Времето е с есенни одежди, а ДЕВЕТОКЛАСНИК за ваканция таи надежди

• 34 270
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Vita, според мен телефона е продължение на ръката й. Ако не прави нещо то гледа в него. Яде и гледа, в тоалетната е с него даже ,за ученето да не говорим.

# 676
Привет.
Но на това ако казвате спаднал, значи на мойто сърдито чаве, успеха не се е вдигал, откакто се помъчи да го надуе безуспешно, все е в легнало положение.
Днес разбрала, че на теста по БЕ, всички масово били с морковчета в класа. Отказала за друг час теста по Химия, но друг път е утре, та да видим. Правила по Гео. с още няколко деца, от морков 6ачи на банан, благодарение на едно от момичетата. Утре има вероятност да я изпитат по Физика, може би и по Биология. Очертава се тежка седмица. По АЕ вчера тъкмо слезнахме от влака, и госпожата я видя, каза какво да си носи и, че теста ще го прави в четвъртък. По Мат. го отложила за др. седмица, а по РЕ идея си нямам. Трябва да е забавно, нищо, че като за първи ден на училище, след толкова голямо отсъствие, главата я заболяла. Някои учители чак се зарадвали като я видели, по ФВС пък господина я питал защо е отсъствала толкова. Тя му казала, че била болна, и за малко да направи бронхит, а той чак се облещил, вика ми - очите имах чувството, че ще му изкочат. Явно все пак е липсвала на някого. По ИТ пък, двама трябвало да направят сайт а останалите презентация на държава която си изберат, да сложат линк ли какво ли, и тези двамцата да качат на страницата. Тя пък вика на нас ни даде трудното а на тях двамата лесното. Викам и защо да е тредно, и двете са си лесни. Други двама пък викали - еее, я виж Н... колко е умна, копи пейст и е готова, а ние се мъчим да го пишем. Ей такива неща при нас. Тая седмица да избута, че като я гледам, пак почна да кашля, дано да удържи фронта до ваканцията.
Скоро не съм поглеждала в Школо, то нямаше и за какво де. Последно успеха и беше 4 и нещо, та надали тоя срок ще стигне или подмине 5. Но пък важното е да е здрава, успеха все ще го добута.

Ако има болни, да оздравяват, здравите да се държат, празниците наближават, трябва да сме на макс.

# 677
Хвърлям ви по едно око и аз.
Бяхме болни, по точно децата, а от вчера и аз се разболявам. Трета седмица се влачим. Малкото 2 седмици вкъщи, 2 дни на градина и я гледам, че пак подкашля.
Младежа, ох, всеки ден имат тестове и изпитване. Започват и класните. А аз съм в предстартово броене на дните до ваканцията!
Мрън!

# 678
Зайче, брой ги брой, както уж бързо наближават, така и тъй далече ни се виждат.

Тъкмо се чудех тоя срок, в кой момент ще почервенее, ми не закъсня много, тамън за празниците я зарадваха.
Мойто с нар по Физика, не са се споразумяли, опарничав човек се оказа, даже костелив орех. Вдигнала я, мойта и казва за другия път, че не е учила, а таз викала - тогава на старите уроци, върнала я е, чааак в началото на учебника. На един въпрос само измърморила нещо, и таз баааам нара. Казала и - ако се подготвиш за другия час, ще те изпитам пак, и ще си я поправиш. Ми кое да учи по напред.

# 679
  • Сф
Здравейте и от нас. Бяхме дълго болни. Ама всичките по ред, даже мм който винаги кара по ден, два сега мина на АБ. В училище е тежко, изтървахме доста особено по Х+Б , където им изискват на макс заради профила. Наложи се наборката да тръгне на допълнителен кръжок по химия барем вдене нещо. Много ги изпитват устно по всичко , а те като че ли не са свикнали като нас едно време и се зорят , хи хи. И пак, който си учи е напред. Моята е малко над нещата , около 4,50 се въртим. Надявам се на втория срок. Евентуално. По математика ще се сменя учителя втори срок, сега айляк. Обаче господина хвана,че решават с приложения и 6 ци се превърнаха в двойки на дъската. Подбрал и трите класа .  .. Мойта се крепи около 4, дано задържи ,че това ни е проблемния предмет по принцип. Но втори срок се говори,че ще дойде нов учител и тогава ще блеснат нещата с пълна сила и за всички. Брр. Допълнителни занимания си имаме , между празниците ще е на лагер и това е. Болните да оздравяват, а другите да сме здрави, че наближи ! 🍸
Имахме драма със зъбите и захапката след брекетите, но ..засега ще оставим така по мнения на племенницата, която е зъболекар. Малко отворена, малко кръстосана отзад. Визуално е ок, но се бях побъркала . Настоящият ортодонт каза , че нищо не може да се направи, странно, не съм съгласна , бутала с езика, ама тя е с ретейнъри , друг каза е ще я дооправи срещу 3000, ама май нищо не е сигурно. Ще изчакам. Пък като не и харесва, като почне да работи един ден , да си плаща и ако иска и в Израел да си я оправя.Там със сигурност ще и я оправят! Направо ми писна, уж все специалисти, ама резултата каквото дойде...

