Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 054
  • 477
  •   1
Отговори
# 240
Ако синът е склонен да поддава, майката може никога да не намери приятелките му за достойни и в крайна сметка той да остане сам. Което също няма да е о.к. за бабата, която няма да е и баба, защото ще остане и без внуци.
Знам за такъв случай, само че с дъщеря, доста близка с майка си. Къде да ходя далеч - и майка ми се опитваше да се набърква в отношенията ми с мъжа ми, да му намира недостатъци и да ми ги подчертава, докато категорично не пресякох това. А ако не бях, все пак майка ми е и щях в един момент да се повлияя.

Та, детето го възпитаваме до 7 години (и то първите седем, не някакви седем после), не до 27, нито до 57. И всеки да си знае мястото. Пиша го като родител на син и дъщеря.

# 241
Предишната връзка на сина е била ученическа/студентска любов, от 18 до 23. Едва ли е имало съвместно съжителство, особено ако момичето е било по-малко. Ако са ходели напред-назад, но вечер се е прибирал да си хапне и да си легне в деЦката, нормално е мамаша да няма нищо против спрямо момичето, доколкото изобщо го е виждала. Приходящите връзки без съжителство, съпроводени с излизания и с приятели, отмятане на семейните тържества с баба и дядо, не са толкова натоварващи за майчиното сърце Smiley Докато отделянето в друг дом разбира се, че разчупва рутината. Особено в началото - съвсем нормално е да искаш да си само с човека, да се опознаваш, да се наслаждаваш. Не сте ли имали такива моменти? Аз си спомням едно гадже навремето, близо месец не се отделихме един от друг, като вендузи - няма майка, няма баща, за приятели и дядовци да не говорим. И не ядяхме като хората даже - от вкъщи, на работа, от работа - вкъщи, кой каквото ял през деня, ял, вкъщи се консумирахме взаимно Smiley
Имам деца на почти 18 и 20, имат гаджета. Отделно съм и снаха. Отделно съм и отговорен човек относно животни, хигиена, чужда собственост. И няма никакъв шанс да съчувствам на тази авторка.
Защото е лицемерна, злобна, преувеличава (лъже), и иска да контролира неща, които отдавна не са под неин контрол. Синът е сигурно вече поне на 25 (защото пише че е бил на 23 с предишната приятелка), и ако не е поставен под запрещение, няма зависимости и не е поискал изрично съвет от мамаша, намесата и в живота му е абсолютно неуместна. Прави впечатление и друго. В първия пост се споменават баща, дядо. Обаче авторката прави ремонта съвсем сама, докато няма кой една чаша кафе да и подаде Smiley Уж държат на семейните ценности и общуване, пък са оставили жената сама да ремонтира, защо ли Smiley

# 242
Ако сина живее в имота самостоятелно и то с приятелка,Вие защо правите ремант?
Оставете младите на мира .Ако имат нужда от нещо,сами ще Ви потърсят.
Естествено е 25 годишен мъж да има други приоритети ,а не мама, баба, дядо.
Канете младите на семейни тържества,без да ги задължавате и ги оставете да си живеят живота.

# 243
Ако сина живее в имота самостоятелно и то с приятелка,Вие защо правите ремонт?

Е, тя нали писа, жилището било на брат й, щял да се прибира, било я срам от него.

# 244
И не изисква от 25 годишния си син сам да си оправи кочината, която са сътворили с гаджето в апартамента на чичо му щото е още малък или...

# 245
Аз съм такава снаха, имам физически недъг (леко кривогледство още от раждането ми), 5/7 кг отгоре (от раждането...., на внучето й), след чистата вода, любимото ми питие е БИРАТА (понякога и от обяд), псувам яко (най-много на стадиона, когато играят левски срещу ЦСКА, ама някой път се изпускам и у дома, но никога пред детето)...., та питам се дали това не е моята свекърва (ама май не е, щото синът на моята не ме "прибрал" и нямаме домашни любимци). И с чистенето съм на "вие" (дори след публикацията отидох да си погледна тоалетната).
Хора, оставете тая работа..., всеки си живее както може! Да, и мен майка ме е възпитавала, и тя често ми се сърди, не приема повечето ми характеропатии...., ама накрая казва "приличаш на баща си" и "щом другарчето ти те търпи" и темата е приключена!

