Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 057
  • 477
  •   1
Отговори
# 225
Какво и е на външността?Рога и копита ли има?Толкова ли е зле?Ама сериозно ли питаш с какво го държи?Определено му дава нещо, дето ти не можеш.

# 226
Аз някъде изпуснах кога се е прибрала авторката от чужбина, ама ми се струва, че проявява типичното очакване всички да се съобразят с нейното връщане, а то не е станало така и айде, отчуждени са, загубени са и от навиване се стига до фантастиката как нямат въобще социални контакти.

# 227
По темата за отчуждаване от родители и приятели да споделя като снаха - в началото когато заживях с моят съпруг, той преди това излизаше с приятелите си и да, живееше с родителите си. Когато заживяхме, първите три години - той спря да излиза с приятели и не се виждахме с роднини, освен по специални поводи. Това беше негово желание, което малко ме дразнеше в частта с приятели и колеги - аз спокойно си излизах и ми беше тегаво, че той не излиза също. Но той ходеше на фитнес, и на партита, фирмени, няколко пъти годишно. Майка му даже ми се обаждаше на мен да разбере как сме.
Пък имам един скъп приятел, който от 9 години живее с потресаваща жена. Но той е щастлив и даже наскоро подписаха. Въпреки, че аз не мога да я гледам на снимки - толкова е "лицеприятна". Но и син да ми е - не аз ще я гледам всеки ден и ще си лягам с нея. Важното е че ще съм го възпитала правилно, да гледа сърцето...

# 228
В цялата история аз виждам само една злобна лицемерна свекърва, която макар, че все още не е станала официална свекърва, носи манталитета в себе си. Казвам го, защото реално познавам свекърва, която не искаше снаха си(страхотна жена между другото), защото била дебела. И години по-късно все още не я приема. Та, хора всякакви...
Иначе наистина много се развихри въображението на всички тук относно физическите недостатъци на момата, което вярвам, че е в кръга на шегата, но факта, че свекървата го споменава говори много зле за нея(още веднъж). Пък била пила бира, ми ще пие, защо да не пие? Млади хора, искат да се забавляват,  да си хапват, да си пийват, вие не сте ли пили бири на младини?

Mоята свекърва също много мрази, когато някой друг пие какъвто и да е алкохол - дали ще съм аз, синът й, дъщеря й, мъжа й... всички са пияници според нея. Защото самата тя не пие. Често срещано мнение между другото от непиещи хора - щом пиеш по 1-2 бири вечер значи си алкохолик. Край на дискусията.

# 229
Ми аз пък познавам свекърва, на две снахи. Тя - ниска, дебела, проста и грозна селянка, наистина, с основно образование, ама с огромното самочувствие, щото успяла да издрапа от село, да се омъжи, да роди две деца, да има семейно жилище, купено от общината, , и цяяяял живот да работи склададжийка, на държавна работа, докато си вдига шарената фуста у кенефа на склада, щото и мъжът й бил същият... Та както и да е, тази, същата, така мразеше снахите, и двете кротки, възпитани и интелигентни жени, с висше образование, да не говорим колко по добре изглеждаха от нея на същите години , ма вечно се оплакваше, кви курви били, как тя им гледала децата, как, ако не били тия нейните синове, великите, ония двете уличници, нямало да има къде да живеят - нищо, че и двамата й синове, със жените си, сами си купиха собствени жилища, даже по няколко, как, ако не е тя, да им отиде на гости, за неопрелено време, колкото тя прецени, и да преброи и изпере на ръка гащите на ония мизерници, снахите, и да им подреди гардероба, по собствен вкус, докато гледа кво ново са си купили, щото парите от заплатите на снахите трябва да влизат в нейния джоб, щото те са прости и малоумени, и само се чудят как да ограбят семейното й имане, и с техните заплати единствено тя, и синовете й могат да се разпореждат. и ония двете само се чудят с кого да си го сложат, докато гледат по две деца, ходят на работа на равно с мъжете, и цялата къщна работа, и грижите по децата са тяхно задължение, щото били майки, пък синовете мъже, на които им се полага да си почиват от тежките семейни задължения, като хойкат редовно, по семеен модел . .. Красота.
Ама познайте, и двамата й синове все още си живеят със жените, и внуци имат, а на маминка й е ясно казано, че не е желана, и повече да не идва непоканена и да не обижда в чужди къщи, че тя цяла година се надява някоя от ония, гнусните й снхи, да я покани поне за Коледа.. Да не е сама, като куче...