# 680
Пюрче, бързо да се оправяте и възстановите.
Успеха засега е като на мойто сърдито диване. Нищо, ще се оправят, един срок без стипендия, да гонят втория, пък ко доди. Нали сме живи и здрави.

Туй викам одеве и на мойта, здрава ли си всичко е точно, оценки се оправят. По БЕ ползвала бота, и пак го докарала на морков, вика днес съм ги подкарала наред подред, сигурно по Химия ще ми пише банан, че да се подредят, ако имаше по още нещо, можеше пълен комплект да ги нареди. В момента по История щели да гледат филм, гърло го боляло на Г - на, преди два уч. часа мисля беше, пак имаха с него, правили нещо си на кахот. Луда работа.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 12:45 от Тони🍀

# 681
Не е розово положението и при нас. Тоя БЕЛ му е голяма греда. От Немския се отчайвам. Господина е много добър и не ги настъпва. Правили контролно и се оказа, че са го правили задружно целия клас... Ще има и контролно по История, чак настръхвам...

# 682
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И при набора тази седмица много контролни и изпитвания. Преди малко светна първата срочна оценка Anguished Грахче по Химия. Това ще е от малкото зелени оценки за срока, но пък да се порадвам и аз.

# 683
Краси, отбора расте, явно тази година БЕЛ ще се окаже единият препъни камък.

Нинка, много бързо таз срочна, къде е декември, къде е януари. Но поне пред коледно са те зарадвали. А и със сигурност и по другите ще е тъй.
Да му мислим ние със буламачите дет имаме.

Позна си мойта, по Химия е с банан. Продължението на сериала ще е утре и в петък,ако в петък няма, със сигурност др. седмица, тогава ще имат пак по Мат., Био. и може би класно по БЕЛ. Уч - ката по БЕЛ се учудила как цял клас имали моркови, ми да си види теста който им дала, на един въпрос с два верни отговора, ако отбележиш един верен и един грешен, точки нямало, отчитало го за грешно. Една точка не и стигнала за бананчето.
Поне като се прибрах успях да поспя, след толкоз премеждия тези няколко седмици. Да можеше, хич нямаше да стана до утре сутринта.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 22:11 от Тони🍀

# 684
Мале, при всички колко е напрегнато. Преди празниците ще ни разкажат играта  май. Днес е класното по математика на набора, нямам голяма надежда. Резюмето написа с триста зора от кратко по кратко. От разяснения та за резюме това му направило впечатление че трябва да е кратко иии добре дошло. Да сме здрави каквото такова.

# 685
Нямам идея дали е напрегнато при нас. Младежът хич не е напрегнат. Имаха класно по БЕЛ в понеделник. Сигурно поне 1 час е учил за него, общо, в събота и неделя. Ще видим какъв ще е резултатът. Ако хване пет, ще се радваме и двамата. Той след четвърти клас, шест на контролно или класно по БЕЛ не е получавал.
Сега предстоят класни по математика, за там съм спокойна поне, че е бетон, и по немски. Човекът си е от спокоен, по-спокоен. По химия започвали органична химия. Учителката им казала да забравят всичко, което са учили досега и той вика "Супер". По биология, според думите му, бил много добре и всичко знаел. История и география бута някак си между другото. Малко повече усилия полага по физика, защото сме се разбрали, че ще му е необходима след като се е насочил към техническа специалност.
Записа и един курс в СофтУни за С++, защото това учат в момента по информатика, но с един час седмично в училище нищо не разбира и не научава.

# 686
За класните по БЕЛ и МАТ научих постфактум.

# 687
За класните по БЕЛ и МАТ научих постфактум.
И по - добре, тъкмо няма да се стресираш.

Добре де, защо е този зор, все пак до края на срока има още много време. Вярно, че ще трябва и време за проверка и евентуално и поправка. Но пък при толкоз болни деца как ще стане това.
Важното е, че аз съм дзен, нямам намерение да си развалям настроението срещу нова година, да я посрещнем живи и здрави, другото се оправя.
Вчера имаха превод на стипендията, мойта сърдитка чак не повярва, най - вече пък за сумата която получи, и се чудихме дали не са я превели и за декември, или има някакво увеличение. Но пък тя се зарадва много, сега е решила да си направи подарък с тях.

# 688
А не се стресирам (ще се оправи, дори и да не е ок оценката), ама можеше да каже нещо, да направя поне един сандвич да има в чантата.
/и преди да помислите колко добре си живея, имам други две дето ми късат нервите яко/

# 689
Той за класните не ми е казвал съзнателно. По-скоро някоя реплика между другото. В събота беше на олимпиада по математика, после обикаляхме малко магазини, украсявахме елхата и между другото спомена, че имал много да учи, защото щял да прави класно. Ама аз си го знам какво значи "много" според него и го наблюдавах. Наистина учи "много".
За математика и немски пак случайно спомена.
Абе, живот си живее. Имам чувството, че с всеки по-горе клас по-малко учат. Като гледам пък единадесетокласника, той съвсем нищо не отваря.

Общи условия

Активация на акаунт