# 246
  • София
На авторката ще кажа (ако е реална история, а не пързалка), че е нормално докато не е във връзка, синът й да обръща повече внимание на роднините. Също толкова е нормално  при нова връзка това внимание да намалее значително, поне в началото. И не приятелката го откъсва нарочно, просто той си разпределя времето по различен начин.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 10:56 от Cuckoo

# 247
И не изисква от 25 годишния си син сам да си оправи кочината, която са сътворили с гаджето в апартамента на чичо му щото е още малък или...
Само момичето бива критикувано. Той е съвсем безгрешен и невинен явно.

# 248
  • София
Тук веднага си проличава стереотипното мислене - че мъжът не пипва домашна работа. А може да не е възпитан така, но като не среща същото у момата - се пуска по течението, че най-лесно.
Ами ако е споменал нещо такова пред майка си? И тя вече да кОпа в тази посока

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 11:19 от Cuckoo

# 249
Не знаем никой от участниците какво точно прави или не прави, защото авторката не даде повече подробности и не отговори на зададените въпроси. Не е сигурно и дали изобщо продължава да чете.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 11:39 от bell_87

# 250
Лично аз не си обяснявам незрелият интерес и желание на майки да се месят и дават наклони в живота на децата си, които са навършили 20-години.
Какво означава " да го отдели от родата му / семейството"?
Предполага се, че след 20 трябва да си вече зрял и да поемеш своя път в създаване на семейство, да си самостоятелен и да имаш личен живот.
Ако сте постоянно мама-орлица накрая момченцето ви най-вероятно ще остане само или при вас, до вас, ако така държите.
Без значение дали харесвате жените, с които е, то не е и нужно, някои мъже имат безумен вкус, абстрахирайте се, приемете изборите му и го оставете да си "чупи" главата. Това е неговият живот. Ако потърси съвет, мнението ви – ок. Иначе е нездраво.

# 251
Лично аз не си обяснявам незрелият интерес и желание на майки да се месят и дават наклони в живота на децата си, които са навършили 20-години.

Аз си го обяснявам, явно желанието да се месят е по-силно от тях, но не знам защо още не са осъзнали, че с демодираните си методи на влияние няма да стигнат доникъде. Ето, тук в случая единственото решение на проблема е синът и приятелката му да заживеят отделно, извън всякакви апартаменти, принадлежащи на рода на авторката (те без предоставен апартамент сигурно ще се и разделят, но това е друг въпрос). Всички дадоха такова мнение, но едва ли това ще се хареса на жената, защото тя не иска да изгони синчето си от апартамента. Тя иска да чуе съвет от типа "идете на психолог" или "познавам врачка, която може да помогне".

# 252
  • София
Точно, тя не иска да гони него, а само приятелката. Която, ако има малко здрав разум и иска да се задържи, няма да е зле да проявява повече вежливост.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 14:35 от Cuckoo

# 253
Тя горката тъкмо си е отдъхнала като се е разделил с бившата и сега си намерил нова любов.Та ако не е тази,друга ще дойде.Вместо да се радваш авторке че няма да стане дърт ерген.

# 254
  • София
Аз мога да дам пример как се "бъркам". Казвам на дъщеря си, че трябва да отслабне малко (то трябва повече, но както и да е) и зет ми се обажда: "Аз си я харесвам така." На глас казвам "А колко повече ще я харесаш малко по-слаба", а наум "Предпочитам да я харесват повече мъже, пък тя да си избере теб, щом иска".

Общи условия

Активация на акаунт