбук в подкрепа на един Кирил. Той беше най-ужасният участник досега.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 10:59 от Alucard

# 444
  • София
Аз не съм го гледала във Фермата. Как се държеше там? Вече няколко пъти чета, че не се е държал май добре.
И аз не съм, тъй като не гледам "Фермата" и се чудех с какво Кустев е скандализирал зрителите. Grinning Гледам го за пръв път на екран този човек. Струва ми се, че в последните епизоди на МШ е идея по-обран като поведение спрямо първите серии, където гримасниченето беше свръх, но може просто постепенно да съм му свикнала. Grinning
Съгласна съм със сравнението с Михалчев от гледна точка на това как изглеждат отстрани при дегустиране. И двамата имат леко грубиянски маниер и са някак скептични, още преди да са вкусили.

# 445
  • София
И аз не съм гледала фермата и нямам нищо против него в този формат, сега. Моя фаворит е Осман.

# 446
Нямам база за сравнение с други кулинарни формати, защото МШ е единственото “риалити”, което гледам и то едва от миналата година насам🙈
За Хел’с Китчън само съм чувала, пък и самото име идва от Ад, тоест без мен🤷🏻♀
Освен триото Токев/Михалчев/Роу и сегашното, друго не знам🤔
И може би наистина е трудно да минаваш за класен и кадърен шеф ако си бизнесмен-ресторантьор (визирам Сарафов) - за него няма по-голям комплимент от “Това бих го сервирал в мой ресторант!”, нали?!
В смисъл, не е топ кулинар, а топ пласьор на кулинарни продукти, с което малко ми олеква точно за това шоу.
Милион пъти писах вече за Таралежков.
Най-оригиналната фигура досега.
Като го зърнах с русата, къса коса, направо ме удари в слънчевия сплит от вълнение, такъв да е чаровник, а съм някаква си лелка🤣🙈, но то не пречи🙃🙃🙃
Някакво слънце ме озарява като го гледам, харесвам си го всячески и няма кой да ми го измести от полезрението🙃 Уча се на позитивизъм от него!💪
За Кустев ще кажа, че има развитие. Няма как да го сравня с онзи рус бонбон🙈🙈🙈, но намирам, че критиката му става все по-градивна💪 Не настъпва грубо, а се опитва да е полезен - много силен ход, шеф Кустев!
Съветва, помага, искрено се ядосва дори при спънките и неволите на кандидатите, прави добро впечатление!
Абсолютно не е мой тип по никакъв начин като мъж, но какво ли му дреме, нали??
Важното е да уважаваме кулинаря в него🙌

Осман върви добре; Даниела, Марианна, Биляна, Роси, Валентина, Виктор, Петя му дишат във врата🙈
Мелят и Евтим допълват десятката👍
Двете фльорци скоро ще се разделят с кухнята на МШ🤣
А тринадесетото име ми се губи???🤔
Имам надежда великолепната десеторка да се развихри и да ни завърти и нас!💪💪💪

# 447
В интерес на истината, Кустев наистина дава най-полезните съвети. Другите двама, колкото и добре да седят на екран, са малко в миманса. А Кустев далеч не ми допада, но не мога да го отрека.
Сериозно се подсказва на тези любители с престилки и продукти се изхвърлят на поразия, обратно на заявката.

# 448
Кустев не ми харесваше във Фермата изобщо и не мога да кажа, че и тук съм му голяма почитателка, но не ме и дразни особено. Журито никога не ме е дразнило, честно казано. Единствено не съм гледала сезона, където Лео Бианки беше жури, та него малко не мога да си го представя, но във всеки друг състав журито никога не е било проблем за мен. Дори шеф Роу, която е много специфична личност и дразнеше доста хора, пак си я изтърпях без особен проблем. Даже си мисля, че това трио (Михалчев, Роу, Токев) най-добре се допълваше.

# 449
  • Варна
Веселяшка, останаха 12 претендента за заветната сума, пардон, титла.
https://masterchef.btv.bg/uchastnitsi/

Общи условия

Активация на акаунт