Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 046
  • 477
  •   1
Отговори
# 255
Моята майка е така "тактична" и да ти кажа, това не работи. Аз съм в момента слаба, защото го пожелах сама и свалих всичко излишно. Когато си ходех дебела и майка ми ме убеждаваше да отслабна, си мислех колко съм си добре и тя защо така ми говори Simple Smile

# 256
  • София
Моята майка е така "тактична" и да ти кажа, това не работи. Аз съм в момента слаба, защото го пожелах сама и свалих всичко излишно. Когато си ходех дебела и майка ми ме убеждаваше да отслабна, си мислех колко съм си добре и тя защо така ми говори Simple Smile
Дали работи или не, зависи и от човека.
Тя си го знае, освен това и аз в разговори постоянно се самокритикувам какво прасе съм станала.
Обаче тя е на 30, нераждала и ме съмнява за инсулинова резистентност, която може доста да затрудни евентуална бременност. Това щерка ми я го знае, я не.

# 257

Само че тя е на 30, нераждала и ме съмнява за инсулинова резистентност, която може доста да затрудни евентуална бременност. Това щерка ми я го знае, я не.
Ако иска дете и планира бременност, сигурно се е информирала по темата. Ако не...
Макар че при съмнение за здравословен проблем е редно човек да се отнесе сериозно и отговорно. Моите родители например не се вживяват толкова, аз повече ровя и търся.

# 258
  • Бургас
Аз мога да дам пример как се "бъркам". Казвам на дъщеря си, че трябва да отслабне малко (то трябва повече, но както и да е) и зет ми се обажда: "Аз си я харесвам така." На глас казвам "А колко повече ще я харесаш малко по-слаба", а наум "Предпочитам да я харесват повече мъже, пък тя да си избере теб, щом иска".
Мисля, че хубаво си говориш със себе си. Наистина ми харесва. Но " от зет син не става", казали са хората, макар да звучи грубичко. Та, дори и най-добрият съвет към дъщерята, в който се съдържа и намек за неин кусур, не бива да правен пред мъжа й. Никога не знаеш какво ще му бръмне изведнъж в главата. Пък и нашето момиче- как ще се чувства след тази препоръка, направена от добри чувства?

# 259
И моята майка винаги отбелязва като съм напълняла. Това е добър пример на подходяща намеса на родител - по-добре тя да ми го каже, отколкото някой, от когото ще ме заболи.

Излишните килограми, дори и без инсулинова резистентност, биха могли да затруднят забременяването. И не само него, пречат на много неща, даже не знам за какво помагат.

# 260
Именно. Не съм хипохондричка и не си поставям диагнози сама, но при съмнение за здравословен проблем правя необходимото, за да разбера със сигурност. Както и съветвам/насочвам мои близки. Не си налагам мнението, но е естествено, когато си искрено загрижен за някого, да искаш да бъде здрав.

# 261
Аз съм за съветване насаме. Правилно се каза, че после може да се използва срещу съветвания.

# 262
Лично аз не си обяснявам незрелият интерес и желание на майки да се месят и дават наклони в живота на децата си, които са навършили 20-години.
Какво означава " да го отдели от родата му / семейството"?
Скрит текст:
Предполага се, че след 20 трябва да си вече зрял и да поемеш своя път в създаване на семейство, да си самостоятелен и да имаш личен живот.
Ако сте постоянно мама-орлица накрая момченцето ви най-вероятно ще остане само или при вас, до вас, ако така държите.
Без значение дали харесвате жените, с които е, то не е и нужно, някои мъже имат безумен вкус, абстрахирайте се, приемете изборите му и го оставете да си "чупи" главата. Това е неговият живот. Ако потърси съвет, мнението ви – ок. Иначе е нездраво.

По принцип се смята за лош показател, ако в една двойка партньорът, така де се каже, "отделя" другия от близките и приятелите му, включително и родата. Би могло даже и индикация за тормоз да е, за жените особено, а за мъж  - интригантство и  манипулативност от страна на партньорката.

Тя/той като не ще, не е задължен да се вижда с близките на партньора си, нито да ги харесва, но не трябва да служи както катализатор на прекъсването на връзките му с тях.