# 230
И от къде толкова свестни и  успешни синове при такава майка ,черна  и грозна?

# 231
Когато се събрах с БНД, майка му имаше ключ от апартамента. Не беше нейн, да отбележа. Влизаше си, когато си поиска.
Случвало ми се е да отворя очи сутрин и да е в спалнята, и да ми сгъва и подрежда гащите.
Работех 2/2 и ходех на лекции редовно обучение(не посещавах редовно, защото работех). Стответно имах проблеми периодично и ми се налагаше да се доказвам и договарям - учех вечер, за да съм подготвена, ако някой реши да ме изкара несериозна, пишех писмени работи. Ако не ми се паднеше събота или неделя да съм на работа, какъв кеф, да се наспя. Да, ама проекто свекето идваше в ранни зори и тропаше и чистеше къщата. Една сутрин, в просъница още, я гледам пред мен ми се хили: "Ставай, мързеланке!"
Последва голям скандал. Ключът и беше взет.

Друг е въпросът, че съм била много проста да търпя това. Ама хич не съм и отчела ни червени лампи, нито светофари. След като мама беше отлюпена и почина две години по-късно, всичко падна на мен. Никакви навици за нищо не беше създала в отрока.

# 232
Снаха ми си моделира мъжа по неин начин.  Та защо чакате майка му да го е нагодила и  с навици обзавела, като можете вие заедно да си създадете ваши си.

И аз отчитам глупост в моя си живот, но бе друго време и заедно живеехме, къде ти да променям,  заедно нещо да правим, мъжете   лежат под колите, ходят на работа и чакат да им сипеш ядене и прибереш . Че   и за къпане да им подадеш дрехите. Това умря вече.

Голямо завиране в животите едни на други.  Сами много бързо ще се оправят или разкарат като не става.

# 233
  • Пловдив
Аз така четох един внук, скаран с баба си, какво обясняваше: "Не съм я удрял, само веднъж я изблъсках от стаята и заключих. Аз спя след нощна смяна, тя идва и ми вика да ставам, че е срамота млад човек да спи по обяд".
Дали лъже, не знам, ама има таквизи баби явно, та може и да я е поударил. Крушата и дървото, нали. Wink

-----
Бор_яна, ти го виждаш като моделиране от снахата, но е интересно как го вижда тя. Wink
Нищо обидно не искам да кажа.

# 234
Не всеки го умее Бор_яна, това да се наложи. Не всеки може да бъде моделиран. Има си още мъже, които смятат, че жената е обслужващ персонал. И това идва точно от майката - майката го обслужвала и жената трябва. На девойката майката била сторъкия Шива, та и тя приема, че трябва да е за своя мъж.

# 235
То вярно ,че семейният модел не се изтрива лесно.
 Още повече ,като продължава намесата , явно  или по подразбиране,
 Вероятно и аз така съм била. Така трябва и толкова.
 Поне съм осъзнала да не предавам напред. То и  няма как ,от 9 клас навън, после няма и начин.
 Но  от жената зависи много. Като вижда ,че няма да го бъде - слага край.
 Не знам Магдена, знам малко ,каквото кажат. Знам ,че не са идеални, карат се ,но не е с мое участие. Добрят се и продължават.
 Виждам, че децата търсят него ,че той  се грижи и тя го признава това. Тя говори повече ,той не споделя  битовизмите им. Никога не се е оплаквал, тя го прави понякога ,мълча. Може да не е доволна ,но те ще се сдобрят бързо , а  казаното от мен ще остане.
 Беше му сринала дрехите на земята и седнала да го чака, посочва и да ги нареди ,не му е прислужник, научи го да не мята по столовете. Това от нея знам. И още в самото начало.
 Казвала е ,че нейната майка  е против нея  ,с него, защитава го , а  аз не правя такива защити. Мълча.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 22:57 от Бор_яна

# 236
Преди излизаше с колеги, с приятели. Сега само вкъщи. Сигурна съм,че нещо не е наред.

Ето това е показател че всичко му е добре и е щастлив. Сега остана вие да го приемете,  в което се съмнявам, защото е в разрез с вашите разбирания.

# 237
В тази история има толкова неясни неща, че не знам как би могъл някой да даде адекватен съвет. Синът Ви е поканил момичето при себе си в апартамента на брат Ви? Така ли излиза? Братът дал ли е съгласие? Вие пък правите ремонт, понеже апартаментът е разрушен за нула време от снахата и кучетата и Ви е страх братът какво ще каже като си види апартаментът. А като направите ремонт, после какво? Те ще си рушат жилището на нова сметка ли? Не е ли по-добре братът да види какво става и да ги изгони? Кучетата въобще не става ясно на кого са, също не става ясно защо според Вас само снахата има задължение да чисти. Сигурно имате известно право, но защо сте допуснали изобщо така да се оплетат родствените отношения, че да се стига до ремонт? Няма как да се очаква момичето да се втурне да помага при ремонт, на който не е инициатор, но просто явно те повече не трябва да живеят там.

И освен това - разочаровани сте от избора му, момичето го отдалечавало според Вас от всички, тя не иска да комуникира с Вас, но Вие се опитвате да се сближите с нея, правите ѝ ремонт, казвате ѝ, че е красива...не Ви ли е хрумнало, че това е лицемерно поведение. Тази тарикатка не иска общуване с Вас, не иска подаръци, а иска да я оставите да си разхвърля и да си пие бирата пред компютъра. С няколко подаръка няма да я накарате да чисти на синчето. Не изпитва явно никакво задължение да поддържа дома, в който е поканена да живее, от нейна гледна точка си е права, тя е там заради сина Ви, ако не беше той, щеше просто да си разхвърля в апартамента на родителите.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 00:11 от Delta_12

# 238
Боряна, ти явно си силна, и мъдра жена. ❤️❤️❤️, независимо къде и как и израснала, и как си изживява живота си до тук. Моите уважения.

Та, аз да си довърша разказа за онази свекърва.
Освен, че считаше домовете на синовете и снахите си за свои, че и на внуците. 😂
Беше дошла на "зимно гости"! За 6 месеца, при единия си син, който, междувпрочем,  имаше възможности тогава, и беше й купил апартамент, в съседен блок до неговият, а на двамата си сина - в неговия вход. Та той си я знае, майка си, но все пак и беше дал ключове от апартаментите и на двамата си сина, ей така, " за всеки случай". А тя си живееше постоянно при омразната снаха, не искаше да си стъпи в нейният си апартамент, чисто нов, обзаведен от - до, дори за една вечер, ако някой реши да им дойде на гости, пак не се мърдаше, щото така й било по - добре 🤣 Демек, ако няма никой покрай нея, кого ще тормози, на кого ще се прави велика...

Ем😂, познайте, дъртата вещица, цял ден, докато синът, снахата, внуците и момичетата, с които те тогава живееха, ходеха на работа, на училище, нямаше друга работа, освен да ходи да "инспектира" снахите. Дали са си оправили леглата сутрин, дали няма прах под тях, кухнята как е подредена,, а шкафа с подправките, има ли неиззмити чаши и чинии, прането колко време стои неприбрано... ,
Много ми стана весело, когато единият й внук, на 25 тогава, живееше с едно момиче, на 30, разведено и с дете, ама той беше много влюбен... А баба свекърва хич не я харесваше, абе иначе хубава била,  ама не чак толкова, ама най обикновена била, момчето заслужава много повече. А момчето е със СОП.
Та тя, освен че всеки ден, докато тях ги няма, ходеше да им рови из къщата, и докладваше на всеослушание оная ква мизерница била, и как си била оставила гащите на пода, та тя й ги била изпрала, че даже си беше организирала сама  семейна Коледа и Нова година с двамата си внука и тогавашните им гаджета, щото синовете, със жените си бяха били камшика по чужбина, та тая жена, после, с такава злоба коментира, че оная, нищо не яла, и не пила цяла вечер, дори и от нейните сърми. За да бъдела слаба, иначе не била нищо особено, кой ще я хареса ако почне да се храни като хората 😀И не си общувала достатъчно любезно с нея, не искала да си говорят, само ако я попитат,нещо отговаряла с два думи...
Та, вие ако сте, някоя простакеса идва да ви рови в гащите, докато вас ви няма вкъщи, навсякъде коментира колко сте мизерна, проста, използвачка, и кво ли още не, че и външния ви вид, гледа злобно и лицемерничи пред вас, щото се мисли за много хитра и умна, и че не й личи, колко време ще издържите? Преди да ви падне и пердето, и възпитанието?
Явно българките много сме свикнали да търпим, че и да си го връщаме, ама на снахите.
Както и да е, първо внуците си взеха по едно огромно куче - пазач, че никой да не им влиза вкъщи в тяхно отсъствие, и двамата вече си имат и жени, и деца единият даже две, после и снахите много любезно, чрез мъжете си, помолиха мама да спре да им гостува по 6 месеца в годината, и да си седи в нейния си апартамент, който ссиновете й са купили за нея 🤣🤣🤣
Тая жена, сега отново се чуди, на коя снаха  да се натресе, щото да  тормози и да  прави живота на някого гаден, осмисля нейния 🤣🤣🤣 А кой е най лесен  - оная, дето тя е прибрала от улицата, пък взела, че родила и деца на синът й🤣
Ами, нещо вече не й се получават работите. Което е кофти, на нейните години...
Изводът:
Кучетата на оная  с физическите недостатъци, са твърде малки, дружелюбни и пикливи. За такива свекърви - доберман си трябва. 😂

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 01:29 от Прекрасная Василиса

# 239
Върнах се да чета назад. Някой питаше защо майката споменава предишната връзка на сина си. Така, както го е написала, може да се разтълкува, че не е имала нищо против да се разделят, а сега е недоволна, че той има нова връзка. Ако тя не иска да дели сина си с друга жена, никога няма да одобри неговия избор, винаги ще вижда конкуренция. Разбира се, това са само предположения.

Общи условия

Активация на акаунт