Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 591
  • 477
  •   1
Отговори
# 90
Mнението ми е, че всеки трябва да си поддържа дома. В сина има повече вина, но е млад и явно не му пука или не знае как да си организира битието. Вкл. и да си предяви очакванията към булката. Три овчарки в дома е някакъв ад. Аз имам малко куче и дълбоко съжалявам- няма изчистване от косми и стъпчици. Не бих приела в имот, който аз стопанисвам, да има толкова кучета. Тук пък авторката трябва да си очертава границите. Но по тези въпроси трябва да се разбере със сина си. Девойката определено не е мечтаната кандидат снаха, а сина къде да го сложим с този избор. Общи приказки за избор, права и подобни тинтири-минтири са при някаква приемлива ситуация, а тази не е за мен.

# 91
Нападате жената и говорите, все едно ако сте в същата ситуация ще сте много доволни.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 10:58 от trotinettka

# 92
  • София
Няма да сме доволни, че сме отгледали един мъж със заврени ръце в...когато обгрижваме до четиридесет годишна възраст (апартамента на вуйчо, ремонтчето), пък той една девойка по наш вкус не може да си намери.

# 93
  • Terra incognita
И да не сме доволни, няма да тръгнем да търсим съвети за чуждите животи из форумите. Не е нужно да си развяваме мнението навсякъде. Ако чувства сина си застрашен от тази жена, може да му сподели лично опасенията си и да даде съвет на страничен наблюдател, пък той да си преценява,  но не и да се меси. Все пак в първоначалния си пост авторката никъде не споменава, че живеят в кочина и съсипва чуждия имот, а натъртва на това, че новата приятелка на сина й има кофти външност и не работи.

# 94
Това за трите овчарки беше майтап...
Мен пък ми е чудно какви са толкова видимите недостатъци, ако иска, авторката да сподели, тук все пак сме анонимни.
И кой издържа снахата, синът, или нейните родители, ако учи примерно.

# 95
Авторката да проумее, че ако ще и Антихриста да и доведат за снаха, то това е изборът на сина и - не е длъжна да го одобрява, но е редно да го уважи.

Каквато ще да е, с всичките си физически характеристики, навици и привички, синът и иска в този момент да е с такава жена или не може да се класира при другите момичета и се примирява с тези, които му обръщат внимание. Ако синът имаше някакви нужди да му е по-чисто и уютно и някакви различни от сегашните очаквания към нея, досега да сте я забравили вече. Ама той стои и проблем не вижда - значи му отърва. Редно е да се помисли и над това.

# 96
  • София
На мен пък ми е много интересно как жена прави ремонт сама?
И наистина тоя синко там каква роля има?

# 97
Сигурно майстори правят ремонта, тя плаща.

# 98
На мен пък ми е много интересно как жена прави ремонт сама?
И наистина тоя синко там каква роля има?

"Ремонт" е много всеобхватно понятие. Може просто да сменя тапети, боядисва стени?

# 99
Може формулировката на темата да не е най-политически коректното изказване, ама аз я разбирам авторката. Първо, на 23 години това още не е мъж. Второ, една жена може да издигне мъжа до нея, може и да го закопае и вероятно авторката от това се притеснява. Изразът "прибра" е грозен, ама като гледам и доста приложим в тая ситуация, ако принцесата нищо не прави. Аз си я представям с доста ексцентричен външен вид, може би това се има предвид по физическата част. Така или иначе няма много какво да се направи, нека младежът си прави изборите и грешките, това е част от узряването. А и не е нечувано майката да не харесва снахата...

# 100
Авторката да се замисли, че както приятелката я избират и анализират, така и сина й някой го избира. Аз, ако съм на момата, бих видяла мамин син, живеещ за без пари у роднини и не барва нищо вкъщи, с бонус досадна свекърва, която не ме понася.

# 101
Разбрахме, че домакинстването е само женска работа на тая "прибраната от улицата". А на мамин сладък не е ли или той е само за украса там?

# 102
  • София
Мамин златен е с орган, а и с апартамент (ама на вуйчо). Това не е ли достатъчно, м? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 103
  • Варна
Авторке, не ти ли е достатъчно вече? Помоли за ключ, защото нямаш идея колко още злоба може да се излее. Достатъчно страници станаха май.

# 104
Момичето е крайно невъзпитано, определено. Дължи, да, дължи учтиво отношение.

Подозирам, че ако излязат на квартира, пак майката ще я плаща. Едно е, синът да изкарва за храна и насъщни нужди, друго е -за жилище.

Всички приказки за самостоятелност са за хора, които от -до се издържат сами.

Бих посъветвал майката да каже, че скоро (определена дата) апартаментът трябва са се освободи и младите да поемат курс към свободен наем, който тя няма да плаща. Да обясни, че и трябва време, да оправи апартамента.
Тогава вече да са свободни както им хареса.
На авторката ще легне и задължението, да приведе в приличен вид апартамента.

Тогава всички разсъждения за свободата на избора са уместни.

На майка почит се дължи, задължително, поне у възпитаните и психично здрави индивиди. Независимо каква е майката, а тук не виждам да е престъпник или подобно.

Общи условия

Активация на акаунт