Това по принцип, не за авторката, тя , както обикновено пусна мухата и изчезна.

# 263
По принцип се смята за лош показател, ако в една двойка партньорът, така де се каже, "отделя" другия от близките и приятелите му, включително и родата. Би могло даже и индикация за тормоз да е, за жените особено, а за мъж  - интригантство и  манипулативност от страна на партньорката.

Тя/той като не ще, не е задължен да се вижда с близките на партньора си, нито да ги харесва, но не трябва да служи както катализатор на прекъсването на връзките му с тях.
...
Не знаем дали партньорката отделя чедото от родата, или той сам не желае толкова често да общува с тях, колкото, като е бил по-млад.
Да не забравяме, че става дума за възрастни, зрели хора. Ако мъж на 25 не може сам да си определя с кого и колко да общува, та трябва да се намери една грозна мързелана да му дава акъл - ами значи той собствен акъл си няма! Което би било жалко, ако беше се стигнало до там.
В действителност по-вероятно е младият мъж сам да си определя битието. Не знаем каква е служебната му заетост, с какво се занимава в свободното си време, дали не "трейдва", та да припечели я биткойни, я нещо друго и може да няма време главата да си вдигне. Или да се събира с други приятели, непознати за майката.

Разбирам колко може да ти липсва общуването с обичан близък човек. Но ако е така, решението е негово и с него трябва да се говори - да се обажда поне веднъж седмично например.

Каквото е било, няма да се повтори. Така че всякакви надежди в тази посока са обречени.

# 264
Точно, тя не иска да гони него, а само приятелката. Която, ако има малко здрав разум и иска да се задържи, няма да е зле да проявява повече вежливост.
Какво значи да проявява вежливост?
Вместо да демонстрираш зле прикрита неприязън зад обръщението миличка бъдещичка снахичке Марийчице, вместо да светиш на млади влюбени, защото уж правиш ремонт сам-саминка, милата ти - можеш да замълчиш и да се оттеглиш. Ето това е признак на вежливост.
Впрочем, здравият разум и задържането не мисля, че свързани в случая. По-скоро ако момата има акъл, ще духне асап.

# 265

По принцип се смята за лош показател, ако в една двойка партньорът, така де се каже, "отделя" другия от близките и приятелите му, включително и родата. Би могло даже и индикация за тормоз да е, за жените особено, а за мъж  - интригантство и  манипулативност от страна на партньорката.

Има някои роди, които смятат, че трябва да си живеят всички заедно, та зависи за какво "отделяне" става въпрос.

А да критикуваш детето си пред партньора му, за мен е никак, ама никак не е ок. Каквото и да е, най-вече критика - на саме.
Отделно, като човек с непрестанна борба с килограмите, на агресия ме избива, когато някой ми каже, че съм качила. Имам и огледало, и кантар. Прекрасно знам какво е положението, както и защо е такова. Няма нужда някой да ми "отваря" очите.

# 266
  • София
Аз колкото повече майка ми ми казваше, че съм надебеляла, а бившия ми мъж, който не я харесваше, казваше да не я слушам, толкова повече си дебелеех - на пук на нея, да й покажа колко не ми е важна тя и колко ми е важен той.
Детска му работа, ама точно това никога не бих го правила на детето си.

# 267
  • Deutschland
На майките угодия няма. Като тийн бях 68-70 килограма и "Никой няма да те хареса, дебела си".
От години съм 48-52 кг и вече сме на
 " Как те търпи мъжа ти толкова слаба, приличаш на призрак", та така.

# 268
  • София
Рискът да критикуваш детето си пред партньора му е в това, че в един момент и той ще прозре недостатъците и ще се присъедини към критиките или ще избяга с 200.
Не бих си позволила да унижавам така детето си, дори да е много близко с партньора си

# 269
Силно се надявам темата да е пързалка. Мъчно ми стана и за сина и за момичето.
На 25 не бил мъж? А кога ще е? На 30? На 40? На 50?
Момичето усеща че не го харесвате …. Естествено че ще се дистанцира. То в първия пост между редовете се чете доста злоба от ваша страна..
човека на 25 години си има негов живот …. Той трябва да харесва момичето а не вие ….
Така може наистина да загубите сина си…

Общи условия

Активация на акаунт