Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 019
  • 477
  •   1
Отговори
# 315
Не е въпросът да не го казваш изобщо, а да не го казваш пред други. Това са елементарни неща от първите 7. И не е нужно да има публични коментари, за да се забележи нещо. Партньорът може да го е видял отдавна и да говорят насаме, не да чака просташки прояви на желание за контрол.

Майка ми така доста обичаше да ме унижава пред чужди хора. А и насаме. К**** съм била, боклук и тн. Едни от нещата, дето ме е наричала
И пред чужди хора
Секви има, мислят си че като си го родил, принадлежи на тебе и може да се отнасяш както си искаш ..

# 316
Особено като повтаряш става супер гадно.

# 317
20 кг. за година, са почти сигурно породени от здравословен проблем.

# 318
Майка ми така доста обичаше да ме унижава пред чужди хора. А и насаме. К**** съм била, боклук и тн. Едни от нещата, дето ме е наричала
И пред чужди хора
Секви има, мислят си че като си го родил, принадлежи на тебе и може да се отнасяш както си искаш ..
Този пост отговаря чудно на въпроси от типа ама как може някой да мисли лошото. Не знам защо вечно има учудени от факта, че съществуват незагрижени родители.

20 кг. за година са почти сигурно породени от здравословен проблем.
... който няма да се реши с 'добронамерени' коментари през мегафона.

Даже не мога да си го представя реално. Майка ми казва пред мъжа ми, че съм дебела. И...какво? Какво се очаква той да направи? Да се съгласи едносрично, да ми се скара като на малко дете, да влезе в обяснителен режим за нещо, което е трябвало да остане между нас двамата, да се скара с майка ми и да я обиди на простакеса?

# 319
Добронамерено би било да се каже насаме,.че е притеснена за здравословното й състояние.
 А да не би хората да планират инвитро и тя да е напълняла от хормоните Thinking майката може и да не знае за това.

# 320
Куко, ще ме прощава, но винаги се е изказвала гадничко за външния вид на дъщеря си. Нещо за лицето пак имаше коментари. Не ми е много майчинско, съжалявам. Свекърва не и трябва на това момиче.

# 321
Момичето няма 25 години, близка е с майка си, не би несподелила.

Още няма проблем, скоро си прави изследвания на всичко, кръвна захар, липиден, инсулин, хормони. Още всичко е перфектно.
Просто и хареса да живее на семейни начала и да готви постоянно. И да яде.
Простичко е.
Добронамерено би било да се каже насаме,.че е притеснена за здравословното й състояние.
 А да не би хората да планират инвитро и тя да е напълняла от хормоните Thinking майката може и да не знае за това.

# 322
  • Пловдив
Не знам - ако виждаш, че дъщеря ти не е много миловидна или много хубава, значи го виждаш и няма как да говориш друго.
От друга страна, на мен баща ми, няма да забравя, на въпроса какъв глас е моят (аз не мога да пея и никога не съм мислила обратното) отговори "мечка-сопран". Ама то остроумен майтап, нали. Брат ми също по друг повод ме е сравнявал с мечка на фона на останалите. Цял живот добронамерено, със или без кавички, критикуване на недостатъци, които не можеш да промениш, а и кой знае дали наистина ги притежаваш в такава степен... ми не е добре да се скапва самочувствието на тийн. Или на млад човек. Та да знаеш, че дъщеря ти не е хубава, е едно, да я предпазваш от самонадценяване и илюзии, е друго, но има връзка с първото и трябва да се умери границата; да говориш пред трети лица за нея пренебрежително, е трето, а да говориш обективно, без пренебрежение, а те да го възприемат иначе, пък е четвърто, и не съм сигурна дали при Куку не е било последното. Пак е сложно и пак "зависи", както и за дебелината.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 22:18 от Магдена

# 323
Ами, и ти може би спрямо дъщеря несъзнателно налагаш модела, който си получила от баща си. Макар че за мен, освен всичко останало, баща да обсъжда физическите дадености на дъщеря си, да ги забелязва някак си по този начин, ми е леко нечистоплътно.

П. П. Като чета всички тия примери, съм случила и на майка, и на свекърва.

# 324
  • Пловдив
Моята дъщеря е на 9 години, стройна, умна и достатъчно хубава, и никъде не съм казвала нищо за нейната външност. Не страдам от синдрома "моето гардже", но в рамките на стандартното имам умно и хубаво дете, което прилича на мен. Как го измисли това "може би"?
За "нечистоплътното"(?!) - нямам думи как работят съзнанията на някои хора, но не от моето семейство. Още един показателен пример - старите потребители имаме опит в тая насока, младите да се учат - за това, как човек трябва много да внимава пред кого какво говори и пише, и в реала също, да има едно голямо наум в какво ще бъдат превърнати думите му. Форумите са прекрасно поле за демонстрация на явлението.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 22:56 от Магдена

# 325
Момичето няма 25 години, близка е с майка си, не би несподелила.

Още няма проблем, скоро си прави изследвания на всичко, кръвна захар, липиден, инсулин, хормони. Още всичко е перфектно.
Просто и хареса да живее на семейни начала и да готви постоянно. И да яде.
Простичко е.
Изобщо не е простичко. То така ако се качваха почти 2 кила месечно от любов към яденето, всички щяхме да се търкаляме. Та, това момиче има здравословен проблем и само с коментари за килата и ограничаване на яденето няма да стане.

# 326
  • Пловдив
Качват се кила и от любов към яденето, разбира се. 20 за година не е обичайно, но не е и невъзможно по точно тая причина.
А може да се яде както от скука, така и от удобство или навик след смяна на обстановка и местоживеене.

Уместно е да се прегледа и да изключи или лекува заболявания, които може да допринасят, но ето още един пример как във форумите знаят всичко за нас по-добре от нас.

# 327
И като се качват толкова лесно, явно също толкова лесно ще се свалят, когато майка ти, специалистката, съобщи по градската уредба, че си дебела.

# 328
  • Пловдив
Май качването е доста по-лесно от свалянето даже и без заболяване, щом предимно средства и техники за отслабване се рекламират и търсят.

# 329
Много се измести въпросът. Идеята на примера със забележка на майката за качени килограми беше, че както родителите не трябва да се месят прекалено във връзките, така и не трябва да се залита в другата крайност - да си мълчат за всичко, дори когато е важно да се намесят. Сега вече че не е правилно да се злепоставя детето пред други хора - с това съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт