Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 251
  • 477
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ама много интересно деградираха нещата!
От "прибра в нашата къща" до Ами то не е къща, а апартамент.
Не е наша, а на брат ми.
Вероятно и глаголът "прибра" ще се окаже неправилен.
🤣🤣🤣

# 106
  • София
Ами значи няма да живеят заедно младите, като нямат пари и за квартира. Драма не виждам. Ама хем му се урежда терен, хем ремонт, пък после се мрънка.

# 107
  • Terra incognita
Ама защо само майката да оправя кочината в жилището? Мамин златен къде е?

# 108
  • София
DIDVER73 Нещата са ясни - доколкото разбираме, апартаментът е на брат Ви, който скоро си идва и предполагам не би искал да завари жилището си в по-лошо състояние, отколкото го е оставил.
Та - синът ви да се изнесе на квартира, с жена ,без жена - негова си работа. Правите ремонта, и си живеете живота. Оттам насетне, Вашия син да му мисли как да се оправя в тоя живот. Ако по начало имате силна връзка, то тя няма да се повлияе от друг човек, но ако не - можете само да съжалявате, че не сте я изградили докато е било време.
Колкото до останалите неща, които Ви възмущават може би с право, някак забравяте факта, че на собствения Ви син тези неща не му пречат изобщо - следователно на него се сърдете, че не поддържа хигиена в живота и връзките си Neutral Face

# 109
  • Варна
Хай, има двойки, които се чувстват толкова добре заедно, че не изпитват нужда от други хора. А и надали майка му знае за всичките му излизания, събирания и т.н. Пък и приятелите му на тази възраст вероятно наблягат на общуването с гаджетата си, което е най-нормалното нещо.

Фивър, точно ти ли го казваш, където си обяснявала сто пъти за вашите (твои и на мъжа ти родители), с които сте близки от много време? Ти почувства ли, че нямаш нужда от никой от тях, когато се събра с мъжа ти? А заряза ли си приятелите? Не, нали? Помня какво си писала.

Всички сме били млади и влюбени, но чак пък всичко да ти се събере в един човек, а да теглиш чертата на всички останали, ми не е нормално. И не смятам, че хора, които го правят са нормални.

И още нещо. Не, мацката не е на гости. На гости идваш, сядаш, хапваш, пийваш и си заминаваш. Донесеш ли си багажа и да имаш ключ, вече не си гостенин, а живущ. И имаш задължения към това жилище, още повече като не е твое. Ако е твое, руши го на воля.

Иначе за момчето съм съгласна. И той има задължения. Не само момичето.

# 110
Хай, никъде в писанията си авторката не е обелила и една дума, че е редно и синът й да пипва нещо вкъщи, но усилено се намила приятелката ква мърла била, че и с физически дефекти ау!

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 11:36 от Arielle

# 111
  • София
Ей за това не обичам тези роднински ползвания на имоти. Кой определя правилата? Вуйчото, маман или ползвателите? Защото, ако си под наем, си има договор и си си хем у дома, и си си господар, хем собственикът е защитен, ако решиш да пускаш пиратки вътре. А така...нещо като нищо. И накрая всички нервни, обидени и скарани, но спестили наеми.

# 112
  • Варна
Че аз нещо по-различно ли казах? Да, и златния има задължения. По тази точка авторката търпи критика, определено. Но не мисля, че отношението й към момичето е съвсем безпочвено. Отстрани е лесно да сме безпощадни критици, докато не влезем и ние в такива обувки.

# 113
  • София
Авторката има право да не понася момичето. Отдръпва се и готово. Но тя хем се бута при тях да помага, хем мрънка по форуми. Типично свекървенски манталитет. За жалост тя самата страда, като гледам на младите не им пука особено.

# 114
Сега на 23г не бил мъж... Ами какво е?  Може да живее на семейни начала с жена ама не е мъж... Кога се става мъж? Питам да знам моя до кога да го дондуркам...

# 115
  • София
Когато осигури дом. Или поне, ако е на родителите, той са го ремонтира.

# 116
Мисля, че авторката не по желание е започнала да прави ремонт. Явно е наложително след ползване на имота от син и приятелки. Така, че това е ясно. Друго ме впечатли, какво му е на момичето/ жената, физически недъг по рождение или корекции на устни и други части на тялото, защото присъства на първо място? Другите недостатъци са с натрупване към първия. Може приятелката да се притеснява от по-близкия контакт с роднините заради това, каквото и да е и синът да я подкрепя и харесва такава. Мисля, че битовите проблеми нямаше да бодът толкова, ако приятелката е харесвана външно от авторката, винаги може да се каже”ами млади са, толкова не им пука дали апартамента е изчистен”.
Редактирам се , че се сетих за мои приятелки свекърви. Първите впечатления от снахите, все бяха за външния вид. Едната снаха беше ниска и щеше да им развали високия, красив ген, другата имаше селска физиономия, пък синът до момента все красавици е водил, третата има изисквания, че синът все още няма приятелка , да е висока, грацилна и красива🤣

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 11:43 от Stoiyana

# 117
  • София
Ако момичето не става, синът трябва сам да го разбере, а не майката да наднича от всеки ъгъл и да чака удобен момент, я за непоискана помощ вменяваща ответно задължение, я с планове как да се намеси и да развали неудобната за нея завера.

ПП: Пък ако момичето не е свестно и синчето остане с нея, бих за запитала и то колко е свестно. Подбора на партньор винаги казва много и за подбиращия.

# 118
Проблемът е точно, че авторката с това дундуркане на сина си много е помогнала за тази ситуация. Защо са го пуснали да живее в апартамента на брат му? Ако им се беше наложило да излязат на квартира, първо щяха много сериозно да се замислят дали изобщо да гледат 3 кучета, защото при това положение намирането на квартира е почти невъзможно. Второ, щяха да се научат да си чистят, защото иначе хазяите ще ги изгонят. И ако наистина мацката не работи, най-вертоятно щеше да и се наложи да започне, за да се издържат. А сега какво - жилището осигурено, няма разходи за покрив, като много се омаже мама ще дойде да изчисти и да направи ремонтче. А от мъжа се иска да осъзнае, че това не е редно, и да си изгони жената. Страшна логика.
Защо този ремонт? Да си дойде брат му, да му вдигне един скандал и тогава може да има ефект. Единственият начин авторката да повлияе на тази връзка е като остави сина си и момичето да се справят сами с живота и той осъзнае, че тя не му е равностойна партньорка. С всякакви други действия рискува синът и да спре да общува със семейството си.

# 119
Авторката не иска да дава повече подробности, което е напълно нормално. Разбира се, че ще се притеснява за сина си и че ще се опита да му повлияе, ако вижда, че се закопава. Естествено пита за съвет как да го направи. Като не знаете дали е права или крива, няма в какво да я обвинявате. Няма нужда от този страшна злоба! Можете да си я изкарате по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт